• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.
    rozbalit záhlaví
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: v zimni cepici, v zimni budne, s obrima sluchatkama na kebuli. dost mozna i s obutyma lyzakama nebo nejakyma snehulama pro lepsi citlivost na pedalech. co pak muzeme cekat ze?
    NJAL
    NJAL --- ---
    PREDSEDA: Cywe... Je teda fakt, ze kdyz si pustim neco veseleho do repraku, take toho zas tak moc neslysim, ale muziku prave z duvodu situational awareness poustim jenom na dalnici, kde je to vsechno trosku jednodussi. Ze bych ridil se sluchatkama by me v zivote nenapadlo, to je ve meste naopak klicova vec do MHD. :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PREDSEDA: co treba herold, nebo bezec s praporkem 20m pred sanitkou, to by zabrat mohlo..
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Víc ramusu nepomůže, protože kromě zrcátek nepoužívají ani uši. Nejmíň desetina lidí řídí se sluchátkama.
    NJAL
    NJAL --- ---
    DIVA: Je, ale proste obcas sanitku jeste relativne daleko za sebou zaregistruju jen proto, ze dost casto cumim do zpetnych zrcatek, anebo mi jeji majak pres zrcatko problikne v perifernim videni, ale slyset neni, i kdyz by mohla. A rikam si, ze vice ramusu by nejspis pomohlo, protoze podle mych zkusenosti lidi nepouzivaji zpetna zrcatka zrovna moc casto. :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    NJAL: to tezko posoudit takhle z hlavy .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    DIVA: Ale take by nemeli byt pitomci a nepriblizovat se k ucpanejm krizovatkam bez majaku nebo sireny, to take obcas vidim, ze se sanitka pririti k ucpane krizovatce bez sireny a pusti ji az na posledni chvili, kdyz zjisti, ze budou muset zacit brzdit. Pritom sirena by na ne upozornila driv a treba by byli schopni se pripravit na ulicku.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Tak da se v prihodne chvili kdy vidis ze pro ne bude bezpecne te objet i protismerem nebo jinak nepredpisove proste dat znameni a zastavit. Nikdy nevis kam jedou a proc a cara neni zed a tak jim pomoz kdyz to trochu jde. Takhle to vidim sama za sebe .)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KRAMERIUS: ja to osobne neberu. Jen sam premyslim, jestli bych jim mohl uhnout jinak. Ale proste obcas je situace, kdy uhnout nelze.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYWERN: Tak to neber osobně, sirénu třeba nepouštěli kvůli tobě, pokud jsi už dal blinkr jako úmysl jim uhnout, ale kvůli ostatním, aby tě pustili doprava.
    A když to nepomohlo, tak projeli protisměrem, což je se sirénou bezpečnější, než jen s majákem.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Jdu tak trochu pro nazor ostatnich. Stalo se mi ted, ze jedu ve meste, dva pruhy, v obou kolona aut. Jedu v levem. Najednou se pririti petkove bmw, nalepi se mi asi metr za zadek a po 5s zapne majaky, ze mam uhnout. Jenze ja nemam kam, jedou souvisle kolony aut v obou pruzich a konstatni rychlosti a i kdyz vyhodim blinkr, ze prejedu, tak v pravem pruhu me ignoruji a neudelaji mi misto. A jelikoz jsem neuhnul do 2s od majaku, tak si vyslouzim sirenu a nakonec to konci, ze me objedou pres dvojitou protismerem. Delam neco blbe ja nebo to nemam resit a proste v tom sedeli zrovna kreteni? Samozrejme spechali tak extremne kvuli tomu, ze asi 10 aut vepredu jela stara fabia kombi, kterou strasne museli chytit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: vzhledem k tomu, ze lidi delaj na verejnosti spoustu svihlejch veci bych nepredpokladal, ze by to nejake verejne pohorseni vubec vzbudilo :-) Maximalne by si par lidi poklepalo na celo :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: tak pokud budeme takto slovíčkařit, tak musím podotknout, že pleťová maska s happyendem je zajímavý koncept, ale pokud se provozuje na veřejnosti, půjde minimálně o přestupek podle §5 (1) e) zákona č. 251/2016 Sb. Zákon o některých přestupcích, takže to bych taky nedoporučovala :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: na prejezdu bych stat teda nedoporucoval, spis pred nim :) aneb to by taky ta pletova maska nemusela skoncit happyendem :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já za "jízdu" považuju dobu od "vyparkuju" do "zaparkuju", tak se mi do toho vejde i "stojím na přejezdu", ale pokud bychom to brali tak omezujícně... :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: tak píšou při jízdě... přes přejezdy na červenou jezdí jenom poláci, ostatní stojí :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: jako... vono jak kde. Když máš v Kralupech smůlu, tak na ten sám vlak narazíš na třech přejezdech po sobě, to pak při čekání dáš i holení i s pleťovou maskou! :-)
    TAX
    TAX --- ---
    pobavila me tato garaz a plastove odpadove roury pripravene celit nesikovnosti kazdeho jelita, ktere tam bude manevrovat. :)
    https://reality.bazos.cz/inzerat/214327376/pronajem-garazoveho-stani-praha-10-strasnice.php
    SPM
    SPM --- ---
    Až se zase budete divit, co to jezdí po našich silnicích... tak tohle je skutečná otázka z testů na získání řidičáku :-)

TAX
    TAX --- ---
    DOCKINEZ: mne se libi jak ma pas hezky na krku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam