• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BURAN: Když někdo neřekne to, co bys chtěl, aby řekl, protože bys ho za to mohl sepsout, můžeš vždy říct, že dotyčný sice něco neřekl, ale třeba to říct mohl.
    Taková Buranská argumentace.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    to zase bude pekne zkurveny pondeli jak tady na to koukam
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    K tomu lze ještě dodat, že kdysi nikdo neřešil, když kolem sebe někdo odhazoval odpadky a bordel nebo psi srali na chodníky. Postupem času se stalo dobrým zvykem toto nedělat, odpadky vyhazovat na místě k tomu určeném a psí hovna sklízet. Taková změna mravů se týká spousty věcí, některých opodstatněných a některých méně. Zájem na nelikvidaci zeleně a naopak spíše na jejím rozšiřování je podle mne správný a postupem času by bylo vhodné, aby se stalo zkrátka společensky nepřijatelné betonovat kolem sebe vše, kam oko dohlédne.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    BURAN: Zanedbatelny efekt to nema. Ma to docela jasny efekt pro okoli. Na globalni zivotni prostredi to samostatne moc efekt samozrejme nema, ale protoze se to deje v tisicich pripadu, tak uz by se ten efekt asi i zmerit dal.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BURAN: dekuji za eponymni vyron. kdyz vykacis 1000000 stromu, je to dost katastrofa ne? ale kdyz se to vlastne rozpocita na 2 miliony lidi, tak je to jenom minus pul stromu na cloveka, to neni zas tak moc, zejo.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Byl bych asi trochu opatrný tím co způsobuje sucho. Těch příčin bude více. Ale jak to píšete, tak to na mě působí, že teď se hodně píše o oteplování a sucho a jakoby všichni na to byli odbornici a vrchní suditelé. Před par lety by to nikdo neřešil a naopak by se všichni divili proč to někdo takto prožívá.
    Asi bych chápal i názor, že každý můžeme přispět k tomu, abychom tu měli více zeleně (a nějak , ale potom tento argument ztrácí význam ve vysvětlení se stěhování do betonových měst, protože pokud jde o udržení zeleně, tak by o to mělo jít i ve městě.

    @jsem zvědav kdo první příjde s tím, že to je auditko pred a po a ne diskusní forum =o)
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: to je analogie zakazovani brcek a uchostouru, nebo pronasledovani osobni dopravy za CO2.
    Samozrejme pokud si vybetonujes 100-200m2 dvorek, tak to ma na globalni zivotni prostredi zanedbatelny efekt, ale protoze jednotlivec se da posikanovat snadneji a bezpecneji nez korporace, ktere betonuji kilometrove plochy ci pestuji monokulturu na stovkach hektaru, vidame takove posty. Kdyby Blondynka tentokrat nebyla na strane zelene, vysvetlila by ti, ze jde o zavist lidi co si nemuzou dovolit zamkovou dlazbu na celej dvorek.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: jestliže všichni víme, že je docela tragické sucho a že to je jednoznačně způsobeno likvidací zeleně, přírodních vlhkých míst (lesy, rybníky, jezírka, lužní porosty a oblasti atd. atd.), přibýváním betonu a vytvářením míst, z kterých se voda okamžitě odpaří a která ji odpuzují atakdále, tak je opovrhování lidmi, kteří to ignorují a nadále likvidují jakékoli stopy zeleně ve svém okolí, zcela na místě. Jestliže jim vadí tráva a stromy, protože to musejí udržovat, tak ať zůstanou v bytě v nějaké betonové krabici.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LISTIKUS: Kde začít? Likvidování ploch, kde se může vsakovat dešťová voda, a vzrostlé zeleně, která vytváří a) mikroklima s příznivým vlivem na kolísání teplot a b) útočiště pro hmyz a další faunu (čímž přispívá k udržení biodiverzity), vytváření betonových ploch, které ještě zintenzivňují odpařování vody...

    Osobní právo na vlastní životní hodnoty je hezká věc, ale i kvůli pohodlnosti lidí jako jsou tihle jsme s klimatem a životním prostředí v té prdeli, ve které jsme.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Co váš na tom nejvíc štve? To že si to ti lidi přizpůsobili svému životnímu stylu a zdá se vám to nevkusné, anebo že zlikvidovali zeleň? Jen přemýšlím, kde je ta hranice mezi osobním vkusem/ životnímu stylu/ osobní právo přizpůsobit si vlastní majetek svým potřebám a kde už opovrhováním druhých protože mají jiný životní hodnoty.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MARINNE: nainstalujou klimatizaci ... :-(
    FORTY
    FORTY --- ---
    MONIOUS: super, sarkofág v Černobylu bude proti tomu letní altánek
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    FORTY: to nejspis este prijde :(
    FORTY
    FORTY --- ---
    MONIOUS: Nechápu, proč neudělali betonovej i ten plot
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MONIOUS: Tak tym tych 37 v tieni zelam. Obavam sa ale, ze im to nedocvakne.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MONIOUS: Nemám slov. :(
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MONIOUS: :-(
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    ATUARFIK: zadnej strom to nedal, te tam jen ta dlazba po cely plose. Byla tam tresen, merunka, bluma a este neco. vzadu byl jablonovej sad, kde byl taky orech, hrusky, hromada zeleniny, ovoce, maliny, rybizy atd, tam je ted tenisouvej kurt. I kdyz ted koukarm, ze ten orech tam je, to je ten velkej strom zakrytej nasim barakem. Brizy, ty sly jako prvni, pac jim stinily na barak.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MONIOUS: Nj, fujky trávník, to muselo pryč. :( Ten strom na spodní fotce to taky nedal, nebo je "po" mimo záběr?
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    barak, resp dvur po mejch prarodicich, a to, co snim udelali novi majitele :(





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam