• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    CADDY
    CADDY --- ---
    PREVRACENY: imho je to PRED objednavkou a PO doruceni ;) Aneb aranzma s modelkou vs. bezna zena v realite :)
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    SITH: To je fakt ona?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Plastiky a photoshop udělaj fakt hodně.
    SITH
    SITH --- ---
    V3S
    V3S --- ---
    PFAUST: a je vubec nejaka z nich z rokuk 2019? ;)



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: rajčata dostávají ke kořenům mykorhiza a v záhonu je kompost. Hnůj je na ně moc. Zálivka ke kořenům a v létě jsme letos dodávali železo na list. Důležité je zaštipovat a začli jsme otrhávat spodní listy, aby šlo na plody světlo. Ještě příště zaštípnu růstový vrchol na konci sprna, ať jde všechna síla do nasazených plodů a ne do dalších nových, které nedozrají.
    Jo a přiznávám chemický postřik na plísně.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ty obrovsky rajcata teda nepokryte zavidim! sem skoro jak ta baba z az kvizu... 'vyhral ste, ale ja vam to nepreju, vy ste si to naklikal' (to bude tim kompostem imho)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: kuze z dyni se loupe tak, ze se ukroji potrebnej kus a da se do mikrovlnky, kde se tak 10+ minut zkrypli. ta kuze zacne mit takovy maly puchejrky a to je znamka punku na kterou cekate. pak se nozem docela prijemne orezava..
    veskery ostatni moreni je ztrata casu. pokud teda nemate japonskou dyni, ktera je do pohody i s kuzi
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Jsi statečná žena:-)
    A nebudeme tu porovnávat tvrdosti slupek všeho co jíme, že ne?
    SITH
    SITH --- ---
    tak pravda, že cukety tenhle rok šly naprosto vyýborně a bylo jich tolik, že jsme museli nabízet i sousedům a sousedům sousedů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: já nechci jíst cukety. Teda chci jíst cukety, ale ty už došly a nevyfotila jsem je. ty sklízíme a jíme tak do 20 cm.
    Ale chci jíst i dýně a tykve. Ty nice tykve musím doporučit, pár jsme nechali dorůst do plné velikosti, tím je dána i plná zralost (do zaschlé stopky). Chci dělat kompot, máslo, pomazánky, prostě vše z dýní. Ostatní plody jsme trhali malé světle zelené, až do 30 cm, lze to grilovat smažit, užívat jako cuketu, ale to bez semínek a křupavější než culeta ve stejné velikosti.

    Nakrájet a obkrojit mi přijde běžný postup. Ještě lze ta kola upéci se šlupkou a loupat až měkké hotové.

    Meloun se taky blbě loupe a přesto si místo něj nedám cuketu.

    AIJA
    AIJA --- ---
    DRAGON:
    No teda, když už to rozebíráme tak důkladně...Škrabkou to nešlo, odlamovalo se to po kouskách a jiná technika než nakrájet to velkým pilkovým nožem na kolečka a pak každé ostrým nožíkem obkrojit, mě nenapadla. Docela nechápu takové to poměřování výpěstků, když je s tím pak složitější práce. Abych pak klátila obrpatizon se sekerou, to mě dost nebaví. Svoje výpěstky prot vždy urvu raději včas:-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    AIJA: sudetský poloraný mlíčňák
    AMANT
    AMANT --- ---
    AIJA: Tetcina laktace. nejlepsi pomer ceny a uzitku!
    AIJA
    AIJA --- ---
    RSZ:
    A jakou máš odrůdu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AIJA: dyne, i ty tvrdsi se vetsinou sekaji sekackem nebo tlustym dobre nabrousenym nosem, mne vyhovuje hodne sekacek. Pripadne kdyz potrebujes u nekterych typu jen sundat slupku, da se na to skvele pouzivat skrabka na brambory nebo takove to klasicke ctvercove struhadlo.
    RSZ
    RSZ --- ---
    AIJA: a třeba máslo jde krájet ještě lépe než cukety!
    AIJA
    AIJA --- ---
    DRAGON:
    MAR_TINA:
    Děkuji za upřesnění, ale mně šlo hlavně o to zpracování:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: tak tohle se používá jako dýně, srovnání s cuketou není na místě. Rozbourám to samozřejmě venkou mačetou a vyříznu vnitřek ze slupky, teprve pak to půjde do kuchyně.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AIJA: vzdyt cukety vypadaji uplne jinak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam