• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    FEEX
    FEEX --- ---
    LORD_DE_SEIS: na To jsi přišel jak? Znam tam pulku domu v centru s všechny jsou po celkové rekonstrukci .
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LOPIK: Ono se to zas tolik nezměnilo - opravená je často pouze čelní fasáda do ulice, aby to při průchodu na oko vypadalo...
    Krumlov je to taková Potěmkinova vesnice...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MICHELLEDANIELS: Tahle tragédie mě vždycky hrozně naštve.. přitom ten potenciál je obrovskej. Ne jenom jako fungující nádraží, třeba s kavárnou.. ale dovedu si představit, že by naše muzeum zvládlo dát budově důstojnou náplň (expozice zaměřený na železnici, pražská nádraží... https://www.muzeumprahy.cz/vystavy-a-akce/2021-08-31-17-47-nadrazi-praha-tesnov-a-negrelliho-viadukt ).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Takhle vypadal Český Krumlov v roce 86 a to to byla památková rezervace, jak to vypadalo jinde si je člověk schopnej domyslet, já si ty lešení všude (hlavně v Praze) taky pamatuju a to jsem byl malej had z Vysočiny, kde se v tý době celkem ještě i stavělo..

GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO: Když jsem začínal chodit na základku, tak snad v každý třídě bylo okno opravený nějakou deskou z dřevotřísky a podobně... když ho někdo rozbil. A to byla tzv. "Nová škola" v tý době stará něco přes 20 let. Že teď ten barák vypadá zvenčí i zevnitř udržovaný milionkrát líp snad ani netřeba říkat... ale já vím.. nemá už duši, to mi za chvíli někdo napíše...
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    GECKO: Fascinuje mne pohled o deset let staršího člověka.
    GECKO
    GECKO --- ---
    BOYLER: Prosímtě za tu poslední poznámku si dej pár facek a pak se smaž. Jako ano, jsou věci, které zchátraly až do zničení... jenže já si pamatuju 80. v reálu. Všechno hnusný a šedivý, centra všech měst byly plný dřevěnýho omšelýho lešení, který tam bylo jen proto, že ty baráky byly v tak strašným stavu, že z nich prostě odpadávalo kdeco a bylo to nebezpečný... ale neopravily se ale jen se postavilo lešení. Když jsem na konci komunismu nastoupil na střední školu, tak jsme ve třídě měli všechny okna mimo jedný malý větračky vpředu natvrdo zašroubovaný, aby nešly otevírat, protože by jinak vypadly ven na chodník... a tak to bylo všude a se vším.

Současný stav je naprosto nesrovnatelný a tyhle poznámky mě děsně vytáčí.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MICHELLEDANIELS:
    Na pražské nádraží Vyšehrad je uvalena exekuce kvůli neumožnění kontrol - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-prazske-nadrazi-vysehrad-je-uvalena-exekuce-zrejme-pujde-do-drazby-170795
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THAIGRR: mně se ty vaše fotky nezobrazují, jen v náhledu :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Praha a nejen ta má spoustu krásných a zchátralých budov, kterých mi je líto a vždy si představuji, co vše se v nich muselo stát :)
    Na druhou stranu, vic než KD Vrsovice, mi je líto Vysehradskeho nádraží.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám u spousty staveb pocit, že by je měli strhnout a postavit tam něco lepšího.
    Jenže když se dívám na současné a vznikající stavby, tak radši počkat, až budeme fakt schopní stavět něco lepšího*.

Lepší myslím odpovídající místu a potřebám společnosti, kvalitně technicky provedené. To by mi často stačilo.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    J4C0B1M: Za mě to je vcelku povedená stavba, jen ji nechali zchátrat. Ostatně jako vše v týhle zemi.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    GREW: To neměl být atak na tebe,) spíš jsem se díky tomu včerejšímu příspěvku dostal a vcelku solidní čtení, ale je toho víc, co je ve špatném stavu nebo nesplňuje normu, jak píšeš,)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    GREW: to sidliste je nadherny :) sla jsem tam parkrat na kese a teda fakt krasa :)
    GREW
    GREW --- ---
    BOYLER: Cetl jsem si vyjadreni Prahy 10 a mnoho dalsiho a podle statickeho posudku mela byt budova v poradka a jenom nevyhovuje v nekterych vecech, jako je prave klimatizace, ekologie, parkovaci kapacity apod. Cerpam treba odtud https://prazdnedomy.cz/domy/objekty/detail/99-kulturni-dum-eden nebo https://www.prazskypatriot.cz/budoucnost-edenu-kulturni-dum-ma-statiku-v-poradku-jinak-je-vsechno-spatne/?fbclid=IwAR1GcNO2VJISGe_lcVvwgpjOf4KRiNNQ95u_xnLZRC6M7eEu9zeRbdeQ_uM
    J4C0B1M: Kazdej mame asi jinej vkus a kazdymu me se libi neco jinyho. Ty nejsi etalon vkusu a to, ze by si ty rad videl neco zbouranyho neznamena, ze to tak vidi kazdej a ze to tak je spravne.
    KAIAFOX: Treba?
    MICHELLEDANIELS: Ano, strasi, ale hlavni duvod, proc to tam strasi je, ze se o to nikdo dvacet let nestaral. Osobne bych mnohem radsi videl citlivou rekonstrukci to KD, nez ho nechat zbourat a stavet tam neco novyho.
    A abych nebyl OT. Nejstarsi Prazske sidliste Solidarita. 1. Vystavba v padesatych letech a dnes

BOYLER
    BOYLER --- ---
    GREW: Četl/a sis ten statický posudek?
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    GREW: tvl ten měli odpálit už včera
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GREW: Tam jsou trochu onačejší problémy, než nějaká klimatizace.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GREW: to je ten strašák vedle obchodaku? Tím už straší dlouho. Spis skoda, že to není nějak obnovený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam