• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: To není můj postoj, když chceš zlikvidovat virus v laboratoři, poliješ ho dezinfekcí a je to. Bohužel nám to naprosto nic neřekne o tom, jak ho ničit v lidech, a neřeknou nám to ani lidi, kteří tam s ním pracovali, protože cílem jejich snažení bylo nemuset tohle řešit.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SADY: Mluvící hlavy a tyhle věci stranou, spolupráce s Čínou by nebyla možná proč? Celej svět je na ní závislej obchodně – proč by zrovna z tohohle hlediska měl bejt problém? Jasně, jiná věc je takovouhle bombu přiznat... a pak je taky otázka, jaká komunikace tam ve skutečnosti probíhá, o který nám asi nikdo říkat nebude, že jo.
    Ale ok, beru to tak, že v tvým případě je to teda úplně jedno a je lepší do toho nerejpat. Neztotožňuju se s tím pohledem, ale každopádně díky za odpovědi.

    TAPINA: Je to tvůj postoj, ale já bych teda netvrdil, že tyhle věci víme perfektně. Nechme stranou nějaký takový ty tzv. konspirace, ale kdyby se o záležitostech ohledně kovidu vědělo všechno perfektně, nebyla by tady ta hromada rozporů (funkčnost vakcín atd.). Nějak nerozumím tomu, proč bych se měl stavět proti diskusi s možným (pravděpodobným) epicentrem. Takovej přístup bych zrovna vědeckým nenazval.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: Že je to u laboratoře ještě neznamená, že je to uměla věc. A ptát se na léčbu tam, kde jim utekl virus, to už nedává smysl vůbec. Co na něj funguje v laboratoři, to víme perfektně.
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: ja tady diskurz proti kritickemu mysleni uplne nevidim, spis diskurz proti vede, cislum/statistikam a vedeckym autoritam... mluvici hlavy byt s bilym plastem nicmene naprostou nesouvisejiciho oboru (a neznalosti trojclenky) a jejich vyjadreni nepovazuji za kriticke mysleni, to lze pricist tak mozna Jankovi Ledeckemu a podobnym, kteri zadny titul nemaji... ke spolupraci s cinou a tohoto vlivu na vyzkum viru se muzu je pousmat, velmi naivni predstava
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SADY: Jako že by se jednak změnil sociální diskurz ve smyslu ne každej, kdo přemejšlí kriticky, je automaticky magor (chápu, dneska ošemetná věc), a zároveň by bylo třeba možný se s tamníma lidma spojit a optat se jich na nějaký detaily (jakože hodně velký detaily na bázi molekul) stran možností léčby atd.? To si vážně nelze představit žádný pozitivum, který by přineslo teoretický zjištění, že to je umělá věc z nějaký laboratoře? Je to fakt jedno?
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: a k cemu je ten poznatek dulezitej? ma nejaky vztah k te pandemii? i kdyby to stokrat byla nejspis pravda jak sestreleny letadlo rusakama, vyplynulo by z toho neco zasadniho?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MAR_TINA: Nerozumím.

    SADY: Díky za feedback, ale ať se na to dívám jak chci, nějak nevidím, jak by bylo možný si myslet, že takovej poznatek nemůže bejt důležitej. Hmm, just my 2 cents...
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: mozna je a mozna neni, cinane to stejne nikoho nenechaji vysetrit a sami pojedou ze ne, nicmene je to jakkoliv dulezite v soucasne situaci a za teto patove situace?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAMILLOS: 1) nedává vůbec smysl na co se ptáš
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Kluci, když to tady tak čtu, rád bych si rovnou udělal takový bleskový sociální průzkum, jestli to nikomu moc nevadí. Ostatně kovid zasahuje do mnoha auditek, tak tenhle jediný příspěvek by snad tolik vadit nemusel. Nejspíš to bude smazáno, než se cokoli kloudného dozvím, ale nešť.
    Fakt se omlouvám, ale mám jednu otázku, a i když nejspíš bude omínusována ad brutalum, jelikož dneska už je z nějakého důvodu nemoderní o jistých věcech jakkoli pochybovat (ačkoli do doby před cca dvěma lety to bylo nejenom normální, ale dokonce bylo takovým věcem tleskáno), přesto ji sem hodím a klidně si zničím nyxácký sociální status (kecám, žádný nemám, akorát jsem si všiml, že někteří lidé takové věci skutečně řeší).
    Tak tedy: Když se podíváme na ten slavný trh s netopýry a na onen výzkumák, kde se přesně tahle záležitost zkoumala, zjistíme, že je odděluje něco přes 10 kilometrů (dohledatelný fakt). Když si pak vezmu do ruky glóbus – a opravdu tady používám čistou logiku, nezlobte se na mě za to –, tak kdybych chtěl obě tato místa najít, nejen že by mi do toho stačilo píchnout prstem, ono by mi stačilo píchnout do toho špičkou jehly – a píchl bych do jednoho a téhož místa.
    Já teda nejsem žádný velký matematik, ale nějaké základy pravděpodobnosti atd. si ještě pamatuju.
    No a moje otázka: Je to skutečně náhoda?
    (A je zároveň zakázáno o něčem takovém byť přemýšlet? A pokud ano, proč? Já už tomu teda asi fakt nerozumím nebo co. Kdysi tohle bývalo normální. Dneska je na to pliváno, a někdy jsou tyto projevy dokonce mazány. Víte někdo proč? A proč bych měl být kvůli takovýmto a podobným logickým otázkám založeným na exaktní vědě spojován s někým, kdo si myslí, že Země je placatá? Díky za jakékoli objektivní náhledy.)
    Discuss!
    SMETY
    SMETY --- ---
    ALTOR: Vím já? Je ta kočka v krabici stále živá? Existuje vůbec krabice? Otázky, samé otázky...
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    SMETY: Hovno pod listem je pruhledne?
    Kazdy den se dozvidam neco noveho..
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    jedno pubertalni. jestli bylo, smazu az po vanocich. dostanu kompa.

    BOYLER
    BOYLER --- ---
    SMETY: ona si říká "SVOBODNA.DUSE"? tže to jsou SLUNÍČKÁŘI COVIDOVÝCH DNÍ? přijít o tuhle samolepku mě dost zasáhlo ,)))
    SMETY
    SMETY --- ---
    BERRY: antivax smazáno, ale… někdo má uloženy fotky

    Foto u kterého to měla evidentně smazala, ale s tímhle “naprosto souhlasí a konečně to někdo řekl” a odkaz

    BERRY
    BERRY --- ---
    SMETY: pošli mi link, pro kámoše :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Marie Rosůlková
    (narozena 1901, horní foto 1935, s Högerem 1941, Taková normální rodinka 1971, zemřela 1993 v 91 letech)

    Marie-Ros-lkov-1901-1993

    139367

    Marie-Ros-lkov-archiv

    Marie-Ros-lkov-Karel-Hoger-Hereck-m-partnerem-Marie-Ros-lkov-byl-i-Karel-Hoger

    2-Marie-Ros-lkov-Takov-norm-ln-rodinka-Archiv-esk-televize
    SMETY
    SMETY --- ---
    BOYLER: OT, jsem si ji našel na Ig a tu antivax kampaň co jede, škoda, že ji to prase nesežralo
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam