• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    NIMLOTEK: navázala jsem to na pahýly větví, kde chyběly, provázala jsem to mezi sebou - vázacím zahradnickým drátkem. Je ho tam docela dost, použila jsem ho v kuse, takže možná půjde použít znovu :D (Na adventním věnci jedu už asi 6. kolo).
    NIMLOTEK
    NIMLOTEK --- ---
    JASMINOVA: To je skvely! Jak se to prichycuje na ten kmen?
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    FRKOLKA: taky
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    JELLYBEAN: obilí nebo kukuřice je ti taky líto?
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    JASMINOVA: tohle je skvělý ! Mě strašně štve kupovat uřízlej stromek (je mi jich líto), umělej taky nechci, máme živej v květináči, ale ten vydrží tak 2-3 roky a pak se musí někam zasadit. Už to nemáme kam sázet. Příští rok tohle vyzkoušim.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    BURKHAR: Necháme ho zatím venku, ty větve už dva týdny vydržely
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JASMINOVA: A nebude to do 24. už suchý?
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    JASMINOVA: To je dobry!
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    JASMINOVA: IKEA stromeček!
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    JASMINOVA: 👍🏼👏🏻👏🏻
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Doslova z vlastní zahrádky. Před, mezi, mezi a po. Chtěla jsem si to vyzkoušet, protože moje babička jiný stromek než takto montovaný nikdy nechtěla/neměla. Já to zkusila letos poprvé.
    Když mě v lese s tím opadaným ohlozkem potkal myslivec (můj známý), tak mi řekl, ať to zahodím a vezmu si nějaký nálet, že mi to u hajného domluví. Ale já nechtěla :)

    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RAHUF: mokrý sovy, říkáš?! tak tedy víc mokrejch sov!

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jedno drsné před a po, aneb když se potkají dobří lidé (v tomto případě američtí vojáci na základně v Afghanistanu) a dobří doktoři (Dr. Peter Grossman a jeho žena), mohou se stát velkéi zázraky.



    Zubaida Hasan – A Miracle Story
    https://www.grossmanburnfoundation.org/zubaida/
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    JAMILLOS: hele, a nenapadlo tě někdy v nějakém momentu plném pochyb a sebezpytování, kdy ve tři ráno koukáš do stropu a přemýšlíš nad svým životem, že tě lidé možná neposílají do háje, protože jsou zaslepení a zfanatizovaní, ale protože otázky které pokládáš jsou trošku, jen úplně maličko dementní?

    Současný konsensus mikrobiologů je, že je ten virus přírodního původu - čili žádná omylem nebo úmyslně vypuštěná biologická zbraň se nekoná. A jestli to skočilo na člověka z netopýra nebo jestli to předtím zavřeli do laboratoře - protože to virologické laboratoře dělají, že sbírají různé vzorky virů a ty zkoumají, je to tak trochu jejich práce - a teprve pak to skočilo na nějakého člověka je už teď úplně jedno. V tom druhém případě už ten člověk stejně dávno přišel o práci (v lepším případě) a ta první varianta je pořád mnohem pravděpodobnější. S variantou neúmyslného úniku se pracovalo, ale nikomu se ji nepovedlo dokázat (a věř mi, třeba takové USA by ji dokázaly moc rády). Navíc z hlediska dalšího vývoje pandemie je to už dost jedno, hledání pacienta nula sice vypadá dobře v katastrofických pandemických filmech, ale v praxi je užitečnost omezená a hlavně se to v drtivé většině případů nezjistí.

    představa, že Čína má nějaké informace, které před zbytkem světa zamlčuje je dost lichá, jednak proto, že není příliš pravděpodobné, že by z nějakého zkoumání v laboratoři ve Wuhanu měli víc informací, než zbytek světa po dvou letech toho, co na zkoumání viru vynaložili značnou část svých zdrojů, jednak proto, že třeba čínská vakcína není úplně efektivní v porovnání s tím, co dal dohromady západ. to úplně nehraje v nějakou znalostní asymetrii ve prospěch Číny.

    a hlavně, pokud ti to ještě nikdo neřekl - TY VOLE, JSI V AUDITKU PŘED A PO.

    jediný důvod, proč tohle řešíš - ať už si to uvědomuješ nebo ne - je přirozená, ale zároveň zcestná lidská potřeba hledat za vším důvod a viníka. dneska už se holt nedělají pogromy za Židy protože nám přičarovali špatné počasí, tak se místo toho na internetech zamýšlíme, jestli nám náhodou sem ten covid neposlali Číňani naschvál. hele, ne, je to prostě přírodní neštěstí a přímo za to nemůže nikdo, ne o nic víc než za zemětřesení nebo výbuch sopky. prostě se potkali dva netopýři, kteří se potkat neměli, a teď hospody musí zavírat v deset. jestli chceš nějak průběhu pandemie pomoct, udělej si kurz ošetřovatelství a běž pomáhat do nemocnic, nebo donášej nákup babičkám v karanténě. tímhle nikomu nepomůžeš, pandemii nezastavíš, žádnou křivdu nenapravíš a nikoho před soud nepoženeš, protože prostě není koho.

    a teď mě omluv, rád bych se tu díval na obrázky mokrých sov a nepovedených rekonstrukcí.

    abych nebyl úplně OT, tak jedno před a po:

    Tvůj život před tím, než jsi zjistil, jestli náhodou covid unikl nebo neunikl z laboratoře


    Tvůj život po tom, co jsi zjistil, jestli náhodou covid unikl nebo neunikl z laboratoře
    MUZA
    MUZA --- ---
    OMNIHASH: to neni novy terarminator? "I'll be back"
    LUCKYBOA
    LUCKYBOA --- ---
    RACHEL: k těm bych ho klidně dal, teda aspoň na tu chvíli ... :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LUCKYBOA: náhodou, kdyby tahle soška ještě ovírala hlavu a vypouštěla bubliny - 10/10

    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LUCKYBOA: co piraně? ;)
    LUCKYBOA
    LUCKYBOA --- ---
    MARASAN: To bych rybám nemohl udělat :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUCKYBOA: a zemana dovnitř až ve finále ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam