• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak samozřejmě bychom mohli využívát třeba tohle, co tu i máme, ale v ČR se zatím nepovedlo uvést do provozu jediný porodní dům, protože u nás žijeme stále v dobách komunistického porodnictví, prostředí se mění pomalu.
    Takže bída nemocnic, kde si upgrade představujoujako zakrytí luxfer skříňkama.... :D
    No a my ženy si představujeme ve svých snech něco takovýho 🍹

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: "na sal" je mysleny co presne? To je operacni sal, sterilni atd? Tam se rodej vsechny deti i kdyz operovat neni treba? Moje zena treba v jedny fazi lezla po zemi po nejaky zinence ponevadz ji to delalo dobre.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: to je u nás prostor, kam se odklidí matky, když je na sálech plno. Říká se tomu hekárna a je obvykle hnusnej vykachlíkovanej prostor. Naštěstí už se dnes většinou ty ženský, když je volný sál lifrujou rovnou na sál normálně... Mění se to
    Ale ne u Apolináře evidentně
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KAIAFOX: Ja se priznam, ze jsem doted vubec netusil ze existuje neco jako predporodni prostor, tim mene ze to je nejaka skupinova zalezitost. Jasne, dite se da porodit i ve skarpe u silnice, ale fakt mi nedochazi k cemu ten prostor presne slouzi. Muze mi to nekdo znalej - nejspis expert harant - vysvetlit? Kdyz rodila moje zena, tak proste prisla do kliniky, dostala pokoj ve kterym bylo vsechno co je k porodu potreba vcetne nejakyho bazenku a tam to dite porodila. Vypadalo to jako obejvak s par divnejma utensiliema a s vlastni koupelnou. Ve druhym pripade sla rovnou na sal ponevadz dcera chtela ven nohama napred, kazdopadne jsem o existenci nejakejch "predporodnich prostor" a k cemu presne maj slouzit na zaklade mych jedinych dvou zkusenosti s privadenim deti na svet doted nic netusil. A to ze vypadaj jako nejaka vykachlikovana kulisa k hororu uz je jenom tresinka na dortu, to ma nejakej zamer, treba ty zensky jeste dodatecne vystresovat? Fakt me to zajima.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KAIAFOX: tak dost. pojdme se trochu soustredit na to, co tu kdo skutecne rekl a co tu kdo nerekl, kdo neco nevedel a kdo co komu vysvetlil.

    "Já vlastně nevím, co je před a po. Ale prý je to krok ke zlepšení."

    20 hodin vtipu, ale "co je tam vlastne jinak" nikdo nepopsal, prichazi har4nt a rika si tyvole nepis jim to tam, stejne to vubec nikoho nezajima a uz si nikdo ani neuvedomuje, cim to zaclo, ze to zaclo (hranym?) podivenim, ze nekdo neco nevi, nevysvetluj to. stejne to nikdo nebude cist a akorat te budou srat ty naprosto mimo misu komentare a nikdo to neoceni, ceho sis vsimnul, kazdej akorat bude cekat na nejaky slovo, ktery se mu bude hurr durrr hodit k tomu, aby ti neco podsouval, nebo ti vysvetloval, jak je skromny a moudry.

    no nedal jsem si rict a napsal jsem
    "je pryc ta prusvitna stena, ktera propoustela svetlo z chodby a kachlicky, ktery ho odrazely po mistnosti."

    no a proto jsme tam, kde jsme.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HAR4NT: Zvýšením komfortu myslíš ty skříňky u vchodu? Protože jinak je tam všechno jako při starym. Pořád je to jedna cimra pro čtyři ženy v době předporodní, pro mnohé je to navíc poprvé a tohle je teda otřes. Nějaká zástěna tomu fakt nepomůže, když ti přes ní cizí paní řve do ucha, když máš sám co dělat, aby ti nevybuchla hlava..
    Tady je pár fotek z FNKV, jak to taky může vypadat v "normální" porodnici. Naživo jsou ty sály ještě příjemnější, každý má svůj předporodní prostor, prostě úplně jiná úroveň... Ani před rekonstrukcí to tam nebylo tak strašný.

    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VERCA_ZABA: a nedoporucuj mi diskusi na fb, kdyz reaguju primo na prispevek s fotkama, kde OP proste nevidi zadny rozdily..co ja s fejsbukem, proc, o nicem takovym se nepise.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VERCA_ZABA: jasne, namistruj me na dva odstavce, jeste na priblby subtema, ktery ironicky zminim:)))
    ale k pointe, podstate ty predstavby, kterou jsem si nevsim, ze by tu nekdo dokazal pojmenovat jako ja a s dovolenim vypichnout to, kde spatruje zvyseni komfortu pro ladies in labor, k tomu mi vubec nic nepovis, jako by to neexistovalo, jako by to nebylo tematem toho vlakna. jak taky jinak. dobre rano, patecku, slyste slyste novinky o sprchach.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HAR4NT: doporučuji tu diskuzi na fcb. Do sprchy musíš ven z pokoje na chodbu a zástěny neplánují. A je normální, že na takové hekarne se sejdou všechny 4 rodičky, nemají absolutně žádné soukromí, ruší se. Já bych tam nerodila ani za zlatý prase. Naštěstí máme v Praze a i okolí na výběr z mnoha lepších porodnic.
    To, že je specialista na rizikový je sice fajn, ale ohled na rodičky žádný. Podolí je taky specialista, taky je to ve staré budově a rekonstrukci tam udělali super.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JASMINOVA:je pryc ta prusvitna stena, ktera propoustela svetlo z chodby a kachlicky, ktery ho odrazely po mistnosti. neni zac.
    mozna uz to tu vysvetlil nekdo jjny, v nejake jine situaci, ale ja tu supermatku mam v ignore.
    to je vse a vyklizim prostor k uvaham, ze je urcite daleko do sprchy. a ze si myslim, ze ta luzka nebyvaji obsazena porad vsechna (Apolinar je mimo jine specialista na rizikovky, jak ale urcite vsichni dobre vime..), nejaky zalozni kapacity totiz bejvaj fajn a ze se tam jiste daji natahnout nejake zasteny vam prozradim zase az rano...:)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAFRA: si mi normalne připomněl monotypka, dik :)
    jinak krasna prace!
    JIMX
    JIMX --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: mulac ma pekny porodni mistnosti ... ale predporodni a klasickej pokoj pravda dost bida ...
    JAFRA
    JAFRA --- ---
    Mrak brouseni a den prace.

    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JASMINOVA: Tvl, ve čtyřech, to je dobrý psycho.. jen tak pro srovnání se mrkněte, jak to vypadá ve FNKV. Tam to nebylo tak hnusný ani před rekonstrukcí.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    JASMINOVA: to vypadá jako fotky z věznice
    ULO
    ULO --- ---
    JASMINOVA: viděla jsem predporodni pokoje jen jeden a to před 9 lety. A musím říct, že útulná meruňková je věc vkusu a roztomilé malůvky na zdi též, ale ten pokoj vypadal ke svému účelu použitelně, měl různé míče, zavesovadla, pěnovou podložku na zemi, koupelna byla pravda přes chodbu, jo postel tam byla taky, ale myslím, že se všeobecně doporučuje se hýbat nebo alespoň měnit polohy. Pokud tedy porod netrvá moc dlouho. To se o tomto ani po rekonstrukci říct nedá.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TANTRAMAN: presne! Cekam, kdy zacnu byt vrcholne trapna.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Do porodnice už mě nikdo nedostane, kdo to má furt platit. Jen to trochu vyroste a už to omlouvá a má to významné unavené pohledy když se po tom něco chce. Jako třeba odnes spodary do 5 metrů vzdáleného koše na prádlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam