• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    GECKO: Bohužel neumím říct přesně. Má to separé kohoutek, používáme na pití a vaření, do kávovaru. Roční spotřeba je zhruba 130 kubíků. Tak desetina?
    GECKO
    GECKO --- ---
    R_U_SIRIOUS: Kolik vody pře sto proteklo? U mě by to bylo asi 250 kubíků za tu dobu... trocha železa a minerálů. Žádný drama...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    KONOPKA: Právě. Když jsem zjistil, jak vypadala ta vložka po 10 letech u konce životnosti, tak jsem to vyměnil teď po doporučené době 2 roky.
    Ale tohle je fotka vnějšího pláště filtru, ta voda protéká přes další vrstvy dovnitř, ven teče až vnitřkem. Ta stěna je asi 4 cm tlustá.
    Prostě je vidět to, co nepijeme.
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    HOWKING: Taky to nemusí být zachycena necistota, ale vypestovany rasy. Otázka je, zda je smysluplný mít takhle znecistenej filtr 10 let, když už po 2 letech je spinavej…? zda to neudělá víc škody.

    Silným proudem teple vody se dá vyčistit za par vteřin.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HOWKING: právě, po měsíci by to bylo normální, po 10 letech, neuvěřitelný.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XBAHNO: Já bych řekl že čistou. Takhle to normálně může vypadat po měsíci, ne po roce.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    XBAHNO: Bahno! :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    R_U_SIRIOUS: neskutečně čistou vodu ve vodovodu máte! Tiše závidím.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Vodní filtr vody z běžného vodovodu.
    Nový - po 2 letech:
    A po 10 letech...

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Není moje, staženo s FB, ale je to hezký. Za sebe můžu potvrdit, že i v létě to má své. Pamatuji si jedno léto, v Čechách bylo celý den přes 35°C a v noci, když jsme dojeli do Chorvatska místo tropické noci 13°C. Pak se projel Sveti rok a 24°C...

    V3S
    V3S --- ---
    nirvana





    z:
    https://twitter.com/consequence/status/1622075828237631490
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAXI_SHIT: ne na vlastni oci, ale dva roky sem delal product development teakovyho nabytku a ratanovy vyplety byly velmi casty. Neber to jako kritiku, ale presne jak pises, jim to netrva ani den na vypleteni. Videl sem mnohem vetsi plochy klasickejch kresel nebo gaucu vypleteny v ramci hodin (dilny v indonesii).
    Co rychle googlim, minimalni prumerna mzda pro skilled workera v madarsku je 4,5 USD/hodinu. A v naceneni neni nikdy jen cista prace, musi tam bejt samozrejme neco navic. Takze jak sis sam vypocital, v tom madarsku maj na takovej sedak max kolem 4-5 hodin.
    LOGO
    LOGO --- ---
    MAXI_SHIT: nakonec se dozvíš, že to děláš pomalu 😀
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    77WHITE: Viděl si někdy, jak se to dělá?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAXI_SHIT: tak oni na jednom sedaku fakt nestravi 2 pracovni dny:)
    MA747
    MA747 --- ---
    MAXI_SHIT: Je to asi pět let, co jsem využil jejich služeb, aktuální ceny neznám. Poptával jsem v ČR (ton.cz, aq-furniture.cz, thonet.wz.cz) a nabídky byly neskutečné rakety. Tihle to udělali dobře, dodnes slouží.
    SITH
    SITH --- ---
    Mníšek pod Brdy.
    Oba snímky od sebe dělí zhruba 45 let.
    Na horní fotografii vidíte dům Klabíkových během postupné demolice na konci 70. let 20 století. V levé části domu fungovala dlouhá léta trafika, na jejíž provozování získal pan Klabík licenci jako „válečný poškozenec“ z 1. světové války (přišel v ní o nohu). V pravé části domu se bydlelo. Paní Klabíkovou před jeho demolicí, v té době již vdovu, přestěhovali do bytu na Novém sídlišti.
    Na dolní fotografii vidíte stejné místo v roce 2023: dům Klabíkových stával na zelené ploše naproti městskému úřadu (v době demolice ještě městskému národnímu výboru) a částečně i v místě dnešního malého parkoviště.

    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KANAREK1: protoze nabytek restauruje kdekdo, ale ty vyplety uz umi jen jeden pan a je potreba je delat.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    HAR4NT: a to píšeš jako proč? Říkám, ze restauruji a tak asi už nějakou specializaci mám. Nepotřebuji dělat všechno a průměrně, ale raději jen něco perfektně.
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    MA747:
    Děkuji.
    Jen k té rozumné ceně... to je čistokrevné šílenství. Vem si, ten sedák, co jsem sem dával, má plochu 1 134 cm2. Oni chtějí 0,75 Kč/cm2 (jestli je to ještě aktuální informace). Takže by to vypletli za 850 Kč (plus pošta, plus materiál cca 300 Kč). takže 1500 Kč sakum prdum?
    Já jsem tento konkrétní sedák dělal cca 15 hodin (ano, jde zrychlit cca na 10 hodin, níže myslím jen borci, co mají odpleteno 10 let a více). Takže na práci 850 Kč = 56 (85) Kč/h při 15 (10) hodinách práce. No to už bych se raději dlubal prstem v nose na pracáku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam