• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    btw k těm cihelnejm dlažbám, my máme zhruba 20 let na chatě cihelnou dlažbu od https://beleta.cz/cz/cihelna-dlazba.php a bez jakýkoliv impregnace vypadá pořád jako nová
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SEJDA: Ještě přidám informaci kapitána Nabíledni, že siennské náměstí navíc dvakrát ročně prochází docela drsnou zatěžkávací zkouškou, kdy po obvodu dusají v ďábelském trysku koně a uvnitř v tom cihlovaném dusají skandující Sieňani.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SEJDA: Proto se ptam, taky o tom nic nevim. Imho proste obcas to co potrebuje vymenit vymenej, ale to je jen moje hypoteza. Jinak, namesti je kazdej rok dvakrat uzavreny kdyz tam navazej hlinu na palio, ta se potom ale zase odvazi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BLOWUP: tak nemam, mel jsem za to, ze kdyz jsem tam byl v roce 2016, tak ze byla cast namesti uzavrena, ale na fotkach to nemam, tak ted nevim. Myslis, ze je mozne, ze kdyz je to postavene vlastne cele na skale, ze tam je tak dele nez Karluv most?

    mam za to, ze Siena je neco jako Znojmo :)

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SEJDA: K ty nekolikery rekonstrukci toho dlazdeni mas nejaky informace? To by me docela zajimalo.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BLOWUP: vzdy jde jenom o odklad rozpadu .. i pisek pod dlaznou, i sterk pod piskem, i drenaz pod sterkem, vzdy jde jenom o prodlouzeni zivotnosti. Pak je ale otazka, treba kdyz je ti dneska 40, jestli to chces vymenovat v 50 nebo az v 60.
    Kdyz chces mit klid az do smrti volis beton.

    Na Piaze del Campo v Siene, ktera uz byla rekonstruovana nekolikrat, jsou navic cihly polozene na vysku. Tzn, kazda je zatizena prumerne mene.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIGGYBIGGIE: Tak muzes to s nejakou impregnaci zkusit, existuje leccos vcetne ruznejch hydrofobnich nateru. Imho, pokud ty cihly jsou z pohledovyho zdiva, tak je velka sance ze budou fungovat i bez ni, a pokud to bez ty impregnace naopak nedaj, tak se tim nejspis ten rozpad jenom trochu oddali. Ta vlhkost neprichazi jenom shora, aby to fungovalo bys je musela v tech srackach vykoupat. Ja bych asi nedelal nic, proste bych tomu nechal volnej prubeh, tesil bych se z hezky dlazby a podle situace halt casem to co odejde vymenil. Ono je to halt tak, ze ta entropie nastane tak jako tak, neco jako "stavet pro vecnost" stejne neexistuje :-)

    I kdyz teda, ty cihly na nejkrasnejsim namesti na svete tam jsou uz celkem dlouho ;-)

    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ZCR: nn, parketar je oznaceni prumerneho nyxaka.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CAMELLA: (ta profese se myslím správně jmenuje parketář)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JIGGYBIGGIE: muž podlahář vzkazuje, že moc hezký a že nějaký nátěr/penetrace rozhodně existuje, že se o tom bavil před časem s nějakým spřáteleným řemeslníkem ;)
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    JIGGYBIGGIE: Jak jsem psal v počátku, je to fešné a moc dobře chápu, proč jste do toho šli,)
    Přeji mnoho příjemných chvil na vaší nové terase.

    P.S.: Srovnání s odstupem let bude parádně naplňovat téma tohoto klubu,)
    JON
    JON --- ---
    JIGGYBIGGIE: Jsou to zhruba takovyhle veci: https://www.nanobala.cz/impregnace-na-klinker.htm - chrani to i proti mastnote a jinym flekum, coz se na terase, kde se bude i jist hodi. Vetsinou se daj od dane znacky poridit i vzorek, na kterym si clovek vyzkousi co to s tema jeho cihlama dela - vetsinou to ma takovej ten efekt zvyraznujici kresbu.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JIGGYBIGGIE: jj impregnace je, je to nejaky olej ci co, ale muzu se i mylit. Kamos kamenik s tim uz delal a doporucil mi zajit do hornbachu a tam se poptat, prej budou vedet.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ok, takze tehly su tymto nove parkety
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    SEJDA: Uvidíme, jak to dopadne, nepočítáme, ze to vydrží věčnost, za rok nahodim fotku. Ty důvody, proč jsme to udělali takhle, jsou: po třech letech rekonstrukce nemáme prachy a zároveň máme cihly gratis + to vypada moc hezky. Snažili jsme se použít tvrdý paleny cihly, jestli to jsou zvonivky, to nevim, ale cinkaj 😊 Ráda bych je nějakou impregnaci natrela, ale nevím, jestli neco takového existuje.
    ULO
    ULO --- ---
    JON: jj, je mi to jasne, cihly jsou různé.
    JON
    JON --- ---
    ULO: ono nejde o zemi - jsou proste ruzne druhy cihel - nektere se na dlazbu hodi, jine ne. Vzhledem k tomu, ze ty cihly byly puvodne JIGGYBIGGIE: na tom domecku licove, tak je slusna sance, ze obstoji i jako (malo zatezovana) dlazba.
    ULO
    ULO --- ---
    Ha zrovna se chystám pokládat chodník z cihel, ale vzhledem k tomu, že jsou tady cihly na většině komunikaci a budeme používat již doslova jeté, tak se toho nebojím. Jina země jina cihla.
    (Pod cestickou bude pisek a pod pískem pisek ((je mi jasne už teď, že se nám to rozjede))). Ale díky za osvětu, bez sarkasmu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANTONIN: ono je to cely trochu slozitejsi. V podstate jde o nasakavost, ta v kombinaci s mrazem zpusobuje problemy. Ty pudovky jsou vetsinou nasakavy a timpadem ven nevhodny. Ale existujou i takovy ktery jsou ven urceny. Ja mam podlahy v baraku castecne z terakotovejch dlazdic ktery jsou pouze na interiery, ale jejich vyrobce - maestri dei cotto - dela ty samy i na venek. Pocitam, ze budou jinak vypalovany, vypadaj uplne stejne.

    To samy plati i pro cihly.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    JIGGYBIGGIE: mě zaujala ta zásuvka, která je na fasádě proklatě nízko...je třeba při instalaci myslet na to, že napadne 30 cm sněhu... (to její krytí IP44 to nespasí)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam