• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    DRAGON: Děkuji
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ILTU: asi bych se strezil rict ze je Koons nebo kdokoli jinej „lepsi“, a taky se priznam, ze dokud jsem jeho veci nevidel nazivo, byl jsem spis trochu skeptickej. Na tom ma svuj podil i ta story jak byl Gagosianem „vynalezenej“ coby topshot, to ve me vzbuzovalo vzdycky mirnej obrannej reflex.

No a potom jsem par jeho veci videl vystaveney v parku fondation Beyeler a najednou to udelalo click.
    Zrovna ti balonkovi psi… jsou tou superrealisticnosti neceho co uz je samo o sobe abstrakci fakt genialni, alespon teda pro me. Coz pro me nefunguje stejnou merou u vsech jeho veci, ale to je asi normalni :)

Ja nemam rad „kricici gesta“, a nakonec je to vzdycky o pocitu kazdyho z nas, co pro nekoho uz krici a co ne.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... z vlastni zahradky, rozjetej paradont, ubytek kosti a dasni ... a zavrsil jsem to ve FR (Aussois stredisku), kde jsem si vrazil do chrupu tu zabranu na lanovce (ktera v tomto stredisku se zamyka a odemkne se az opravdu tesne pres vystupem) ... takze jsem si dojebal vsechny zuby mezi spicakama nahore i dole :D

MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ILTU: to jo, podobny mu je hodně :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    MICHELLEDANIELS: Na té černobílé fotce vypadá Kopecký jako Plachta :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    BLOWUP: Hele, ale v čem je Koons lepší? Taky je to tisíc variací na jedno téma... Pořád dokola "pejsek z balónku", jen v různých barvách...
    Opravdu mě to zajímá.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Vážení Pražané, tak jsem se pod dojmem bouře ve sklenici vody na tu fotku taky koukl.
    Kdybych to měl shrnout jednou větou, řekl bych asi to, že v Praze se to prostě ztratí. Neurazí to a ani nenadchne. Ale osobně jsem za cokoli okrašlujícího onu šílenou geometrickou šeď, kterou jsme se v tomto světě obklopili.
    Leckteří z vás se zdají to hodnotit skrz prizma názoru na názory autora. Já o něm prakticky nic nevím, takže je mi to šumák; nácek asi nebude, ani děti snad nevraždí, takže ať si říká, co chce.
    Ta kreace ženy dole je ovšem naprosto úžasná. Nevím o tom, že by něco podobnýho stvořil někdo z Nyxáků.
    Jestli jeho dílo vzbuzuje takhle rozporuplný reakce, zjevně dělá něco dobře.
    (Doufám, že se tu nezastávám nějakýho echt kokota... ale i kdyby, co už. :))
    Dává to smysl? Mám kocovinu jako hrom.
    No a jinak koukněte z okna, je tam krásně.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mezi tim si dáme jednu Zazvorkovou a Kopeckýho.

MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    EADENN: ja cekala, kdo to bude anotomicky kritizivat. Vsak vypada jak kdejaka fitnesska (vtip samozřejmě).
    Mne se tahle paní líbí a myslím, ze vic lidi vlastně uráží ten člověk díla se s tím jmenem jen vezou. Naštěstí o tom kde co bude nerozhoduje porota nyxu.
    EADENN
    EADENN --- ---
    BLOWUP: u tohohle třeba mě osobně nejvíc dráždí, že je to prostě anatomicky strašně špatně. Je to jakoby vzal defaultní figurku v blenderu a nafoukl jí kozy a zadek.

A přitom, jako vtip na to, že i dříve se tesali kolosi podpírající balkon pro domy bohatých, by to bývalo mohlo fungovat, ale nejsem si jistej, že tohle v tom vůbec mělo být.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SEJDA: opravdu? Pokud to neni mineno jako „vsechno co nas obklopuje je docasne, protoze vesmir smeruje k entropii“ a treba tohle v nejakym rozumnym casovym horizontu zase zmizi, je to imho dobra zprava a trochu me to s jeho tvorbou smiruje.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    BLOWUP: vsechny Cernho i stalace jsou docasne.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ONDRAT: muzes si misto „libi“ predstavit nejakej sofistikovanejsi pojem, treba“oslovuje me“ nebo tak neco, ty uz si poradis :)

Ale souhlasim, ze je to prilis definitivni kategorie. Me treba ty spitfiry prijdou vtipny, ale dejme tomu jako vyzdoba na mesic oznamujici jarni vyprodej (nebo abych mluvil reci umeleckeho sveta jako „docasna instalace“). Umeni ktery je postaveny pouze na tom ze je neco vtipny to ma obecne tezky, a pokud musi bejt velky jako za Stalina tak to plati dvojnasob.

Coz je trochu muj problem s Cernym. Me bejvaj jeho veci na prvni pohled casto sympaticky, ale malokdy na dlouho. Jsou pokazdy „vtipny“. Jenze ja nejak nemusim mit ten samej gag kazdej den, no. Ve srovnani s jinejma monumentalnima vecma (Koons, Bourgeois, Serra) ktery nejsou tak prvoplanovy bych ho vic ocenil prave jako dekoratera nejakyho luxusniho obchodniho domu nebo tak, tam by byl genialni :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GRANTORINO: Ať tak či tak, dělit umění na líbí/nelíbí je nevhodné a zavádějící. K nějaké "libosti" totiž umění přece výhradně nezlouží.

KAIAFOX: říkám tomu "ženy sobě"
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Koukám, že už se řadíme k diskuzím jako jsou novinky.cz.
    Jsem tým DČ a volím možnost "jděte všichni do prdele"
    NEI
    NEI --- ---

Letadla Spitfire s křídly vážek na OC Máj na národce od Davida Černého

121 hlasy od 121 respondentů

NEI
    NEI --- ---
    GRANTORINO: No tak dobře no, pošta.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEI: please...
    NEI
    NEI --- ---
    GRANTORINO: Tos nemohla napsat o dvě hodiny dříve?
    Debata tu jede koukám že už asi pět dní a já jsem ji objevila až teď.
    :o(((
    A ne, nebudu držet hubu - to nás učila právě generace černého, proti které tak rád naoko rebeluje.
    Že je něco pěkný nebo hnusný můžeme napsat o všem na netu a tím zastavit všechny diskuze světa.
    Ale proč? :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    nemohli byste toho už nechat?
    David Černý je výrazná osobnost českého umění, ať se Vám to líbí nebo ne, ať se Vám líbí jeho dílo nebo ne.
    Navíc tahle debata o DČ jede furt dokolečka, kdykoliv se někde jeho věci nebo jméno zmíní a to vždycky se stejným výsledkem.
    Části lidí se to líbí, části ne. No a?

Ani se nedivím, že už všechny posílá doprdele, když to hodnotí kdejakej všeználek, co všude byl a všemu rozumí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam