• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    navedla mě [NELLAS @ Zjištění], tak jedno před a po v jednom obrázku :-)

MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    ZELLAY: škoda, pac jinak bys je mohl zakrýt linoleem 😁
    ZELLAY
    ZELLAY --- ---
    MLIKARNA: :-D ...jo, jo a v žádný místnosti nemám parkety ;)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    ZELLAY: za 3 2 1: - málo kytek, málo stromů, kde jsou bylinky pro včely, mrtvá plocha, všude okolo stejný baráky, beztak satelit a jsi otrok dojíždění :DD
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    15:30, Wednesday, Blatten, Switzerland, before/after the Birch Glacier collapse into the valley. The village's 300 inhabitants had to leave their homes on 19 May after geologists monitoring the area warned that the glacier appeared unstable. Now many of them may never be able to return.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    a ještě jeden "Václavňák", jak by pár zde přítomných řeklo podle vzoru Jižňák (d'uh!) :)

ZELLAY
    ZELLAY --- ---
    Konec léta minulého roku a aktuální :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    PO znáte, PŘED úplně jinej svět :)

SHARINKKA
    SHARINKKA --- ---
    2024-2025 :)

CUKI
    CUKI --- ---
    KONOPKA:
    STARE_CASY: Pro zajímavost, naměřená dle protokolu byla tuším 75, reálná, těžko říct, těch 77 úplně klidně. Nejde mi o to se nějak obhajovat, já ani netuším, kde to bylo. I když to bylo ve dvě, možná ve tři ráno, oslňující záblesk se nekonal. Mě šlo o to, že pokud se jednalo u jízdu, někde kde se nedá předpokládat plynulá jízda, tak by člověk na ten tachometr musel koukat pomalu víc než na silnici. Digitální čísla, zaostřená na dálku, mi v tomto případě dávají mnohem větší smysl a umožňují se více věnovat provozu. Když koukám na titěrnej analog tak za stejný okamžik nepoznám ani u jakého políčka sem. A to políčko je 10km..
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KONOPKA: samozřejmě, že toleranci mají. 5 km/h nebo 5 % podle toho, co je vyšší hodnota (tedy v podstatě 5 km/h do 100 km/h a 5 % nad).

A pokuty za rychlost (vitesse retenue) jsou vyměřené až po odečtení tohoto limitu (marge technique), takže pokud je pokuta za 72 km/h, tak radar změřil, že jel 77 km/h (a tachometr v autě ukazoval cca 80, protože většina aut zcela záměrně rychlost nadsazuje).
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    CUKI: Zajímavý, ze Frantici nemaj chybovou toleranci na radarech. U nás to jsou 3km/h do 100km/h a 3% naměřené rychlosti nad 100km/h.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZSIS: Tak o tom žádná, ale nebudeš letmo odhadovat mezi desítkama (v lepším případě. Prostě to zabere mnohem víc času a soustředění. Při jízdě koukáš do dálky a najednou zíráš na malé titěrné čárky mezi číslíčky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PLOSTENKA: me treba na prvni dobrou ta projekce spis rusi. Na tacho nekoukam, nastavim rychlost na adaptivnim tempomatu a dal me nezajima.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CUKI:v tak presnych cislech ti to imho zadny auto neda. kazdy bude ukazovat pro jistotu neco navic.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLOSTENKA: Tak ono když zaplatíš ve F 100E za 72Km na 70ce, tak ti to nepřijde taková úplná blbost to mít v číslech :-)
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    CUKI: At si je na svislici treba 88, zachvilu si zvyknes a vis podle uhlu i bez cteni cisel. Stejne tak vis kdy/kam radit podle zvuku motoru i bez kontrolovani presny hodnoty otackomeru.

Nektery auta promitaji rychlost a navigaci na celni sklo, to mi prijde jako dobry napad, protoze pred radarem nemusis fascinovane zirat do palubky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLOSTENKA: Ano, ale jen v případě že má ta svislá ručička smysl. Al kolik by tam mělo být 30, 50,90, 130, ne na Turka?

Já mám v Yarisu digitální čísla, navíc opticky posunuté hodně do zadu aby člověk nemusel přeostřovat a je to to nej, co jsem kdy viděl. Na nic jiného jsem nikdy nzviknul a ručičku mi dělá problém sledovat jak A tak D... Bohužel nové verze už to nemají.

Ale kdo dnes kouká na palubovku? Koukám na km co jsou v navigaci. A mapy nějakej infotainment mě netakukuje, protože v době kdy já si to auto pořídím už bude pravěkej. A ani novej neumí pořádný mapy.
    CADDY
    CADDY --- ---
    PLOSTENKA: nesouhlas; jak rychlost, tak hodiny, mam daleko rychleji prectene ciselne (treba mit hodinky bez digitalu by me fakt sralo a zdrzovalo), nez to prevadet z nejakych budiku...je to pro me peklo. Ano, u neceho to dava smysl, zejmena, kde je krom hodnot potreba videt i trend a jeho rychlost (napr. stoupani/klesani), ale i to jde graficky udelat.

A o ovladani nebyla rec vubec, jen o designu pristroju. Delat cokoli bez tlacitek, je samozrejme priserny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam