• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAWERICK: Za mě to bylo někdo v březnu rozpálené peklo.
    Ano trávník funguje jen dohromady s těmi stromy. Je plno podobných míst kde to funguje, tady to zjevně nikomu nechybí a jen já jsem divnej. Na tomhle poloostrově je dost jasně vidět kde a jak dlouho strávila arabská civilizace. Oni si totiž pod pojmem bohatství a luxus představovali zelené zahrady, ve stínu stromů. A tu zeleň dokázali vytvořit na pro nás dosud neuvěřitelných místech. My si pod tím dneska představujeme parkoviště pro naše luxusní SUV...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    NELLAS: nebo betonové květináče mezi kterými by se dalo parkovat... oh, wait!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A už někoho napadlo, o kolik hezčí by to náměstí bylo, kdyby tam položili parkety?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    navic... vzdyt to kouka celou jednou stranou "do vody"... takze nejakej relativne fungujici vetrik tam bejt musi...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPIKE411: Kolm jsme jen šli, je ta asi deset malých borovic a z jedné strany parkoviště pro nějakou stavbu a na zbytku hlava na hlavě, protože to samé napadlo nejen nás a všude v Lisabonu je přece plno zeleně. Navíc za silnice je velice blízko a není oddělená od toho pidi prostoru.

OMNIHASH: A kam si tam sedneš do stínu těch stromů?

Hele to je jedno nemám čas tady bojovt z větrnými mlýny. Já si prostě město ve kterém se dá žít představuju úplně jinak. A je mi vlastně úplně u ... jak si ho představuješ ty.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OMNIHASH: ok tak pokud to tak pouzivaji i dal tak to dava trochu vetsi smysl :)
    Trhum by stromy asi nevadily (spis naopak) ale pokud jsou tam takovyhle party...

CUKI: travnik? to je teda cicovina... vis jak by to dopadlo? udelali by to tam. pokud by to vubec vysrostlo tak by to asi tak tejden na to bylo seslpanany na zeminu a mel bys uprostred namesti krasnej bahenni placek :D :D
    navic ciste prekticky... na takovemhle miste by ten travnik i kdyby ho nikdo neseslapal skoncil nejspis uplne spalenej od slunicka... takze by fungoval asi stejne jako ta existujici betonova plocha :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPIKE411: vidím rozdíl mezi slovem každý a žádný :-)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    OMNIHASH: Já bych tam dal betonový květináče se stromy. To už se osvědčilo ( hlavně lidem co si je pak od Prahy 5 vzali zadarmo, protože za peníze je nikdo nechtěl)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tak hlavně, aby tam mohla ta pivní kola #pátek

CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Tak ono nejde jen o toto náměstí Dom Pedro IV a Figueira je na tom podobně. Nikde trávník jen rozpálený beton. A to mi tam jsme přes zimu. V létě si to představit nedokážu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: Myslím, že cyklisti tam jsou úplně v pohodě. :) (Akorát do těch kopců okolo si trochu máknou, ale tak dneska už ty elektrokola jsou dostupný.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: A co na to cyklisti?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A nezapomeňte taky na lidi s pejskama! Mají pejsci kde čurat a dovádět?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nemusí se každý prostor podřizovat lidem s dětma, že ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: Já nemluvím o prolejzačkách. Stačí kus nezasyflenýho trávníku, Stín pod stromy. Kde si můžeš sednout s rodinou s přáteli a nemusíš se být že ti v nestřežených dvou sekundách dítě skočí pod auto. Pokud tam bude nějaký zajímavý prvek. Cokoli s vodou, nebo něco po čem může dítě lést (nějaký kamínek a pod) a nebo ho to zaujme, tak jedině výhoda.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAWERICK: stejně jako na tom staromáku tam nejsou stromy kvůli památkářům a účelu toho prostoru. Halt když máš náměstí, co vypadá stejně už šestý století, tak se bráněj proti změnám poměrně intenzivně.
    Jinak AFAIK tam probíhaj trhy, minimálně na katolický svátky, a je tam velká party na novej rok. Takovej místní univezální prázdnej prostor, něco jako třeba ten pískovej megaplac na Letný, kde se pořádaj všechny akce od protestů po milion marihuana march.

MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    RSZ: Čteš co píšu? Že to je samozřejmě blbost...
    Stejně jako je nejspíš blbost dávat zeleň na náměstí svatého Marka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam