• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZUZKAOU: No a pak opravují cokoliv co se jen dotklo Baroka a máš tam podmínečně sytě červenou, přitom se jim o tak syté barvě v tom baroku mohlo nechat jen zdát.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TRISSIE:
    ILTU:

Mám pocit, že fasády z opalovaného dřeva se asi do pastelových barev nepočítají :-(

A tu studenou šmoulí to naopak nevylučuje vůbec. To dám raději jakoukoli přírodní sytou.BTW ty syté barvy už v poslední době stejně moc nehrozí, protoře mi tu v ČR milujeme všechno z venku oplácat EPS a nato fasádu. A to z tmavou dohromady moc nefunguje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEJDA: si vyjeďte na jesenicko obdivovat všechny ty fialova, oranžové a sytě zelene fasady lidi co dostavji neprodejde odstiny ze Stomixu jak deputat.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ILTU: v nejake pamatkove zone pro netolerantni samonasrance (toxicke osoby s tezkou formou OCD) asi ano. Jinak to vubec zadny smysl nedava.
    MAGI
    MAGI --- ---
    XINDLX: zrovna na téhle fotce to maj ale taky docela odladěno :D!
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: To jsou vcelku rozumné limity.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CUKI: máme schválenou závaznou architektonickou studii území, limity mám někde založené, ale co si pamatuju, je to nějak takhle
    - fasáda: pastelové barvy
    - střecha sedlová nebo valbová, sklon v rozsahu x procent
    - maximálně 2 nadzemní podlaží
    - plot: do ulice podezdívkový s plaňkami, mezi parcelami drátěný, maximální výška 2 metry
    - odstup od uliční čáry minimálně 7m pro solitérní domy, 3,5m pro dvojdomy
    - minimálně 65% plochy pozemku zeleň

cokoli mimo limity vyžaduje schválenou výjimku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TRISSIE: Regulace na barvu fasády? To jsi v nějaké památkové zóně nebo to má tvoje obec plošně? Jsem taky z P-Z a tady v okolí nic takového nevidím :-( Jak je to konkrétně definované?

Třeba takovou "studenou šmoulí" bych zakázal plošně :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XINDLX: a zpusobuje to presne tu krizi, ze mladi nemaji na domy/byty.
    Obce (Gemeinde) predepisou barvy, sklony, materialy, nezridka i firmy, potom jsou vsechny domky v novych ctvrtich/ulicich za 400 000 € / 10 mil. Kc a pritom, postavit tam mobilni drevostabu by mladeho stalo ~ 20 000 € / 500 000 Kc.
    KULA
    KULA --- ---
    ANIKEVESTIFEX: smutný je, že uvědomělí lidé jako Ty neotevřeli své peněženky, dům nekoupili a neopravili jej do podoby výkresové dokumentace z roku 1852. Mohlo tam vzniknout další muzeum o třech vitrínkách a občas byste z okem mohli zamávat na projíždějící vlak s císařem pánem. Škoda.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARASAN: u nás (Praha-západ) je regulace na barvu fasády, sklon střechy, uliční čáru a minimální plochu zeleně.
    jde to, když se chce...
    ALARIK
    ALARIK --- ---
    MAGI: to je strašný peklo fakt...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    XINDLX: Komunizmus!

Teda aspon u nas by to tak oznacili.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    MAGI: nedávno jsem projížděl vesnicema na západě německa kde maj evidentně povolený jen konkrétní barvy a odstíny fasád a čuměl jsem jak hezká vesnice jako celek může bejt..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MAGI: libi se mi, jak koncepcne vyresili parkovani
    MAGI
    MAGI --- ---
    LUSINDA: Ještě přidávám cca současnost :) (2022)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DRAGON: Ta barokní kašna byla pár let po té odkoupena "Žebráky" u umístěna před Hořovickým zámkem.

Díky za fotku na původním místě jsem ji nikde zachycenou neviděl.
    RSZ
    RSZ --- ---
    DRAGON: strašlivej vidlákov
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    TRAGED: ona je proste cim dal hezci.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    SPIKE411: Provozuje to kamaradka s manzelem, doporucuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam