• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    a kolik za to dostal?
    ty články jsou strašně tl;dr
    nekde jsme zahledl 4 500 000, ale nepochopil jsem jestli to byla nákupka nebo včetně oprav a vyleštění.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZUZKAOU: no dle článku co jsem našla pan koupil barák po Němcích (kteří madonu vlastnili) vztahovaly se na to Benešovi dekrety, ale tou koupí se vše zrušilo.....takže madonu mohl poslat dál. Zmínka o starožitníkovi tam nebyla jen o smlouvě přímo s vlastníkem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUSINDA: netuším, předpokládám, že pomohl za provizi zprostředkovat prodej. Což celkem chápu u člověka, který evidetně netušil co teda v baráku po babičce (básnická licence, nevím kdo je nálezce) něco našel a šel se zeptat na fb.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUSINDA: tipoval bych ze to byl nekdo kdo majitele utvrdil v zameru to ty galerii ukazat, mozna mu dopomohl k tomu aby se s nim vubec nekdo bavil. Z vlastni zkusenosti vim, ze muzea a podobny instituce na nejaky pokusy o kontakt vubec nereagujou, lidi ktery tam delaj to "nemaj v popisu prace". Jsou to vetsinou spatne placeny zamestnanci ktery nemaj zajem na tom nekomu svoji expertizou pomahat kdyz z toho sami nic nemaj. Ono je to i castecne pochopitelny: z tisice takovejch nalezu je mozna zajimavej jeden, vetsinou ani to ne.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: jo do muzea si.muzes normálně napsat i s fotkou a podle ty fotky z pudy by je to určitě zaujalo. I takhle vznikají akvizice.
    Že by byl expert přes český středověk a ještě sochařstvi nějaký starožitník...tak to bych se hodně zasmala. Tomuhle se věnuje na vysoký úrovni jen pár lidí v ČR. Přes renesanci už jo....to dělá Zlatohlávek. Ale to je vysokoškolský pedagog a ne jenom ""starožitník""
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUSINDA: takže podle tebe osoba, která něco najde na půdě, nakráčí do NG, a tam se s ní budou hned a ochotně bavit. Vůbec není potřeba, aby tu věc nejdřív někomu ukázala, kdo by posoudil, jestli to vůbec nějakou cenu má, a taky na první dobrou akceptuje nabízenou cenu a vůbec si nezjistí, jestli odpovídá.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: no zrovna NG má celkem hodně lidí co do gotiky dělají. Pokud něco kupuje muzeum, tak to hodnotí zaměstnanci. A starožitník nebude expert na gotický madony. Učila mě Ottova i Royt....a nebylo uplne ojedinělý, že se ze starých trámů (po válce) dělali kopie madon....a podobný story. Spíš mi to přijde, že se na tom někdo přiživil.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUSINDA: jen proto, že někdo na internetu na základě fotky řekne "to by mohlo mít cenu", ještě neznamená, že to cenu fakt má, musí se na to podívat někdo, kdo tomu rozumí (starožitník je normální akreditovaný studijní obor s profesní zkouškou: https://nsp.cz/jednotka-prace/starozitnik )
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: jediné co mě napadá, že by to šlo do veřejné aukce a NG nabídla nejvíce. Ale dražbu jsem nedohledala.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZUZKAOU: jakou roli v tom hrál ten starožitník? V tomhle případě není potřeba prostředník. Sochu koupil od majitele a preprodal.do NG?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ZUZKAOU: mě by zajímalo těch 8 komentářů...
    TEA_OF_CUP
    TEA_OF_CUP --- ---
    ZUZKAOU: V současné době Krista (je to moje sestra) šije repliky historických oděvů pro muzea nebo i jednotlivce a speciálně je to odbornice na korzety... Což je dost specifická niche, ale kdyby to někoho zajímalo, doporučuju kouknout na
    Homepage – Historické korzety
    https://www.historickekorzety.cz/
    MEI
    MEI --- ---
    ZUZKAOU: To je krásný - dojemný - příběh.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: Jinak inzerat na marketplace nasla Kristina Ketmanova a majiteli poradila ze to patri do muzea a ten pak ve spolupraci se starozitnikem to skutecne prodali NG.

Kristina Ketmanová | i-divadlo.cz
    https://www.i-divadlo.cz/profily/kristina-ketmanova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    _
    _

_
    _
    _
    CUKI
    CUKI --- ---
    CDR: Pokud dobrej, ale prach si z toho nápisu zřejmě nic nedělá :-D