• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    MALATI
    MALATI --- ---
    Kradu průvodní text:
    🏰 ZACHRÁNĚNÉ – ZÁMEK RADOVESNICE 🥳
    Další zámek, který byl ještě před pár lety doslova na odpis 💔 V roce 2006 se dovnitř propadla střecha i se zámeckou věží a rok od roku hrozilo úplné zhroucení. Dnes? Opět nádherná dominanta obce kousek od Kolína 😍
    Historie zámku sahá až do 17. století, kdy na místě původní tvrze vznikl barokní zámek. Současnou podobu získal po roce 1725 za Šternberků. Po roce 1950 přešel do majetku státu a sloužil jako byty, kanceláře nebo knihovna. Po revoluci byl vrácen potomkům původních majitelů, ale následovala téměř úplná devastace ❌
    🟢 Záchrana přišla v roce 2007, kdy zámek koupila firma ElitProfit a pustila se do generální rekonstrukce 💪 Už v roce 2008 byla znovu vztyčena zřícená věž a postupně se podařilo obnovit fasády, střechy i hospodářské budovy. V letech 2011–2018 sloužil zámek jako luxusní resort, dnes slouží čistě k bydlení. Ten kontrast mezi stavem „před“ a „dnes“ je až neuvěřitelný 🥰
    👉 A zajímavost na závěr: v loňském roce se zámek s pozemkem o velikosti 9 hektarů objevil mezi nejdražšími nemovitostmi v Česku v žebříčku Forbesu – s cenovkou 243 milionů korun 😮 V zámeckém areálu s protékajícím potokem a rybníkem se kromě hlavní zámecké budovy nachází ještě renesanční obytná budova, velký zahradní altán a garáže. Uvnitř památkově chráněného zámku najdete sedmnáct dvoulůžkových pokojů.

DIM_
    DIM_ --- ---
    CDR: Mozna nas neni tolik, ale tvoje posty me bavi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    koupil jsem desky, nejaky nohy, a ze si konecne dodelam kuchyn. za nejakych 4-5h to nejak dam dohromady, ne... no, 10 dni pote to je ve formatu kde uz to snad vicemene necham. (dodelaval po kouskach, ne celych 10 dni..)

ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Přesazování dubu.

PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    CDR: Na objednani krabicky 1001 Universal Bits Including Security z ciny nepotrebujes zadne servisni znalosti. Spis cinan tuhle serii ojebal uz v tovarne...
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    CDR: Vubec ti nerozumim, ale uplne ti rozumim.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OMNIHASH: ovšem tohle londýňané s tou revitalizací Big Benu už ale opravdu přehánějí..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CDR:
    CDR
    CDR --- ---
    Včera jsem poprvé přepastovával PS5 tekutým kovem, přehřívala se a vypínala.
    Nejprve jsem myslel, že se jedná o zdokumentovaný, ale nepříliš častý jev, kdy z PS5 provozované ve vertikální poloze tekutý kov vytekl a docházelo tak ke špatnému odvodu tepla do chladiče.
    Při rozebírce jsem narazil na špatně umístěné šrouby - v jiné vrstvě, než měly být.
    A asi tři chybějící.
    Vše bylo jasné, ale nepochopitelné. Nějaký ťulpas, který měl jisté pensum servisní činnosti (a s tím i šroubovák security torx tr8) playko rozebral, neohlodal šrouby, nepotrhal wifi a bt kabely, ani nepoškodil flex pásky, aby pak aplikoval na srdce konzole APU od AMD obyčejnou teplovodivou patu, která má asi 5x menší tepelnou vodivost než tekutý kov (nějaká směs galia a india) z výroby.
    Následující obrázky - chabě napastovaný procesor, čištění uchošťoury s isopropylem, bobek tekutého kovu na vyleštěném APU (příliš velký, stříkačkou jsem tak polovinu odsál zpět), pak už APU s aplikovaným kovem - ten se neroztahuje jako teplovodivá pasta, ale "ťupkuje" přiložnou vatovou tyčinkou (vata je černá a syntetická, aby nepouštěla do kovu vlákna)

CDR
    CDR --- ---
    OMNIHASH: tvl, Arabové a maj tam římský číslice (ony to jsou jenom čárky asi, ale stejně :D )
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ERRTU: V hlave se rozezněla uvodni znelka :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    profesional Martin Shaw, kdysi a 2025.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    JONAS3: obcas se vyjadruje, jako by ho už měl
    KCN23
    KCN23 --- ---
    HUGH_BOYLAN: no nemam hellcata ale 6.4....tak se nezlobte
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak si to pořiď ty a pak nám přijď ukázat letní upgrade.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KCN23: Já myslel plnokrevníka.

Ford Mustang Shelby Cobra GT500 | Veteráni na Truc
    https://veteraninatruc.cz/bazarove-auta/411/ford-mustang-shelby-cobra-gt500-1967-Y8
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KCN23: Proč ne aspoň Mustang? :)
    KCN23
    KCN23 --- ---
    HUGH_BOYLAN: dekuji
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Takhle čůrácký auto si může pořídit jenom čůrák.
    KCN23
    KCN23 --- ---
    LORD_DE_SEIS: za 50 kc jsem si nechal napsat cervenou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam