• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    GRANTORINO: já bych jí nic nemyl, protože mě to vůbec nezajímá.. spíš mě sere o tom pořad dokolečka číst
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    no jasně .. bylo to líčení na oslavu... ale nyxáci zase nejlíp věděj, jak se má kdo kam líčit... vy byste jí to smyli a fláklli jí řasenku a linky. aha... tak to asi nechtěla ne, když si zaplatila vizážistku, to by jaksi zvládla doma sama. prost chtěla vypadat jak Jennifer Lopez, ale nyxáci řekli ne, budeš vypadat jako, že jdeš na nákup! a hotovo!

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LEENVECKA: jako takhle, mně se to zobrazilo na FB a pokud si dobře pamatuji, bylo to líčení na svatbu, ot je do společenských šatů, kde budou všichni hodně nalíčení a paní to tak chtěla! Tak nechápu, co tady kolem toho děláte za tanečky. Paní to tak chtěla, hodně výrazné oči. Koho přesně zajímá, co si myslíš ty, že jí chceš naordinovat francouzské líčení? Schvalně...blablabla... tvl. Paní si nešla kupovat noviny do trafiky...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    LEMRICKA: taky mam cukání tam kouknout, ale kdysi mi kdosi řekl, ze se to nemá dělat. Ze je ty mrtvy okrádáš či co. Tak to tam nechávám a to jsem bydlela pres 10let vedle hřbitova.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MATEEJ: To je sice hezký a i to relativně chápu, ale zeleň má bejt nadřazena nad jakoukoliv cenu za údržbu. Chybí peníze? Zvednu cenu za parkování, který je fakt směšně levný.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Nebude v tom celem reseni hrat roli i ten CO kryt co je pod celym namestim?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ALARIK: pamatkari casto najdou fotku ze 14. stoleti, kde na namesti zadnej strom neni a tak je to jedine spravne. Vsetko popilit.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    KARLOSK: Na Jiřáku budou taky retenční nádrže (a stromů víc, i když bude bohuzel trvat než vyrostou). Prasárnou bych to tedy nenazvala, i když chápu, že se to nemusí líbit všem. Za mě ale určitě PO lepší :)
    Praha 3 - NOVINKY Z JIŘÁKU: Náměstí se otevírá - pod...
    https://www.facebook.com/share/p/1Ci8uQsEuU/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MATEEJ: to jsme zase zpátky u problému příliš malých obcí. Větší celky se spravují levnjěji v přepočtu na obvytele,
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ALARIK: Malá městečka (do 5000 obyv.) s malými technickými službami reálně řeší rozsah městské zeleně i z hlediska údržby. Nový rozsáhlejší trávník na městském není jenom jednorázová investice spojená s jeho instalací, ale zároveň se na věky navýší každoroční investice člověkohodin do údržby městské zeleně. Pravděpodobně to nikde nevede k takové úpravě, jako na těch dvou fotkách níže, protože to by je občani hnali. Ale velmi se řeší např. spojitost trávníkové plochy a množství a rozmístění keřů a dalších prvků do ní zasazených, protože když je to velmi členité, tak sekání zabere víc hodin a nedá se třeba dělat strojově.
    Další faktor, který se v diskuzích a občanských participacích na téma Podoba nového náměstí často objevuje (ze strany radnice, firem i občanů), je požadavek na vznik prostoru pro konání kulturních a společenských akcí. Někdy část zeleně ustoupí ploše pro tyto účely. Samozřejmě kvůli tomu nelze požadovat vybetonování celého náměstí, ale menší část náměstí může být z tohoto důvodu vybetonována (v lepší případě zpevněna propustnou dlažbou) poměrně jednomyslně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALARIK: je to strašný a úplně proti principům, jak snížit teplotu ve městech a zadržet vodu
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ALARIK: Tak na Vencaplacu mají teď nově tu retenčku, ze který se bude zeleň zalívat, ale ten Jiřák je prasárna.
    ALARIK
    ALARIK --- ---
    KARLOSK: Nechci rozjet nějaký flame v tomhle, ale uměl by mi nějaký znalý urbanista nebo jiný odborník vysvětlit, v čem spočívá to racio, že se v poslední době takhle vybetonovávají náměstí a záměrně se ubírají ty travnatý plochy (viz Václavák, Jiřák a určitě další v Praze). Jde o to, že se to blbě udržuje, nebo prosakuje voda někam, nebo jak je možný, že to projde i nějakýma soutěžema a výběrkama atd? Opravdu mě to zajímá, nic nekritizuju :-)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    I za čárou si dokážou rozmrdat náměstí.
    Bartoszyce, Polsko

CUKI
    CUKI --- ---
    PŘED tím jsem nevěděl, ale PO už vím, že existuje raní, večerní a dokonce i francouzská omítka :-D

Dámy, nejhezčí jste bez ní!
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    NOXIUS
    NOXIUS --- ---
    MADCAT: Na Velkú noc 😅
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HERKULES: nemůžu si teď zaboha vzpomenout, ve které části liturgickýho roku nosí duchovní fialovou...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    tvl nechcete jit s tim gaychatem uz do pice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam