• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

    Jack Russel Terier


    ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

    rozbalit záhlaví
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BEZPRIZORNI: Po narození prvního jsme se tysonovi docela dost věnovali. Měl každej den na hraní aspoň hodinu aby se necítil odloženej.

    postupně se s tím smířil.

    Asi měsíc odmítl jít do postele, po měsíc jednou v noci přišel pak vzal malou na milost a od té doby jí hlídal. Tak moc, až ji pak bránil před vlčákem a ten ho zabil :( Ale to už je zase jinej příběh.
    Chce to trpělivost, odměny, žádný násilí, když dítě řve tak se věnovat i jemu a snad to půjde. Tip na trenéra nemám jsem z Brna.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, nemáte někdo doporučení na trenéra, který by řešil vztah JRT- malé děti z okolí Prahy? Případně máte někdo vlastní zkušenost, že první jste měli psa, pak se narodilo dítě, neprobíhalo to úplně hladce, ale vyřešili jste to tréninkem/managementem? Díky!
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, kamarádka má k mání skvělýho psíka, několikrát jsme ho hlídali a kdybychom mohli, tak si ho necháme sami. Je mu 6 měsíců, má skvělou povahu, je vychovaný, zvyklý na BARF.

    Jack Russell teriér s PP - Praha 6
    https://zvirata.bazos.cz/inzerat/97589743/Jack-Russell-terier-s-PP.php
    LALUCIA
    LALUCIA --- ---
    Je nádherná.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    tak uz je fuc :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    repast z facebooku, slečnu neznám, nicméně mi to tady přijde cílenější než sdílet dál na FB.

    Lenka Fišmistrová:
    "Oslovil mě kamarád, že jeho známí se zbavujou roční PRT holčičky Marušky z velmi nečekanýho důvodu: "Ten pes je přehnaně hyperaktivní." Vzhledem k vysoký koncentraci pejskařů u nás ve stáji vás chci poprosit, jestli byste nerozhodili sítě, za zeptání nic nedám. Ideálně samozřejmě k někomu, kdo ví, co obnáší výchova teriéra. Máňa je údajně strašně hodná, jen měla smůlu na páníky."

    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    jeden jack vořech, co se z bytu dostal do kotce a je mu zima, nesháníte někdo psího parťáka? je v dogpointu :)
    IF_
    IF_ --- ---
    LA_PIOVRA: Chudisek maly. Strkaj furt nozky kam nemaj :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    LA_PIOVRA: chuděra. a ještě to máte takhle zdokumentovaný, já jsem s ní byl než usnula a pak jsem jim ji nechal. přiznám se, že mi úplně stačilo, jak vyváděla, když se ji to snažili řešit při umrtvení lidokainem. takovýho breku jsem za její rok života ještě nezažil. ale dnes už je zase čilá a lítá po třech, kam si zamane...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SPLIFFBOY: tady mas fotky, abys videl, ze v tom tvuj pejsicek neni sam.
    A nemusi jit zrovna o takovyho, co jde po micku, Lila si to udelal pri hrani se soudovic pitbullkou, kdyz se ji drap dostal pri obratce do spary mezi dlazdicema.
    Takze prispeni a kuchani se v nehtovym luzku.
    IF_
    IF_ --- ---
    SPLIFFBOY: Jee chudisek.Tak snad uz se to ted bude hojit lip. Hlavne to poradne dohojit. Po narkoze koukaj hrozne,to prejde.

    My jsme nastesti ten posledni exces s tou hnisajici nozkou zvladly jen s lokalnim umrtvenim Lidokainem protoze by to byla osma narkoza za sebou a taky bylo na stole docela veselo.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    IF_: nakonec jsme dnes skončili na veterině, se mi to nelíbilo. samozřejmě to má zanícený, doktorka ji to nejdřív chtěla ošetřit v lokální anestezii, ale hrozně vyváděla, tak nakonec skončila v narkóze. má to stržený, vyčištěný, ošetřený hojivou mastí, ovázaný. nafasovali jsme antibiotika, analgetika, pozítří jdem na převaz. ve finále udělala doktorka radši i rtg, protože to má hodně nateklý. dle všeho se jí to blbě zalomilo vevnitř v tom lůžku. musela ji zkrátit asi i ten prstík, že by jinak bylo dorůstání drábku bolestivý, takhle to poroste nějak souběžně. nevím, nakolik je její aktuální pohled výrazem doznívající narkózy a nakolik je na mě uražená za všechny ty muka, kterým jsem ji dnes v ordinaci nechal vystavit. tak ale snad už bude jen dobře.
    IF_
    IF_ --- ---
    SPLIFFBOY: Tak jí teď něco dávej ven na tu packu, třeba kohezní fixační obinadlo http://obvazove-materialy.heureka.cz/...olor-obinadlo-elasticke-fixacni-kohezivni-6cm-x-20m-cervene/ a hlavně neházet balonky apod, než se dá do kupy.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    no tak jsme vyrazili po dvou týdnech do parku a po chvíli na prvé pacce zase krev. asi to ještě neměla dohojený a zas na to špatně skočila. takže bude v klidu minimálně do doby, než oba v minulosti poškozené drápy úplně odrostou. každopádně ta levá už je pár milimetrů odrostlá a jde tak vidět, o co tam zhruba šlo.. dráp byl zjevně příčně nalomenej, asi to bylo úplně u lůžka. doufám, že až to úplně odroste, nebude tak náchylná k tomu, aby se ji to dělo zas.. kdybych to měl řešit veterinářem a strháváním drápku, tak ji může trhat co dva týdny jinej :/
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    IF_: jeej. Selfie uz nekulha, citlivy ani zaniceny to nema, tak snad dobry. doufam, ze bude ted klid dele nez jen par tydnu jako minule...
    IF_
    IF_ --- ---
    SPLIFFBOY: Ten muj trinohej pes je taky umelec. Venci se kvuli frakturam v te chrome noze jen na voditku a presto si je schopna cosi zapichnout do dalsi nohy. Nastesti jdem dnes na pravidelny rtg a protoze ma v sobe stafylokoka je standartne na atb.



    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: dnes jsme nechali, po vyšetření doktorka nic závažného nenašla, tak jsem mu nechala píchnout očkování, uvidíme - je to 14 dní co dobral antíky, tak byl čas, ale dva dny zpět měl záchvat kašle, že jsem fakt myslela, že se udáví, ale je fakt, že před tím běhal jak šílenej venku... no... teď musíme být v klidu teple, dostal jitrocelák a syrup na imunitu a za měsíc jdeme znovu... jestli se mu to vrátí, budeme objednaní na kultivaci pod narkózou a rtg...
    do toho mu nad poslední horní bradavkou zbytňuje "další falešná bradavka" a vůbec si nejsem vědoma, že by tam měl odřeninu klíště nebo tak něco, takže taky supr... po doočkování taky budou brát vzorek :/
    doma zase na vztek natrhnul oblíbenýho gumáka, tak jsem mu dala na vyřádění kostičku a teď s námi nemluví - měření teploty ho fakt irituje a o to víc, když dostane injekci - teď s námi nemluví a tváří se jak znásilněnej
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: A je to urcite psincak?Moula ho mela nekolikrat a jednou teda echt silnej ale vzdy to za max. tyden preslo jen s pomoci vyvaru,jitrocelaku a cecka takze tohle je divne teda:(. Jinak oslabeneho psa bych urcite nenechala ockovat:/
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    máte někdo zkušenosti s nepřecházejícím psincovým kašlem prosím?
    Kámo je na tom v poslední době nějak bídně - zaléčili jsme začínající zánět slinivky, pak močáku a následovaly jedny antibiotika na kašel - zabraly ale po týdnu se to vrátilo a pak série čtyř opakování antibiotik silnějších se syrupem na kašel a nějakým syrupem na imunitu, prášky na žaludek při přehlenění a prášky na odčervení... před 14ti dny dobral antíky na kašel, byl chvíli klid a tenhle týden jsme měli jít na očkování proti kašli, jenže už zas dva dny blafe tak, že se dáví nebo se mu chce zvracet... pokud mu dám syrup na kašel, co měl, tak se sklidní ale už nevím, co s tím. Náš doktor nás poslal do Litoměřic na kliniku, kdyby se to vrátilo - zatím jsme tam tedy nejeli - ale teď nevím, jestli má cenu ho nechat očkovat, nebo jestli nás odmítnou... odpoledne tam jdeme
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    IF_: au, chudák. u nás to zdaleka tak drastický není. ale jsou to trdla no..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam