• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

Jack Russel Terier

ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

rozbalit záhlaví
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    BLUDICKA: a nevíš je někde v digitalní verzi?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    HONZ1N: To je knížka Zdeny Frýbové, která byla svého času velice populární a byla o foxteriérovi Robinovi. Myslím si, že i dnes stojí za přečtení (a byť v legraci, člověk začne chápat, co je to za temperament i nezdolnou osobnost, teriéři):-)
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    BLUDICKA: co to je ten robin?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KEJKA: no bohužel, mnoho lidí si pořizuje psa na základě náhlého rozněžnění se "jetiti, jakej to má lostomiloučkej čumáček" a nějak si neuvědomí, že si pořídí dalšího člena rodiny, který s nimi bude takových 15 let a kterého bude nutno brát stejně vážně jako rodinné příslušníky lidské.
    Štěně je potřeba vychovávat - trpělivě, vlídně, důsledně! Ale pořád!
    Člověk má počítat s tím, že se psem se mu změní styl života, že bude muset dodržovat nějaký pravidelný režim, aby měl na psa čas a aby mu mohl dopřát pohyb, přiměřenou práci a taky svou společnost i pozornost, kterou pes potřebuje.

U teriérů ty nároky na pohyb, práci a pozornost platí několikanásobně - protože ničitelé jsou IMHO následně ti psi, kteří psychicky strádají.
    Každý, kdo se nechá okouzlit nepopiratelným šarmem teriéra, by si měl přečíst Robina - ne jako legraci, ale jako zdroj poučení:-)
    IF_
    IF_ --- ---
    Bohužel u těch teriérů a jrt zrovna dost je to tragédie... Často jsou z nich pak ničitelé co chčijou pánům do postele atd., ach jo. nebo naopak vyklepaní labilové:(

No a ten debil s tou Jackie za ní ještě chce 3 tisíce jsem se teď dozvěděla, přitom je to podle mě kříženec, fakt nemám slov!
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    a taky asi málo kdo na ně má trpělivost, když vidím ty inzeráty typu "je moc hodnej, ale my na něj nemáme čas" (vždycky si říkám, že ho prostě nezvládli) tak je mi z toho smutno...
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    jo jo taky si řikám co jich teď všude je
    IF_
    IF_ --- ---
    BLUDICKA: Jo je to hruza, takovych osudu je tolik... JRT modni plemeno:/
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: :-((
    Moje švagrová se takhle ujala 1,5 roku starého pejska JRT; má ho od května a teď už je to spokojený, veselý pes, ale začátky nebyly jednoduché. Byl předtím neustále zavřený v kotci, bez kontaktu s lidmi i ostatními psy, takže se všeho bál a neuměl nic, ani zachovávat čistotu anebo chodit na procházky.

No, přeju Jackii, aby ji potkal taky takový šťastný osud...
    IF_
    IF_ --- ---
    Kopiruju:(

Hledám někoho kdo by si vzal asi 1 rok starou fenečku JRT Jackie. Je na nízkých nožkách hnědo bílá. Fleky na těle a hnědá maska. Chce ji udat bývalý nájemník moji kamarádky. Jackie si pořídili když byla slečna těhotná a do fenky se stráááášně zamilovala. Teď se přestěhovali k rodičům a pro Jackie už není místo. Chtěla bych ji pomoct. Od začátku jsem tvrdila, že to není pes pro ně, ale bavte se s debilem. Je hodná, temperamentní ale ze všeho poplašená. Je zvyklá na byt a skoro žádné venčení. Zlá není ani konfliktní jen to je prostě strašpytlík ale to bude následkem toho , že není zvyklá chodit mezi lidi jiné než má doma o psech ani nemluvím. Snažím se z toho nezodpovědnýho pitomce vymámit aspoň fotku. Hned jak ji dostanu hodím ji sem k inzerátu. Popřemýšlejte jestli by se někdo pro Jackie nenašel je to takovej uzlík neštěstí. Od té doby co si ji přinesli ji lituju ale nechtěli ani slyšet, že to není pes pro ně...vlastně žádný pes neni pro lidi jako oni....

Na všechny dotazy se pokusim odpovědět popřípadě cokoli zjistim...jsou ze Staré Paky
    IF_
    IF_ --- ---
    IF_
    IF_ --- ---
    Zahrabala jsem mrtvolu na zahradu, ale ty hajzli malý najdou všecko :D

Moula+Roxi.wmv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9cZ3UHsm-fA&feature=player_embedded
    IF_
    IF_ --- ---
    TWARR: Jde hlavně o složení žrádla, to si může přečíst každý (škoda, že to většina pejskařů nedělá:()...

Největším alergenem pro psy je z těch běžně konzumovaných věcí kuřecí. Kamarádce takhle půl roku kolaboval pes po granulích, které údajně kuřecí, na které byl alergický obsahovat neměly, ale bohužel, občas tam něco zjevně bylo. Teď teda vaří, aby měla jistotu... ale těch dietních granulí je taky dost, slyšela jsem chválu v tomto směru třeba právě na Acanu.

Jak píše Mathea, může to znamenat více věcí, pokud mas veta, ktery je poctivy a veris mu, jdi za nim. Bohuzel moje dobra kamaradka s JRT tam takhle chodila rok (!!!) nez prisel na to, ze jde o alergii a pes neblije a nema horecky z niceho jinyho.
    TWARR
    TWARR --- ---
    ta eukanuba, ... mia po tom mela bobky jak mocku a padaly z ni chlupy jak o zivot ... dobry zkusenosti mam prave s britem, ale i akanou ... vetsi ekl jak eukanuba je ale royal canine
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ELISHEVA: ono takhle se muze projevovat pomerne dost problemu, takze na diagnozu po netu to fakt neni. Kazdopadne Eukanubu za sebe nedoporucuju, jsou to dle myho jedny z nejhorsich granuli /obsahuji potencionalni karcinogenni konzervanty BHT a BHA (viz treba tady http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?t=4432&f=4 ). Jedny z nejlepsich granuli u nas jsou Orijen, pak jsem slysela hodne chvaly na Magnusson a Bento Kronen, pripadne treba Brit Care a snad jeste neco, ale uz dlouho krmim masem, takze se moc neorientuju.
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    _DUX_X_: zkusím ho vykopat jiným šamponem,je pravda že by mohl zase pod sprchu....dlouho se nekoupal a co má novou ségru furt se někde válí na zemi,protože je od dost menší prcek,děkuji za radu...zkouším všechno,je pravda že veterinář není nejlevnější....
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    IF_: granule máme od eukanuby, bral kuřecí pro malá plemena a dva měsíce měl jehněčí,teď má zase kuřecí,zkusím chvíli počkat a uvidíme co dál...lína normálně,jen cítím že se mu změnila srst,je hrubší....díky za radu,dám vědět zda je to lepší
    IF_
    IF_ --- ---
    Urcite bych taky zkusila zmenu stravy,nevim cim krmis,ale omezit caste alergeny. Treba kureci. Poslu ti pokud chces kontakt na kamosku co ma fenku jrt z Prahy a bojuji cely zivot s ekzemem.

K vetovi bych se nehnala.. Da ti nejdrazsi dietni granule a to bych si tipla bude vse:(

A srst ji nevypadava?to by pak nohla byt i prasivina,ta moje se vyvalela ve zdechline a chytla to kdysi.
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    ELISHEVA: mě se pesan teď taky odrboval v jednom kuse a když jsem koupil jinačí šampon a pořádně ho vyčesal tak byl hned v pohodě
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    ELISHEVA: zkusil bych ho vykoupat nějákym šetrnym šaponem trošku vyčesat a kdyby to nepomohlo pak bych teprv volil veterináře
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    IF_: budou mu tři roky...takže asi máme jít na veterinu,co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam