• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    IF_
    IF_ --- ---
    AMAZONKAAA: Tak to je jako bys řekl že je normální, že ti rotweiler sežere JRT...
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    AMAZONKAAA: :D joo no :/ ale i tak, neměla by si to dovolit :( v rámci smečky. Ale neznám jejich způsob výchovy a jak se věnovali všem psům. Zřejmě tam došlo k žárlení :(
    AMAZONKAAA
    AMAZONKAAA --- ---
    BARUSSS: Dyt je to napul jezevcik :D Co si jako mysleli, kdyz k ni strcej krysu :D
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    AMAZONKAAA: mám víc fotek, chceš poslat do pošty ? :) Protože zakousla fenku krysaříka, zřejmě ze žárlivosti :/
    AMAZONKAAA
    AMAZONKAAA --- ---
    BARUSSS: Ty jo, ta je nadherna :) Hnedej russel, parada :) Nemas vic fotek? Proc ji chteli utratit?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Fenka kříženec jezevčíka a Jacka Russela teriera hledá domov !

Meggie:
    necelé 3 roky, nekastrovaná (po štěňatech)
    přítulná, milá, ovládá záklaní povely
    spočátku nedůvěřivá k cizím lidem i psům
    nehodí se k malým fenkám a k ostatním zvířatům, se py vychází v pohodě
    momentálně je dost vystrašená, potřebuje čas, než se dá dokupy
    dnes byla zachráněna před utracením původními majiteli a nyníse nachází u mě
    je to dominantní typ, takže potřebuje důsledný výcvik
    je aktivní a ráda aportuje

další informace ráda sdělím

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: ten pohled nemá chybu, asi chápu :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Jediný pokus navléct Moulu do oblecku :D

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: jo já jsem taky odpůrce oblečků (ti hafani to stejně nemaj rádi) a s tím choulostivěním souhlasím. Ono to dává smysl.

S tím pohybem je mi to taky naprosto jasný, snažím se aby když je venku, nikdy nestál.

Já jen co hlídat, tak halt bude vývar, třeba zbude i něco pro mě :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Oblíkat či neoblíkat, věčný to spor. Já jsem odpůrce oblečků, páč imho pes pak choulostiví. A zásadní pro mě je pohyb. Jakmile se pes hýbe, zima mu neni. Když mi v zimě na intenzivce stojí desítky minut nepomůže ani bunda. Takže já upravuji délku procházky dle zimy a musí celou dobu běhat.

PS: Na nachlazení vývar, jitrocelák a céčko:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Tak mám takovej pocit, že jeho veličenstvo DeGrasse by mohl být nachlazenej nebo co.
    Mám tojo PRTa voblíkat do něčeho, nebo na co dát pozor? Se mi dvakrát po sobě počůral, což nikdy doteď neudělal tak nevím.. jednou mě chtěl nasrat, to nepočítám, ale dvakrát se chudák klepal a bylo to ne moc dlouho po tom co byl venku..
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: to je fakt demeter ten tyson tyvole :D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Lucka malovala nejakej obrazek, a tyson se tam porad motal :-)

[ LUSYM @ Malujete, kreslíte, nebo (v podstate jakkoliv) jinak tvoříte ? Sem s tím :o) ]
    AMAZONKAAA
    AMAZONKAAA --- ---
    IF_
    IF_ --- ---
    No tak Moulu bych nenechala ani s cizima dospelyma lidma:)) Nevim co ji kdo delal nez se dostala ke mne, ale ma hrozny strach kdyz na ni kdokoliv cizi natahne ruku a normalne ho na ferovku pokouse. Zajimavy teda je, že s dětma to nemá, ale stejně jí nevěřim:)) Jeste dodavam, že lidem co zná by samozřejmě nezřivila ani vlásek a je k nim mírumilovná.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Jojo taky souhlasim s IF ze pes a dite o samote neni dobrej napad nikdy. To by to dite muselo byt neskutecne kultivovany, a tech moc neznam. Ale jedna holcicka tady kousek venci nejakyho velkyho psa a je vtipny jak ji posloucha na slovo..

Kazdopadne k detem - Tyson je desne zbrklej, a jak ma ten 5 drapek na prednich nohach, tak je schopnej obcas na nekoho hopsnout. Me uz kolikrat docela podrapal a dovedu si predstavit, ze kdyby chtel "privitat" nejakyho malyho smrada tim ze na nej skoci a zkusi ho obliznout, nebo neco, a pritom mu omylem zavadi o oblicej tim drapem.. ono je to obcas jako ziletka. I kdyz je tyson mirumilovnej :-D (ze TWARR) tak bych ho stejne k zadnymu diteti nepoustel, a kdyz vencime a blizi se kolem nas nejakej poter, tak kosik/nekosik jde na voditko. Ja nebudu resit nejaky vterinovy selhalni kohokoli (moje, rodice, psa, ditete) a zbytecnej pruser.. Better safe than sorry my friend :-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    gus by je osoulozil, mia by je sezrala, kdyz delaj tlaky. je to jako lidi ti psi. jen jsou to proste zvirata, min ci vic pudovy. ja na tom teda neshledavam nic zvlasniho a souhlas s if v tom pes vs dite osamote ;)
    AMAZONKAAA
    AMAZONKAAA --- ---
    KARYSLAV: možná právě proto :D

Nemyslím si, že by spojeni JRT a dítěte bylo tak strašný. Žolík utíka za každým dítětem, co vidí, bez rozdílu věku. Jen nemá rád, když ho kdokoliv, dospěly, nebo dítě zvedá ze země, to snese jen od páníčků.
    Zezačátku jsem se bála, když jsem se ohledně JRT a PRT vzdělávala, abych zvládla výchovu, a všude se dočetla, že děti né. No a od té doby, co ho máme zase všude čtu, že děti jó :)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    já mám s dětmi a JRT zatím dobrou zkušenost... mý malý je 9 a Kámovi 5 ..jediný rozbroje co doma vznikaly, byly v době kdy Kámo kuchal každýho plyšáka na potkání a Majda se mu je snažila vzít - to jsem musela já, ale jinak má děti rád, vždycky když jsme pro ní šli do školky vítal každý dítě jako by to byla Majda...
    Zasmála jsem se u toho co píše SUMMER - náš pes se tímhle vždycky hrozně bavil - děti mu hodily klacek on ho chytil, ale donesl jen na vzdálenost aby na něj nedosáhly a jakmile děcka udělala krok prostě zdrhal, jednou na louce ho takhle honilo asi sedm dětí, a na tom hajzlikovi bylo vidět jak ho to baví, vždycky chvíli počkal až ho děcka doženou a zas zdrhnul :))
    Jinak ale jsem ostražitá, jakmile na něj sahají cizí děcka, taky už se mi stalo, že se mu prostě nelíbil kluk a vrčel se staženýma ušima - asi měl proč...
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_: Možná by bylo dobré specifikovat hlavě věkovou kategorii, myslím dítě od 3 tak do 8 let. PRT a JRT jsou hyperaktivní a přílišně zbrklý a dítě potřebuje získat v toho psa základní důvěru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam