• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

Jack Russel Terier

ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRUSKA: Orijen je určitě super volba :) Určitě bych vzala nějaké hračky a přetahovadla, přepravku - nebo jak ji chces vozit v aute?, misky... a jinak toho asi moc na zacatek nepotrebujes. Doporucuji napr. zoohit.cz .Drzime palce a tesime se na fota:)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ahoj :) připojuji se do klubu - za 14 dní se nám rodinka rozroste o malou Almond (http://www.pes-net.cz/zbodlaci/stenata.php) - poradíte co nakoupit do začátku, ať se jí u nás líbí?

Dostala jsem dobré reference na granule Orijen, takže nakoupíme asi ty v nějaké štěněcí verzi. Pak počítám že obojek, vodítko, pelech - co dál? A nějaký fajn eshop, kde bych to objednala krom granulí třeba všechno najednou? Dík! :)
    IF_
    IF_ --- ---
    IF_
    IF_ --- ---
    Chjo všude se teď rodí tolik hezkých těňátek.. třeba Céčkaři z andělskohorska, ňuňu.

KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tady jsem Tě přinesl domů v košíku a ještě jsem nevěděl jak to s tebou bude těžký, nevěděl jsem, že zdemoluješ každý byt kam se s tebou přestěhuji, nevěděl jsem, že tě budu muset učit, že malý děti se do zadku nekoušou, nevěděl jsem že ti dám výprask, který dodneška mrzí, nevěděl jsem, že utečeš na pole a když to nahánění nad ránem vzdám počkáš věrně u dveří do domu. Nevěděl jsem, že z tebe bude osobnost, o které mohu dobře říci, že je dost tvrdohlavá na to abych mohl říct, že je obrazem svého pána, nevěděl jsem, že mě občas popadnou záchvaty plačtivého vzteku když si představím tu nespravedlnost, že tu jednou nebudeš, dokonce jsem nevěděl, že dokážu tak moc milovat. Přeji ti ještě mnoho krásného psího života. Jsem rád, že se mnou bydlíš a zlobíš mě prakticky neustále. Dělej to prosím tě ještě hodně dlouho! Krásné narozky, Spudi!

IF_
    IF_ --- ---
    Ta je:(

Daruji fenečku Jack Russela - Ostrava, prodám
    http://zvirata.bazos.cz/inzerat/35383028/Daruji-fenecku-Jack-Russela.php
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    KARYSLAV: :D co kdyby mu ho někdo sebral!!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUMMER: až taknerozlučný to je? Sakra to abych to koupil taky .D
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_
    IF_ --- ---
    Hezká koláž

SUMMER
    SUMMER --- ---
    KARYSLAV: Tak je to týden a kus a balonek vypadá stále stejně. Po osobní zkušenosti doporučuju :)
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Tak ty máš štěstí, že Tyson je v pohodě:)

Známí na chatě se teď přišli pochlubit novym "raslikem" bez PP, prej jim ho "chovatelka" dala v šesti týdnech, ten pes měl teď mít údajně deset týdnů a já bych mu tipla sotva osm, byl fakt extra mikro... tohle je taky hrozny, jim ho nakonec mohla dat ve ctyrech tdnech a vedej kulov :/ Pes samozřejmě megavystrašenej ze všeho :/
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: Já side neměl naprosto žádný tušení, do čeho jdu, ale nelituju a nelitoval sem ani na vteřinu :)

Ale každýho kdo si hloupě myslí, že bude na 14 hodin chodit do práce a nechá takovýho psa zavřenýho v bytě, od toho důrazně odrazuju..
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Já už si brala tříletýho psa navíc s přeráženejma zadníma nohama, takže jsem celkem věděla, do čeho jdu:))

Btw za týden jdem na patelly, tak jsem zvědavá.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: se bojim že tu jsme jen postiženci, co už ty atomovky doma máme :D
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Neni to postizitelny, jen jsem tim chtěla říct, že je blbost kupovat psy bez PP a podporovat tyhle hajzli:) Ukázka z praxe...

Já samozřejmě vim, že na začátku je kolikrát člověk nevědomej, ale proto to sem taky dávám, aby si to třeba přečetl někdo, kdo uvažuje o štěněti.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: A co přesně jsi tím chtěla říct, než to že spousta lidí jsou čuráci a neměli by mít volební právo, natož dělat děti?

K otázce jestli to přizná - to bude asi kus od kusu, pokud ji je ale schopnej dycky před zájemcema zavřít někam vedle.. kdoví. To asi pokud vyloženě nevyzkoušíš, nezjistíš.

Mě by spíš zajímalo.. je to nějak postižitelný? Asi není.. Leda podvod když by zamlčel problémy s jednou fenou z vrhu.. Ale to je stějně taková teorie asi.. Tohle pozoruju ve víc oborech, lidi jsou prostě svině a na slušnýho člověka narazíš málokdy..
    IF_
    IF_ --- ---
    Trocha množitelství v praxi..

Dnes jsem narazila na inzerát na darovací fenečku JRT. Fenka je celá bílá a má "nedorostlá kolínka". Ví Bůh, co by si pod tím měl člověk představit. Každopádně dle slov majitele se fence rozjíždějí nožky a veterinář tvrdí "že by to mělo dorůst". Nic konkrétního majitel feny neví, pravděpodobně ho to ani nezajímá.. Jinak daný "chovatel" postupuje docela chytře. Fenku inzeruje na jednom serveru, ostatní z vrhu na jiných serverech. A co jsem se dívala, není to jeho první vrh. Dle časové posloupnosti kryje stejnou fenku po třetí. ( Vzhledem k tomu, že otec je s PP a týpek to nemá daleko do rakvické množírny, i bych si tipla, odkud vítr vane.. )

Otázky do pléna - Myslíte, že dotyčný "chovatel" přizná ostatním majitelům, že jedno štěně z vrhu má nějakou vývojovou vadu? Myslíte, že se to kupci dozví a zohlední to, když budou za pár let "chtít po svém pejskovi/fenečce alespoň jedna vymazlená štěňátka"?

Spousta lidí si myslí, že když si koupí vymazlené štěně z rodiny, tak musí mít potom taky vymazlená štěňátka. Ale kdyby se na to dokázali podívat z širšího úhlu pohledu.. Tohle je rozdíl mezi bezpapírovým množitelstvím a cíleným chovatelstvím psů s PP.. Množiteli je to buď jedno a nebo nedokáže domýšlet důsledky. Chovateli jde vždy primárně o plemeno, sleduje všechny takové problémy v chovu, v liniích, na kterých chová, snaží se tomu vyhnout, krýt tak, aby vady nevznikaly. A to třeba i v rámci celé Evropy. Na rozdíl od množitele, který vidí jen svoji fenu a svoje krásná vymazlená štěňátka v obýváku..
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    První den :)

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUMMER: podávej zprávy o vývoji! :-D
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    KARYSLAV: Tak balonek vydržel první odpoledne a jsem překvapená, že na něm nejsou vidět žádné zuby. Až na sežrání ozdob drží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam