• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDWarhammer 40.000 - Dark Heresy & Rogue Trader
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Tak ne, že by to splnilo očekávání. Ale mohu si za to sám, projeli jsme před tím, jak se používají ty fatepointy. Moc jim jich nezbylo.

    Abych laskavého čtenáře uvedl do obrazu. Postavy se pohybuji na planetě, kde probíhá skrytý (stále ještě) konflikt. Torchu komplikovanější, než obvyklé "Imperium vs. všichni ostatí". V principu stojí lokální zájmy podporované IG proti imperiálním zájmům podporovaným PDF. Paralelně s tím probíhá druhý, ještě skrytější konflikt Slaanesh (podporovaný skrytým partnerem v pozadí) vs. Nurgle (podporující lokální zájmy a IG). Postavy, jako relativně nezúčastněné subjekty (Mechanicum podporuje jak lokální, tak imperiální zájmy, je navíc otázka, jestli si je nějakého konfliktu vůbec vědomo), byly zverbovány zástupcem jednoho místního šlechtického rodu (podporujícícho/představujícího lokální zájmy), aby za něj uklidily. Omylem se mu totiž podařilo předat větší množství zbraní do nesprávných ruko. Konkrétně kultistům Slaaneshe.

    (odsud dál, to začíná být malinko nepřehledné)

    Fskutečnosti k jejich zverbování dotlačila onoho šlechtice inkvizitorka, která je chtěla podrobit zkoušce, jestli jí budou vyhovovat. Jednoznačně je radical, směr se ještě rozhodnu, podle toho, jak to dopadne. Postavy zatím sympatizují spíš s Imperiálními zájmy, ale zničili ony agenty Slaaneshe, jeden z nich má uzavřený pakt s démonem Nurgla, a teď se uvidí, na kterou stranu se postaví z v závěrečném standupu. No, jsem napjatý.

    Včerejšek postavy ustály díky extenzivnímu užití fatepointů, kterým vyresistovaly efekt Fear a mně pak zradily kostky (inu, pořádný ballistic/weapon skill je prostě nenahraditelný). Poučení pro mně pro příště je bojovat s většími vzdálenostmi, kde se dá proti CC orkovi použít efektivně více střelných zbraní a donutit ho tím víc přemýšlet o pohybu. Další poučení je, že přímý zásah z melty na bezprostřední vzdálenost daemonettka možná vydrží, ale dva už fakt ne.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Pardon, za tapetu, leč dle mého stojí za to.

    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Tak dneska se chystám potrápit hráče. Očekávám nějaké critical damage a spálené fatepointy na přežití. Enginseer, chirurgeon, skitarii a orčí žoldák vs. upgradovaná deamonette a její 3 osobní strážci - heretici.

    Doteď jsme se seznamovali s mechanismy a trochu si osahávali základní reálie. Teď zkusíme trochu toho zouflaství v přímém přenosu.

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OLAPH: chci, ale nemůžu hrát tak, jak hrajete vy, už jsme o tom mluvili... :(
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    OLAPH: Proč ho nikdo nenabízel mně?
    OLAPH
    OLAPH --- ---
    KID_MCHUTT: Kide vždyť stejně hrát nechceš. kolikrát jsem ti toho RT nabízel...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    aj klatě, tak to s tím Tragédem fakt už nic nebude...

    jdu hrát DrD, na to lidi seženu...
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    TRAGED: Musím dělat nějaké fluffové ústupky (snad nic zásadního), setting je pro většinu hráčů +- novinka (dalo by se řící, že někteří z nich zaregistrovali jeho existenci... to je tak vše). Ale zas mi to dává určitý prostor, asi mě nikdo nebude opravovat, že "tak to tedy rozhodně nefunguje!"
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Hod mi prosim do posty visku, zvazim dle dopravni dostupnosti.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    TRAGED: Jednou týdně od cca půl osmé do půl dvanácté až půl jedné v noci, v jedné malé vísce cca 45 km od Prahy (dva jsme odsud, tři dojíždí z Prahy, bydlí kousek od sebe). Přez léto pak hrajeme napůl cesty u jednoho z těch tří na chatě. Dvakrát do rokam několikadenné výjezd formou miniconu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Kdy a kde budete hrat?
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Hlásím, že chybí poslední postava naší herní skupiny a jdeme hrát Dark Heresy 2nd e. Bude to zajímavý přechod, z DnD 3.5e, hlavně pro mě jako GM (zuřivě se snažím dostudovat poslední pravidla), ale je to výzva. Navíc mám ty hry stejně dost kecací s pravidly jako záchytnou sítí, tak to třeba pošlape.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Podle WH40K RPG Dark Heresy 2nd edition se u postavy na při tvorbě rozděluje defaultně 1.000 expů. Kolik je ale "konvertovaná celková hodnota" takové začínající postavy v expech? Neví plz někdo?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GREATDRAKE: nedostanu se tam, ale budu rad za par fotek :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Kdo by chtěl jít koukat na spoustu figurek - Tento víkend bude v ZŠ Kořenského na Smíchově Golden Throne Team Tournament - asi největší turnaj v 40k co teď lokálně v ČR je (než sem v létě zavítá evropský týmový šampionát).
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Brzo to prijde! :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Zkoušeli jste někdo v Dark Heresy používat ty předgenerovaná dobrodružství?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam