• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHAkeramika
    rozbalit záhlaví
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Ahoj,
    prodáváme starší pec na keramiku v aukci na aukru. POZOR: pec potřebuje opravu, sice peče, ale peče nerovnoměrně. Předpokládám, že se přetavil jeden topný okruh - mělo by tam být spojení do hvězdy, bude potřeba to najít a buď spájet nebo namotat novou spirálu z kantalového drátu a pak to svařit. Pec jsme dostali darem z pozůstalosti, původní majitel si ji postavil sám, nicméně je udělána bytelně, je výkonná a robustní, inspirována průmyslovými pecemi, uvnitř má spirálu z kantalového drátu a můžeme k peci přidat i rezervní kus tohoto drátu - mohl by se použít na opravu.


    Také k peci dodám dokumentaci, kterou jsme k ní dostali. Mám ji i nafocenou a umístěnou na google drive. Na vyžádání můžu zaslat link.


    Pec je umístěna na stojanu, ne kterém je připevněn rozvaděč s ukazatelem spotřeby - viz poslední foto. Máte tedy i přehled o spotřebě a zároveň jsou tam jističe, kterými jde celá pec rychle vypnout. Měli jsme k peci i revizní zprávu, nicméně platnost byla na rok a končila letos někdy na konci ledna.


    Vnější rozměry jsou cca 59x48x58 cm, stojan je ještě o cca 60 cm vyšší a je součástí prodeje, je svařovaný z jeklů, na míru pro tuto pec. K peci je cca 3m dlouhý kabel do elektrické zástrčky na 380 V.


    Vhodné pro menší školu/kroužek/DDM nebo menší výrobu keramiky nebo i třeba jako hobby, vhodné pro někoho, kdo si ji dokáže buď sám opravit, aby hřála rovnoměrně nebo má nadšence elektrikáře ve svém okolí. Škola nám zakoupila novou, větší pec a pro tuto nemáme využití a nechceme tedy ani investovat do její opravy.


    Pouze osobní odbět v Praze Vinoři. Regál na fotce není součástí nabídky.


    P.s.: mohu přidat ještě jednu menší pec, kterou jsme dostali s touto pecí, ale tu jsme nepotřebovali zprovoznit, měla by být funkční, ale je to ještě starší model než ta naše, ale také by mohla jít rozchodit, jen by to asi chtělo už i nové měřiče teploty a nějaké ovládání/programování teploty - vhodné pro kutily/nadšence :)

    Link na aukci:
    https://aukro.cz/pec-na-keramiku-na-380-v-7060792960
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Ahoj

    mam takovou blbou prosbu... mam hrnecek, od marize, x let starej, piju z toho kazdej den a miluju ho, uz toho ma hodne za sebou... je velkej (0.8l) mam i rozmery, zadnej fancy tvar, proste valec s uchem...nedokazal byste mi to nekdo vytocit prosim? fotky mam :)

    diky moc
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    Neporadil by jste mi někdo jak nastavit pálící křivku - pálíme na 1220, velký reliéfy docela praskají, což mě štve.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Takhle v paži bych to chtěl mít
    https://twitter.com/TansuYegen/status/1663779258307624963?s=20
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ABU: Posonduj okoli, keramiku je hromada
    ABU
    ABU --- ---
    DEIKSAC: back ve Stč. kraji, kousek od Čáslavi, bejku .)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ABU: Nevim, kde mas ted zazemi, treba na Toulcove dvore maj obri pec na drevo a treba by se s nima dalo domluvit
    ABU
    ABU --- ---
    sorry za mrtvýho brouka, díky za reakce!

    Věnuju se bonsajím a když už něco dělám, tak rád umím i "to kolem", takže jsem začal dělat keramiku. Výpaly mi dělala známá v elektrické. U bonsaj misek jsou ceněné vlastnosti jako "očouzenost misky", patina, atd.. Top je samozřejmě výpal v dřevěné, ale učit se topit, to zatím fakt nee... Alespoň nějakou špínu z kouře lze udělat i v plynové peci.

    Takže dvě věci
    - vypalovat vůbec neumím, jen vím věci jakože je potřeba dodržet nějakou křivku teploty výpalu v čase a dostat se min. na nějakých 1250 C kvůli min. nasákavosti střepu po výpalu.
    - v tuhle chvíli se mi to nechce moc řešit ve smyslu nerdění ovládání pece. To znamená ideálně si koupit něco na klíč a mít v tom ovládácí prvky s dostatečnou mírou automatizace. Radši budu pilovat práci s hlínou ještě nějakou dobu...

    ROZTE: takže pro mě parametry = co se mi tam vejde za max. rozměr, jak připojit propanbutan láhev, jaký pracovní teploty, možnost nastavitelnosti průběhu teplotní křivky, jak/nutnost odvětrání

    ROZTE: web znám, dík za reference!

    DEIKSAC: jo no, ale pro mě je to moc věcí, který pravděpodobně udělám nedokonale/špatně. což neznamená, že po nabrání zkušeností by se za nějakej ten rok pálení nestalo přesně to .)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ROZTE: ja to myslela hlavně jako rozcestnik. ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ABU: A na bazosich nic neni? Je fakt ze vidim samy elektricky. Bo nakup samotky, poskladej, zaizoluj, prdni dovnitr horak …
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ROZTE: K tomuhle bych asi rekla jen to, ze dost veci co jsi uvedl je zavadejici a vsichni ti lidi co jsi zminil se samozrejme znaj a spolupracujou. Tady je to moc malej rybnik na to, aby se lidi vrali jako konkurence a chovali se jako kokoti. I kdyz par takovejch je.
    Ale samozrejme bych se nebala obratit na vsechny zminene a zeptat se jaky jsou aktualne moznosti. Vasek plynovky pokud vim sam nestavi, ale muze dat kontaky.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    NYA: Tak tenhle pan to ma moc pekny, diky za tip
    NYA
    NYA --- ---
    teď jsme si na Čajomíru kupovala něco od https://www.keramikamoravec.cz/ a ten pálí v plynové peci. Tak bych mu klidně napsala o radu, je to milej člověk.
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    Add ta plynová pec... Na plynové pece se zde asi nikdo zrovna nespecializuje, ale já bych zkusila Tomáše Macka - ten je skvělej, produkční keramikou se i živil (narozdíl od T+K), což je za mě dobrá refernce, že někdo umí.. Věnuje se tomu už mega dlouho (artkeramika je jeden z nejstarších českých webů o keramice, experimentuje, spolupracuje s dobrýma lidma...) Je šikovnej, milej/sympatickej a vyzná se i v materiálech/technologiích a tak...
    macek@artkeraika.cz
    Neříkám, že tu pec postaví...ale zkusila bych ho. Minimálně si třeba nechat poradit nebo zkonzultovat, jestli tě někdo nechce tak trochu oje***
    Co se týká informací o těch pecích...YT a gas kiln? Nebo kouknout co nabízí přímo výrobci pecí, třeba Rhode. Hodně záleží, co vlastně chceš... Vyložit barel sibralem, vyřezat dvě díry a koupit v hobbymarketu hořák asi zvládne každej i bez nějakých větších rad :)

    ROOCZA: Rhode dlouho neměli nový model kruhu, takže bych si tipla, že ho nikdo moc nebude znát... ale na ten předchozí model mám dobré reference od profi točířů, tak nevidím důvod, proč by tento neměl být taky dobrý. Ten starý model byl trochu neohrabaný postavený na konstrukci, divná stolička, trochu hlučnější a tak, takže většina profíků co znám má z nových kruhů spíš Shimpa. Taky bych se ohledně toho obrátila na Tomáše Macka - Artkeramika. Sice ho nemají skaldem, ale asi by to uměli zařídit.. Nebo Buchler (dá se trošku usmlouvat slevička, když se člověk snaží - bez záruky, just sayin).
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ROZTE: Ja taky nevim moc o nikom jinym kdo by to delal, taky se rada doyvim dalsi kontakty
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    Ahoj,

    rad bych udelal pritelkyni radost poradnym hrncirskym kruhem. Zaujal me Rohde HMT 600 a chtel bych se zetat, jestli s nim nekdo mate prkticky zkusenosti. Zajimaly by me m.j. postrehy ohledne jeho kvality zpracovani, robustnosti, sily a v neposledni rade i tip na osvedcenyho prodejce praha/brno. Dekuju :)
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    ABU: BODY_SUIT: Nemám na ně příliš dobré reference, takže bych si na ně dávala pozor. Je známo, že staví předražené předimenzované pece -za mě, nebrat.

    Jakou tu pec chceš? (cihly, sibral, malá, velká, jaký plyn, kolik hořáků, jaká teplota..)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ABU: Václav Kufler v Praze, případně Petr Toms.
    ABU
    ABU --- ---
    Ahoj,

    poradil by někdo, na koho se obrátit, když si chci pořídit plynovou pec? Případně ocením i tipy na texty k prostudovaní, co pomůžou s výběrem.

    Dík!
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Ahoj, snad nebudu moc OT, kdyžtak se smažu.
    Nenašel by se někdo v Praze, kdo by mi čas od času vypálil pár forem na lití bronzu na ztracený vosk? Vypalovací cyklus viz obrázek. Potažmo budu rád i za návod na výrobu nějaké relativně laciné pece. Bohužel nemám 30k+ na pec na blbnutí

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam