sorry za mrtvýho brouka, díky za reakce!
Věnuju se bonsajím a když už něco dělám, tak rád umím i "to kolem", takže jsem začal dělat keramiku. Výpaly mi dělala známá v elektrické. U bonsaj misek jsou ceněné vlastnosti jako "očouzenost misky", patina, atd.. Top je samozřejmě výpal v dřevěné, ale učit se topit, to zatím fakt nee... Alespoň nějakou špínu z kouře lze udělat i v plynové peci.
Takže dvě věci
- vypalovat vůbec neumím, jen vím věci jakože je potřeba dodržet nějakou křivku teploty výpalu v čase a dostat se min. na nějakých 1250 C kvůli min. nasákavosti střepu po výpalu.
- v tuhle chvíli se mi to nechce moc řešit ve smyslu nerdění ovládání pece. To znamená ideálně si koupit něco na klíč a mít v tom ovládácí prvky s dostatečnou mírou automatizace. Radši budu pilovat práci s hlínou ještě nějakou dobu...
ROZTE: takže pro mě parametry = co se mi tam vejde za max. rozměr, jak připojit propanbutan láhev, jaký pracovní teploty, možnost nastavitelnosti průběhu teplotní křivky, jak/nutnost odvětrání
ROZTE: web znám, dík za reference!
DEIKSAC: jo no, ale pro mě je to moc věcí, který pravděpodobně udělám nedokonale/špatně. což neznamená, že po nabrání zkušeností by se za nějakej ten rok pálení nestalo přesně to .)