• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEEKERPlanet Hong Kong ::
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Netvrdím, že anketa je lehká...:-)
    Ale kmotr si minimálně ten jeden hlas IMHO zaslouží a já měla strach, že mu ho nikdo jinej nedá...;-p To, že jsem slepá a pitomá a nevšimla jsem si, že mám 3 hlasy, to už je jiná věc...:-)))
    PIETA
    PIETA --- ---
    Anketa je dost těžká, pokud teda jeden není raving fangirl. (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    anketa - Zhang Che/Chang Cheh...:-]
    A book...:-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    CZECH_M8: díky za dobrý tip i komentář.
    toto je úžasný film, přijde mi, že jak Johnnie To často rozpracovává vztahy mezi charaktery jemným způsobem, ne zcela typickým pro žánrový film, od kterého se u něho vždy vychází (ale většinou nekončí), tak tady jakoby to posunul na úplně novou rovinu: už jen tím, že se takovéto vztahy odehrávají uvnitř jedné postavy. Dále mě fascinuje, jak se tu tematizují samotné vlastnosti filmu jakožto média, když se hlavní hrdina vciťuje do jiných postav a situací, respektive je sám přímo prožívá, tak jsou používány naprosto stejné záběry a střihy jako v oné původní scény - hezky se tak problematizuje, zda jde o podobnost oněch situací či o jejich "znovuprožití" v nejsilnějším slova smyslu.
    A pak ta chytrá závěrečná narážka na dámu ze šanghaje - zesílená tím, že ve střepech zrcadla se netříští pouze klamoucí odrazy protivníků, ale přímo jednotlivé osobnosti spolupřítomné v jednom těle.
    Možná i díky tomu, že jsem film viděl v kině, se pro mě jedná o jednu z nejzajímavějších záležitostí z těch současnějších hk kousků
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    udělal jsem anketu, kdyby tam chyběl váš favorit, tak křičte.
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    Pro začátek si dovoluju odkázat na svoji glosu k relativní novince - Mad Detective

[ CZECH_M8 @ Jaké filmy stojí za to? ]

Kromě anglických titulků jsou k tomu na www.titulky.com už i slovenské - co jsem je tak prolítl, vypadají použitelně. Dá-li pámbu a pracovní vytížení, ke konci týdne by tam mohly být i české :)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Tak tedy zahajme diskuzi. Rád tu uvítám všechny zájemce o jednu z nejdynamičtějších (nejen) komerčních kinematografií. Sám se o hongkongský film zajímám intenzivněji až poslední dobou, takže tu rád uvidím tipy či doporučení či recenze na nové i starší filmy - a klidně i odkazy, kde sehnat ty raritnější kousky. Upřednostnil bych tu spíše jiné žánry než kung-fu/martial arts, protože těm už je vyhrazen jiný klub. To ale vůbec neznamená, že bychom se jim měli úplně vyhýbat.

Zrovna nyní nemám mnoho času, ale během 14 dnů se fungování auditka začnu věnovat intenzivněji, nahodím několik minirecenzí atp.

Na nástěnku jsem vyvěsil několik "bohů", pokud budete mít pocit, že tam někdo zásadně schází, dejte vědět.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    good good good ! tesim se ! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam