• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEEKERPlanet Hong Kong ::
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    TIGRE: A delas spravne! Skvostny kousek!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ja se nejvic osobne teda asi tesim na toho mad detectiva z veci co tu probehly :)
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    SHINNITCHIKA: Včera jsem na to koukal a je to přesně takové, jak říkáš.

Sice jsem si to chtěl dát jako oddechovku, ale najednou jsem se přistihl, že u toho pracuju a vlastně mi ani nevadí, že pořád nekoukám na titulky...příběh je natolik nekomplikovaný, že bych ho patrně pochopil (nebo spíš stejným způsobem nepochopil) i bez titulků.
    Je to takový povedený recyklát osvědčených motivů, postav a choreografií. Myslím, že za pár dní si z toho už moc nevybavím.

To dneska jsem si dal něco onačejšího, staršího. O tom víc zítra nebo pozítří :)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    SHINNITCHIKA: vyborne, takovyhle filmy mam presne rad, uz to taham, diky za tip !
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    SHINNITCHIKA: tak tohle si musim sehnat :D
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    Tak pokud by měl někdo zájem, české titule k Mad Detective dodělány a vloženy na www.titulky.com. Možná bude pár hodin trvat, než se schválí a objeví v systému.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    Dao huo xian (2007)

Also Known As:
    Flash Point (International: English title)
    City Without Mercy (International: English title)

stejne jako u Invisible target bych mel vyhrady k zaverecnemu souboji, zbytecne moc natahovany. Bitka je to skvela, souhlasim s:

imf ***

Film, který vzniknul v podstatě jen proto.......a (to hlavně) aby si Donnie Yen a Collin Chou mohli dát v závěru přes hubu. V nejlepší bitce hongkongské sezóny.

ale zbytecne dlouha takze pusobi spis rusive.
    Shrnul bych to asi takto: brilatne natoceny,odpocinkovy akcni HK film.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    SEEKER: Ach jo, mozek, k cemu ho clovek ma, kdyz ho nepouziva. Dekuju!
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    SHINNITCHIKA: mám to z karagargy, dlouho to tam bylo mrtvé, ale zrovna je to seedováno (minimálně mnou :)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    Po Mad Detective jsem vcera chtel zkouknout nejaky nenarocny akcni film.

Nan er ben se (2007)
    aka Invisible Target (Hong Kong: English title)

Director: Benny Chan

info ČSFD:

Detektiva Chana Chuna (Nicholas Tse) čeká velký životní okamžik, svatba. V den, kdy jde jeho nastávající žena vybírat svatební prsteny do klenotnictví, zastaví před klenotnictvím obrněný vůz, který je posléze přepaden bandou žoldnéřů, kterou vede Tien Yeng (Jacky Wu). Výbuchem, kterým odrovnali obrněný vůz je zabita Chunova nastávající manželka. Gang zmizel beze stopy, až jednoho dne se Chunovy poštěstí, při řešení jednoho případu má tu čest setkat se s gangem. Prahne po pomstě, nic a nikdo ho nezastaví. Není v boji proti gangu sám, seznámí se s inspektorem Fongem (Shawn Yue) a mladým policistou Waiem (Jaycee Chan).

Doplnil bych k tomu asi toto. Opravdu hodne dobre udelany HK akcni film. Jen me mrzi, ze scenarista tak uplne ten film neukociroval. Po dobrem rozjezdu to zacne trosicku ztracet tempo a je to, zvlast konec zbytecne moc natahovane.

hodnoceni 8/10
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    CZECH_M8: Mimochodem TOHLE nema chybu! DOPORUCUJU! Hmm, musim rict, ze konec me absolutne dostal.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    SEEKER: Safra ona tam hraje Joey Wang, doufam, ze se to da nekde sehnat.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Obojí vypadá hodně výživně...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    a ještě jeden ne tak známý kousek, tentokrát z počátků produkční společnosti Johnnieho Toa Milkyway Images:

Yi ge zi tou de dan sheng (1997)
    aka Too Many Ways to Be No. 1

režie: Ka-Fai Wai

Svěží experiment s narací, trochu ve stylu Lola běží o život. Užijete si variování povah jednotlivých postav v různých verzích příběhu a naprosto nespoutanou, místy úplně anarchistickou kameru.
    Bláznivé i dramatické.

http://imdb.com/title/tt0120541/
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    tak jedna malá doporučenka:

Sha shou hu die meng (1989)
    aka My Heart Is That Eternal Rose

režie: Patrick Tam

http://imdb.com/title/tt0093944/

Málo známý kousek, o to však zajímavější. Rozkročen mezi romancí a gangsterským dramatem/heroic bloodshed, je však v jistých ohledech realističtější než mnoho podobných hk žánrovek. Co se týče práce s kamerou, střihem či hudbou, je decentnější o to však promyšlenější a tím více také vyniknou důležité momenty (v nichž film dostává až lehce Kar-wai Wongovskou poetiku, což je ovšem zjevně nezáměrné a je to nejspíš dáno i přítomností pozdějšího Kar-wai Wongova kameramana).
    Možná je to jen můj pocit, ale vidím tu náznaky toho, jak později pracuje s postavami Johnnie To, či jak realisticky je gangsterské prostředí pojímáno ve filmu One Nite in Mongkok Dereka Yeeho
    Přestřelek je tu opravdu poskrovnu, ale o to úderněji působí a konec je opravdu omračující - zde se pěkně ukazuje, jak rozdílně lze vystavět či ukončovat příběhy v Hongkongu oproti tomu jak se to většinou odehrává v Hollywoodu.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SHINNITCHIKA: Jj, Chinese Ghost Story je kouzelnej film - a dvojku mám ještě radši...:-)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    PIETA: Pravda:-) Myslim, ze nejlepsi je ten film zkouknout.
    Coz me pripomina, ze bych mel uploadnout ceske titulky kamarad to prelozil.
    PIETA
    PIETA --- ---
    SHINNITCHIKA: Obsahuje i taoistický rap, na to nezapomínat! (:
    Ano, Chinese Ghost Story je vynikající dílo.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    Prima klubik! Uz se tesim na tipy co zkouknout. Skoda, ze nemam premiovku abych si ho mohl booknout.

Dovolil bych si prispet. Kdysi davno v serem davnoveku, kolem roku 1995 vysel v casopise Cinema clanek ho HK filmu. Mj. tam psali o A Chinese Ghost Story, za par mesicu ho cirou nahodou davali na PRO7. Tehdy jsem dospel k zaveru, ze zapadni kinematografie je sice fajn, ale asie, je proste Asie!
    Je to podle me naprosto uzasna ducharina natocena podle povidky Pchu Sung-linga (1640-1715). Obsahuje vsechny prvky klasickeho cinskeho strasidelneho pribehu, chudeho studenta, krasnou divku z niz se vyklube duch...opravdu poporucuju!

A Chinese Ghost Story

http://www.imdb.com/title/tt0093978/

http://stealth.to/?id=pfbo0gjw4n5ukob5lllo7suqaki47z#

In Cantonese, English subs included in folder

All Files on RapidShare, file type is AVI
    Film link, file size is 1.37 GB's

Password is : demarcation

Use HJ Split to join file, available here :
    http://www.freebyte.com/hjsplit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam