• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PREBRAL: Já nikdy nezazvonila... pro jistotu.. nikdy nevíš...

VEVUSKA: Oni tenkrát asi nevěděli, že je taky nějakej ortostatickej šok a že v sedáku by se v jednom kuse neměůlo viset dýl než nějakých 20 min, páč to funguje trochu jako škrtidlo. A já v tom polovičním SKEDu visela skoro hodinu :-( jenže tenkrát jsem ani já neměla potuchy, tak jsem si jen tiše naříkala sama pro sebe a doufala, že ví, co dělají :-) A to ani nezmiňuju jak tu karábli tažnýho lana cvakli do toho plastovýho očka. Hrůza mě jímá když si na to vzpomenu.
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    Omlouvam se, nechala jsem se unyst ikonkou, v tomhle internetovym svete nikdy nevis:) To se mi nastesti nestalo, ze by mi slo okejhak.. spis se stahnu kdyz to zacne byt tesne a neprijemne...
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    VEVUSKA: Já jsem to rozlouskla s dovolením :-) kašpárek mi nenarost :-) (teda zatím ne). Tak moje první jeskynní zkušenost byla děsná, uvolila jsem se že budu dělat ťuhýka bandě amatérských speleozáchranářů v Tomáškárně. Málem jsem přišla o kejhák :-) ale pak mě venku začaly zajímat všechny ty udělátka a lezátka, pak přišla na řadu Arnoldka a Palachovka a už to byla láska :-)
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VEVUSKA: Kdysi jsme byli s oddílem v Barrandovce a Srbských, mohlo to být tak kolem roku 1993. Něčí známý jeskyňář nás tam protáhnul, ale moc legální to asi nebylo, furt jsme se schovávali před "zlými vousáči" z CHKO. V Barrnadovce jsme, zavěšeni na leně, přelezli komín a pak se šlo do plazivek, ale mne to až tak nebralo, tak jsem seděl dole za komínem a vymýšlel s kamarádama, co tam žije za obludy.
    V Srbských jsem byl jenom kousek za vstupem, bylo tam bláto a bál jsem se chorob v netopýřím guánu.

Pak jsme asi ještě šli někam k Amerikám, pamatuju si lom se vstupem v rohu (Mexiko s Vodní štolou?), ze kterého vylézali lidi, viděný shora od okraje, a první zvěsti o kolejnici, která tam někde visí, a kdo na ni zazvoní...
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    Nejlepší komínování je v Srbské jeskyni, když vás podepíra speleolog jménem Kameňák - je z kamene :-))) Ale já vím prd- ani na laně to pořádně ještě neumím- pořád se musím učit a už se i bojím...to raději budu po kolena ve vodě než komínovat- je to pohodlnější.
    EOS
    EOS --- ---
    Nejlepší vychytávka je "komínování" na bidlo v Rudicích na ubytovně. :-)
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    Tak do toho!
    Ja jsem se rozklepala uz na zebriku pri vstupu do diry :)) Ale pak me premohla totalni zvedavost. Jen mi celkem trvalo nez jsem pochytila kominovani. Je to celkem vychytavka.
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    VEVUSKA: No vida- ano téma by to bylo hezké-
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    FOSILIE: myslim zes to rozlousknul. Uz me to spickovani taky celkem otravuje. Mam pocit ze si tady porad nekdo honi triko...

Komu se tu nelibi, at sem nechodi...

SWAMP_ASS:Jinak pred nejakou dobou jsem tu nadhodila dotaz, jaky byl vas prvni zazitek s jeskyni? Nebylo by to hezke tema?
    EOS
    EOS --- ---
    OMI: To není blbě! "Tětín" je terminus technicus, podobně, jako "batěrka". Ale znaj ho holt jen povolaní.
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    FOSILIE: Majiteli tohoto klubu jsem se omluvila v poště za mé příspěvky zde, OMI- raději by se měl věnovat svému klubu o penisech než se věnovat speleologii :-))
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Tak já nevim, mám pocit, že tenhle klub se jmenuje speleologie což jak jsme se dohodli je jeskyňařina a zatím se tady řeší akorát páčení mříží a donášení lokalit báňskýmu úřadu. Mám pocit, že celá věc je velmi jednoduchá, kdo má zájem podívat se do jeskyně není nic snažšího než kontaktovat příslušné ZO nebo někoho s klíčema. A kdo má zájem prozkoumávat doly asi by to měl zkusit v onom privátním klubu (např. Vše o speleu, motanismu atd....) který je jaksepatří privátní a většina lidí se tam zná osobně, takže nějaký to profláknutí moc nehrozí.
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    OMI: Nejak Te moc nechapu.....byls nekdy v nejake dire? Visel si nekdy na spagate?
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD: ty se taky nezlob :))
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: nezlob :))
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD: nespletl jsi si auditko? myslím, že o drogách se můžeme pobavit na odbornějších místech

OMI: celou tu věc chápu správně, (PETky vídám často) píšeš tu o teoretické rovině (/cucáš z palce/) a stavíš jeskyňaření mimo zákon (?), napadá mě, že jsi sem přišel hledat něco daleko jiného než já...
    A když o tom tak přemýšlím, PETku mohu bez jakýchkoliv skurpulí nacpat do báglu a odnést, zatímco nad rozřezanou petlicí budu stát bez autogenu jako trouba a nadávat jak pes nad zahozenou prací, kolikrát, že už jsem tu petlici opravoval? "Chápou lidi proč je tam vůbec dáváme?" (tímto chci vyjádřit naprostý nesouhlas s "vaším" nadšením)

Měl bych pro Tebe jedno doporučení, kdosi prve napsal, že na členství ve speleoklubu stačí kýbl s lopatkou, tím vlastně poodhalil roušku tajemství, o čem by tu mohli bejt nejpřínosnější příspěvky. Nikdy jsem nic podobného nezažil, ale ten poslední štouch lopatkou do hlíny a objevení nového dómu, to musí bejt mazec, vychutnávat tu odměnu za těžce vydřenou práci. Přemýšlej o tom, třeba po nějakém čase přijdeš na to, že dobívání se do probádaných prostor neni zase až tak obohacující.
    OMI
    OMI --- ---
    SWAMP_ASS: No dokud feťáci po sobě budou uklízet jehly a čuchat jenom z pytlíku, štvou mne daleko míň než výletníci, co si svítěj zapálenejma PETkama a dopitou lahev mrsknou o stěnu.
    Ale Když někdo napíše "odpálili jsme mříže u Amerik" (/cucám si zpalce/), je jistota, že zítra tam stojej policajti a pozítří betonárka. A neptej se, co se stane, když řeknu "odpálili jsme uztávěr u šachty 21" (opět z palce).
    Ale to se jeskyním nestává, to je problém jenom historického podzemí. Takže jestli někdo odpoví na takovýhoe dotaz PENGU1019 veřejně "ano" (obecně na takový dotaz, ne konkretně na tenhle, tam to neznám takže nevím), poslal na tu lokalitu báňského úředníka, dříve či později.
    Proto jsou podzemní fora i tady na NYXu buď privátní, nebo tlachací, nebo jeskynní.
    Jsou mezi námi nadšenci, kteří se o svoji první prolezenou šachtu podělí s ostatními a nenapadne je vynechat ten pohled na portál s uřezaným zámkem. To je celé.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: nezlob ,nevím proč je špatný dát si jednou za čas jointa místo chlastu?
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD: tak se di taky projít, vem si na cestu toluen a zalez někam do šachty...nějaké lukrativní místo doporučit potřebuješ?
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: ale já jsem feťák kterej má toliko inspirace vytáhnout patu z města
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam