• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    EOS: Jo to teda jo :-)
    ZKAZA: Tam jsem nebyla taky bych měla zájem :-) Jsou to tajné uzavřené jeskyně? Co o nich víš?
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Tak do třetice - jsou zde nějací zkušení speleologové, kteří by nadšeným amatérům umožnili prohlídku adršpašských jeskyní?
    EOS
    EOS --- ---
    DALLILA: He, nebylo to čistě náhodou vždycky, když sis sundala blembák? ;-)
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    ZKAZA: Ale určitě to vše sám dobře víš :-)
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    ZKAZA: Já byla jen tak jako amatérka všude možně a musím ti popravdě říct že nikdy nepodcěňuj ani malé díry -. nevíš co ti spadne na hlavu- mě spadlo toho na hlavu dost a na Velké Ameice jsem se jednou zabila na laně když jsem lezla do jedné štoly- nezapomenu na to nikdy-určité zkušenosti mám ale Amerika I a II jsou malé nezajímavé díry- vždy musím sebou mít po ruce zkušené jeskyńáře jinak již nelezu nikam
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    DALLILA: A co ty?
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    FOSILIE: Zas někdo co dělá machra? .-)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Hej - co vy speleologové - už se opakuju, ale - nechystáte někdo výpravu podzem do Ádru?
    FOSILIE: Třeba tys psala, že máš nabídky ne? Já ti dám ještě i pobídku.
    EOS
    EOS --- ---
    ZKAZA: No, na přechodu pro chodce bych asi taky nikomu neradil: "klidně tam vlez, máš přednost". :-)
    WOUK
    WOUK --- ---
    SWAMP_ASS: jj, v lednu o zkouškovým jen 2 povrchovky po tom našem krase moravskym, v únoru zatím cca 25m hluboko v jeskyni. z toho nejdelší vertikálka asi 10 metrů s laňákem. nic víc, v zimě se držím spíš doma :)
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    A vlastně máte již někdo letos v deníčku odškrtnutou kolonku, první sestup??
    Se tak domnívám, že jsem minulej víkend promrdal počítání netopýrů v krasu :((
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    ZKAZA: EOS: Asi tak bych to shrnula: riziko tam je, přesto tam všichni furt lezem, že jo. Důležitý je, že sme si toho vědomi, vezmem si blembák, dobrou batěrku a nebudeme tam provozovat zbytečný pičoviny.
    ZKAZA: Dále: v Malým Kamensku je velký h... a ve Velkým jsou ty dvě jeskyňky - Amerika II. je propasťovitá, potřeba lano, to jsem zjistila když jsem se to pokoušela komínovat - jde to do zvonu :-). Amerika I. je zase tak zabahněná a mokrá, že jsem ji ani celou neprolejzala. Tak nečekej něco úchvatnýho :-)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Ale pravda je, že budu asi první. Hagen na mě hodí zával hned při příští návštěvě, protože je určitě taky na nyxu... ach jo.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    EOS: Bojíš se víc na Americe do štol, nebo když jedeš autem kamkoliv?

Nechytejte se slovíček 10000let to tam asi fakt nebude.

Stavím na tom, že taky neznám případ kdy by tam někomu spad šutr na hlavu. To tam právě daleko spíš spadne někdo, kdo zkouší horolezení na prádelní šňůře, nebo se ožere při stanování u kraje Mexika.
    EOS
    EOS --- ---
    ZKAZA: Člověče, ty nemáš zmáklou ani teorii, jinak bys neházel "faktama" ověřenejma asi tak seriozně, jak je zvykem v bulvárních médiích. Třeba bys věděl na jakou trvanlivost a před kolika lety jsou ty díry střílený, všiml by sis, co spadlo, protože "mělo" a co naopak. Neznám sice případ, kdy by přímo někdo dostal šutrem, byť reálně padaj čím dál víc, ale statisticky vzato, šance, že mezi těmi, co si tam hned příští sezonu nabijou hubu, bude nějakej libovej posluchač podobně zlehčujících znalců, je významná.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Ty jo sem si to přečet všechno a asi bych se do Richarda trochu bál vlízt! ale musí to bejt krutej zážitek!

láká mě to dovnitř jak magnet!
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Dost už o dolech - kdo co víte o tom Adšpachu? Hlavně teda - neznáte tam někoho, kdo by byl ochoten tam třeba za lahvinku vzít i nějaký nebohý dololezce?
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    HNZDD .Souhlas
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    HNZDD: Pravdu díš. Vchody měly písmena. No s těma montanistama mám podobnou zkušenost. Většinou začnou bejt sdílnější, až když jim půjčíš hever na roztažení nějaký tý mříže, nebo tak něco. Na stránky určitě mrknu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam