• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    EOS: Bojíš se víc na Americe do štol, nebo když jedeš autem kamkoliv?

Nechytejte se slovíček 10000let to tam asi fakt nebude.

Stavím na tom, že taky neznám případ kdy by tam někomu spad šutr na hlavu. To tam právě daleko spíš spadne někdo, kdo zkouší horolezení na prádelní šňůře, nebo se ožere při stanování u kraje Mexika.
    EOS
    EOS --- ---
    ZKAZA: Člověče, ty nemáš zmáklou ani teorii, jinak bys neházel "faktama" ověřenejma asi tak seriozně, jak je zvykem v bulvárních médiích. Třeba bys věděl na jakou trvanlivost a před kolika lety jsou ty díry střílený, všiml by sis, co spadlo, protože "mělo" a co naopak. Neznám sice případ, kdy by přímo někdo dostal šutrem, byť reálně padaj čím dál víc, ale statisticky vzato, šance, že mezi těmi, co si tam hned příští sezonu nabijou hubu, bude nějakej libovej posluchač podobně zlehčujících znalců, je významná.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Ty jo sem si to přečet všechno a asi bych se do Richarda trochu bál vlízt! ale musí to bejt krutej zážitek!

láká mě to dovnitř jak magnet!
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Dost už o dolech - kdo co víte o tom Adšpachu? Hlavně teda - neznáte tam někoho, kdo by byl ochoten tam třeba za lahvinku vzít i nějaký nebohý dololezce?
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    HNZDD .Souhlas
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    HNZDD: Pravdu díš. Vchody měly písmena. No s těma montanistama mám podobnou zkušenost. Většinou začnou bejt sdílnější, až když jim půjčíš hever na roztažení nějaký tý mříže, nebo tak něco. Na stránky určitě mrknu.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    leze se chodbou C/D, ta je severněji, na ortofoto je tam taková rýha.
    písmeny se označovaly vchody( páteřní chodby) vlastní doly mají značení číselné.dost informací je na těch gasziho stránkách, i když na něj kouká spousta pražských montanistů a jeskynářů jako na blázna myslím že to ho o lokalitě ví nejvíc.
    je docela sdílnej na informace (což se u lidí který se zabejvaj dírama moc nenosí).

CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    Údajně si tam udělali po válce cvičení ženysti
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    ZKAZA:ten vstup je tam kde psal HNZDD
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Leč pravdou je, že se i ti odborníci shodli, že závaly jsou uměle udělaný, což je dost zajímavý, protože to samý pak zkoušela ruská armáda - schodit ty velký místnosti - a moc se jim to nepodařilo. Vykopali takový menší boční štoly a dali do nich výbušniny. Celý to stejně nespadlo.

Jak se sakra jmenovala ta blbá knížka? Zkusím kamaráda, co ten výlet tenkrát organizoval - snad by to mohl vědět.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    SWAMP_ASS: To nevím hele.Ale nezdá se mi to - tam je ňákej barák nad tím či co - to nad těma vratama nebyl. Ale analytik leteckejch snímků teda fakt nejsem - jsou dost zrádný.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    HNZDD: Byla to taková ocelová trubka tak 1,5m průměr a asi 10m dolů, pak už jen bláto. Celý přikrytý betonovym panelem. Nevím jistě jestli to bylo ono, ale nic jinýho jsme nenašli. Jinak to DVDlo bych asi viděl docela rád - na netu se to asi dohledat nedá?
    JEZEVCIK: Nevím. Nemám už tu mapu - rozhodně v ní ale nebyly části číslovaný, ale písmenkovaný. Ta "přístupná" byla tuším E, ale fakt nevím. Už je to nějakej pátek. Měly to bejt asi jakože dobový nákresy. Jedno písmeno tam určitě chybělo. Jakože třeba A,B,C a pak rovnou E. Proto pak ty dohady, cože to tam ty náckové chtěli schovat.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    HNZDD: už blbnu..
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD:

Tak jsem teď mžoural na mapu a nakonec si dovolim tvrdit, že jsme tam přišli touto cestou a vraty tam lezli v tomto místě, krk za to nedám, ale na 90 procent jsem si jist...
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    ZKAZA: Ted mluvíš o které te části ? O trojce ? Jak píšeš přístupnej jen kousek.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    jinak jestli to někoho zajímá mám doma na dvd ten dokument o richardu kvlavita je sice příšerná ale dáse.. dokument je ale celej hodně rozpotuplnej
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    a kdy to bylo? mám za to že ten vrt co tam udělala ct byl nepaženej..
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Přístupnej - teda nepřístupnej, ale "přístupnej" je fakt jen kousek. Dokonce jsme se tam zkoušeli spouštět takovou trubkou - vrt české televize. Zkoušeli do tý uměle zavalený části proniknout zvrchu, ale nějak se to nepodařilo, narazili na další závaly. Já jsem při spouštění narazil na zával hned na dně trubky a nedostal se zhola nikam.
    Četl jsem o tom celou knížku, ačkoliv si nepamatuju jméno a bylo to spíš o podmínkách v táboře a tak. I v Terezíně v památníku je tomu věnováno něco málo.
    Netušíte někdo, jak se sakra jmenuje ta knížka? Klidně bych ji dal ještě jednou...
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    už se neleze pod vratama ale dírou v nich
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: ne ne to je uložiště
    vlez je ten prostřední na ortofoto je tam taková vracečka.. znova upozornuju že bez mapy a orientačního smyslu se vám ta procházka může prodloužit na dva dny..
    dál je potřeba počítat stím že to je i trochu náročný protože lezeš pořád po šutrech nahoru a dolu. když jsem tam byl naposledy fotit tak jseme se tam couraly 10 hodin..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam