• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: Tos mi moc nepomohla hehe! dík zkusim mu napsat! dík!!!

TRUSTKILL: Ta modrá linie je součástí naftový štoly nebo tý jezerní??? neni mi to z toho popisku jasný!
    jinak pěkná procházka!!!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    TRUSTKILL: Já chodívám zkratkou přes Kubrychťárnu :-)
    KROTITEL: Já ho snad nikdy neviděla, vždycky to zařizoval náš velitel. Zkus napsat ID CAPIK do pošty, jinak fakt nevim, jedině tam chodit pravidelně a třeba budeš mít jednou štěstí :-)
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    KROTITEL: do mexika se dostaneš z velké ameriky vodní štolou 5. patro vody tam je asi tak ke kolenům. V naftové štole je to hluboký, to už je na nějakej nafukovací kajak... a jak říká FOSILIE na druhou stranu jezírka na velký se dostaneš jezerní štolou kde je pak pěknej kluzkej komín tak pod úhlem 45 lano tam vždy bylo tak se to dalo, bez lana bych to ani nezkoušel...

Tady na mapce je jak vypadala naše klasická procházka
    modře je hlavní štola...

Image Hosted by ImageShack.us
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: Hm zajímavý! toho karla neznám. moh bych to třebas nějak zkusit přes hasiče páč dělám u dobráků instruktora lezení. pokud by to šlo!
    trochu z toho jeskyňaření taky znám, dělal sem si osvědčení na vejškovky ale od speleologů ne horolezců který se učej prd! celý to zaštítil borec kterej dělal nevim jestli ještě dělá u báňský a je to dobrej kámoš, tak mě toho naučil trochu víc!

ty bys nezvládla zařídit klíče jen tak???
    pokud ho znáš!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    KROTITEL: Tak samozřejmě v závodě klíče maj, nás tam pouštěl karel(?) Fous - ale vždy to bylo přes hasiče, že jsme tam měli nějký cvičení. Nemyslim, si že by je půjčoval jen tak :-(
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    PREBRAL: To nevim jak je to teď jo ale loni sme se tam byli koupat s mladou a můstek tam byl. úplně na stejnym místě jako je na str.CMA nafocenej od dob filmaření!

FOSILIE: já lano mam tak že tenhle problém odpadá.
    jinak gdyž sme koukali zhora do mexika tak tam bylo vody hodně tak že tan spodek bude asi z části nebo celej zatopenej! skoda!
    jj ta naftová je v severozápadnim rohu!

přece ale musí mít někdo klíče od těch všech vrat a mříží né? to chce sehnat a jít někam dál než je možný ted!!! nevíte co a jak?? si myslim že je bude mít buď město Mořina nebo Vápenka. jinak nevim. ňákej tip???
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Jestli je Naftová štola ta co vede ze západního rohu mexika někam nahoru a tam je východ do závodu, tak tam jsem byla jednou, ale myslim, že ty dveře byly otevřený jen náhodou, jinak jsou asi furt zavřený. Jinak na dno Velký se dalo ještě donedávna po svejch a to i na poloostrov jezerní štolou, kde mi ten komín ale přijde docela nebezpečnej, takže já ač lezu ráda bych si to bez lana nedala, ale jsou tací co to dali i bez něj (viď Dallilo :-) Jak ten slez vypadá dneska to nevim. No a pak jsem ještě měla pocit, že na dně Mexika je nějak trochu moc vody, což taky nebejvalo - se tam všude dalo chodit kromě tý nádržky uprostřed.
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    KROTITEL: Mostek už tam nejni, ani klády po něm.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: Ono se dá slízt do V.Ameriky z druhý strany jak bylo to lano (západní strana). a přes vodu stojí takovej mostek kterej se dá přelízt po kládě, bum a seš u vodní štoly, ale pokud je uzavřená tak je to v pytli! leda slanit rovnou do mexika no...
    co ta naftová š. dá se tam dostat???
    nebo k tý kolejnici hagenově??? to snad neni uzavřený né?

a nedá se tam dostat nějak přes báňskou? že by prostě vzali klíče a šli s náma třeba???
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    KROTITEL: Vodní štolou jsem chodívala bez baterky, tenkrát se ještě vrata do Velký ameriky daly přelízt/podlízt. Dneska jsou nedobytný a myslim, že maj zámek na vratech do Mexika = vodní štola je neprůchozí. Ale třeba už ten zámek někdo zlikvidoval.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: Jedině dobře že to tam znáš! já sem na malý americe ještě nebyl ale na velký snad milionkrát! slaňoval sem jen do Mexika!
    vůbec nevim jak to tam s tim vstupem je ale snad někam se zalízt dá.
    co bych chtěl se někdy dostat třebas k tý naftový štole ale ta je asi pod vodou! nebo z v.ameriky na mexiko! na těch CMA stránkách mě ty fotky úplně rozsekávaj! všude chci! hehe!
    plazivky mi jsou trochu nepříjemný což je ta barrandovka že jo?
    v tomáškárně byl brácha tak zjistim co a jak a někdy můžem vyjet!

SWAMP_ASS: tak jestli je to opravdu takle tak si mě uklidnil! hehe!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    KROTITEL: já to tam znám snad i po slepu, myslím štoly na americe, předtím jsem myslel tu barrandovku že by to chtělo někoho znalého.. Přemýšlím kudy se ale do štol dostat pokud jsou známé vchody zavřený, napadá mě slanit do jednoho z oken na malé americe
    ale není vyloučeno že i tam budou nějaké mříže :(
    Jako určitě bych se tam chtěl podívat, mám na to spousta vzpomínek, sme tam jezdili skoro každej víkend tak před 9 lety, chtěl bych se podívat na nádraží kde se protáhneš závalem a tam jsou najednou koleje, vyhybky rozvody potrubí...atd

SWAMP_ASS: toho jsem se taky právě bál že někdo zamnou ucpe cestu zpět, když sem tam byl poprvé to bylo nějak z jara, tak tam byl menší zával z jílu kterej sme museli prokopat abysme mohli dál, to bylo opravdu velké dobrodružství, nic lepšího sem od té doby nezažil... tak třeba se tam ještě někdy podívám, alespoň tam kam to s mým břichem půjde :-DD ještě si vzpomínám že na konci u toho jílu, bylo nás asi 5, klůci uplácali popelník a dávali cígo a já se bál že se udusíme, ten kouř byl cejtit prej až ke vchodu...

Na tomáškárně jsem nikdy nebyl, ale to je prej hroznej komín tak že dost na slaňování...

Jinak tady spousta krásných fotek.... hlavně ta jílová lidová tvořivost :-DDD

http://www.etf.cuni.cz/moravec/fotky/indp52.html

SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    KROTITEL: pak-li, že nepřijdeš o zrak či rozum, ztracení Ti myslim nehrozí...

TRUSTKILL: taky jsem tam zkončil v jedný užší a to jsem tomu dal rozhodně čas, než jsem to vzdal
    vtipný bylo, že jsem za sebou měl naštosovanýho kamaráda, kterej byl v jeskyni všeho všudy poprvé a cejtil jsem jak pomalu propadá panice
    už jsem tam skoro prolez, jednu ruku vepředu druhou u těla, ale to rameno na druhý straně se vopřelo o strop a dál prostě nešlo i když jsem se vypustil na plno, možná by stálo za to tam nějak pokořit...

teda stejně jako tu Tomášovku a jezírko, který mě zůstává v deníčku jako nedobyté...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: hlavně průvodce! mam vytištěný nějaký mapky jednotl. pater.
    s věcma umim to neni problém. a mam to všechno doma!
    jen bych se tam nechtěl ztratit něgde!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    SWAMP_ASS: četl jsem ten článek a jako by to byly moje pocity, když sem tam vlezl poprvé a šel jsem dále do jeskyně jako první po dvou metrech sem to chtěl vzdát, tam to opravdu není pro ty kdo nesnáší stísněné prostory, chvilku to jde po břiše, po zádech, po jílu do kopečka se rozpírat o stěny... Ani nevím jestli bych se tam dostal už nejsem tak vychrtlej jako dříve a vim že tam byl s náma nějaký jeskyňář z berouna a ten se tam prostě nepropasoval...

jj.. :-D a ta diskuze je taky dost výživná....

KROTITEL: mě už zbyl jen postroj, ale tak ten základ bych nějak obstaral, ale stejně to chce více lidí a nějaké zkušené...
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    EOS: tzn., že tak 10 x nahoru a dolu??
    EOS
    EOS --- ---
    SWAMP_ASS: taky trubky
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    FOSILIE: ...no boužel fotogalerie je v čudu, tedy E 404, už jsem hledal místo, kde se leze těch 80m.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    TRUSTKILL: http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=4459

:DDD...speleolog záchranář- nej. výraz

No hele byli jsme minulej rok, no a co dodat, už několik let víceméně pořád to samé, tedy přístupné a udusané, rád tam letos zase vlezu, ale teď nenechám ni výkend bez hor, páč sezóna sněhu se nám přehoupla do poslední třetiny a já toho ještě moc nenajezdil...
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    SWAMP_ASS: Kyprý výčepní za plynovým vařičem a sudem :-) na těch stránkách maj fotokroniku, tam je i obrázek Speleobufetu. (nevim už v kterým roce - hledej šmudlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam