• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ZKAZA: Jj. pravda!!!
    když to takle znáte tak v gotický vede takovej úzkej komín dolů po pravý straně tak byvočko dvacet metrů od vstupu! je to ta Únorová propast???
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    ZKAZA: To nesmíš spát v Hovnový štole...
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Spát je v tomhle počasí nejlepší na nějakým sušším místě ve štole. Je tam zkrátka teplo. Venku je to pro otrlejší. Myslím, že ochranáři vám asi až tak moc hrozit nebudou, ale kdoví.... Já jezdím chrupkat do Gotický štoly na Mexiku. Už jenom proto, že ochranářský zásah zde nehrozí - nedá se tam jinak než po laně, takže když lidi na dně Mexika vybíraj, můžeš jim rozpustile mávat. V zimě - jako teď - akorát zalezeš hloub do štoly. I když nevím - posledně tam bylo nasráno.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: Přesně! bych to dohod na sto a já si vemu na druhej den dovču v arbajtu a vzhůru dolu!!!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Mě napadla noční akce. Přes den - hlavně o víkendu by tam mohli být ochranáři..
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    JEZEVCIK: Sem trochu chcíplej tak ted asi ne. jinak nemam problem.
    jediný co bych nechtěl ležet v odpadcích a tak!

jel bych tam spíš třeba na desátou večer a ráno bych zase vylez! když už!
    nebo to někdo naplánujte jinak! hlavně bych ale vyrazil! ono se to jinak povídá hezky!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    JEZEVCIK: No co se přespání na americe a okolí týče - jednou jsme spali v liščárně, ale jelikož jsme nebyli schopný se vykýblovat před nějakou desátou, tak nás čapli ochrnáři a zapsali si naše občanky, takže jsem teď WANTED :-) Pak jsme spali několik nocí na Mexiku, ale to bylo před deseti lety, bylo tam suchoučko a dalo se projít jak vratama na Velký, tak těma v Mexiku. Dneska už by ni jedno nešlo. Pak ještě jednu noc v Pusťáku v tý štole, ale tam sem se fakt bála, že vyleze Hágen :-) Celý ležení maj v Gotice.

jinak v tomhle počasí bych asi zmrzla, ale Malá galerie bejvá suchá furt. bahýnku ani nějakým bordelu by se mi nelíbilo.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Jak tak pročítám přízpěvky za poslední týden, dostal sem chuť někam vyrazit :-) Dobře se to tu čte. Nové info, nové foto, ...
    Máte někdo zkušenosti s přespáním v tomhle počasí na americe ? Docela mě to láká :-)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: jako podívat se tam chci ale abych se plazil kvůli tomu v hovnech ňákejch kotlíkářů mě moc nebere. trochu normálně to pojmout a ne bejt od hlavy k patě vod sraček! to radši budu slaňovat a já nevim co ještě, jen ne se rochnit ve skládce!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    KROTITEL: myslím že tohle se nedovíme.. ale napadá mě další vlez ale už nevím ze kterého to bylo lomu.. našli sme to totiž obráceně ze štoly ven, jen si pamatuju že u vchodu/výlezu se muselo plazit a byl tam docela bordel (smetiště) asi po čundrákách... řekl bych že to bylo z Malého přírodního... třeba někdo pozná a napoví.. :))
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    EOS: tak to mám asi velké mezery ve znalosti ameriky, plachta a ani ta skruž mi nic neříká :(( bohužel...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: A ted bych řekl že tam neni ani jeden! v létě sem na velký americe neviděl ani jednoho ráčka! a že jich tam vždycky bylo!!!

EOS: jaká skruž a jaká plachta! kde to je??? o tom jsem nikdy neslyšel.
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    EOS: No jo, byla, CAPIK to řikal taky, že ji někdo vyrval a teď je na dně. Doufám, že nerozmáčkla žádnýho ráčka. Jednou jsme jich napočítali u andělských schodů skoro 30 :-)
    EOS
    EOS --- ---
    Teda existuje ještě jedna, - skruží, ale ta se tají přísně.
    EOS
    EOS --- ---
    FOSILIE: Ale byla! Dokonce existujou i fotky, ale nemám je po ruce.
    FOSILIE: Pod vodou je prd, jen na Malý krátkej kousek štoly na jih pod andělskejma schodama, kterej byl dobře vidět ve filmu My tři a pes z Pětipes. A samozřejmě dno šachta pod vrátkem na Malý galerii.
    TRUSTKILL: Koukám dobře napráskanej Jimmi. :-)
    Jestli se nepletu tak to není mříž v Pusťáku, ale u "základny".
    (..ale nejlepší cesta je pod modrou plachtou z avie!)
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    TRUSTKILL: Za devatero horami, devatero řekami a jedním kanálem :-)

Prostě nezbejvá nic jinýho než se tam vypravit, všechno to obejít a pro jistotu mít v baťůžku pár metrů lana.

A teď: víte někdo něco o těch patrech co jsou pod vodou? Já se nepotápím, potápění se bojím, ale zajímá mě, co tam je... :-)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Mno - posledně když jsem slezl do Pusťáku já, tak jsem koukal na tu mříž dost bezradně... Vypadala fakt festovně. Tím myslím, že i s benzínovou flexou by ses dost nadřel - průměr mřížek byl tak 5centimetrů...

Až do chvíle, než jsem si to prohlíd pořádně a zjistil, že nějakej dobrák neměl sice flexu, zato měl kladivo a dlátko a obkutal to dokola tím betonkem.

No za 14 dní si výpravu užijte - já budu božuhel na horách, ale jestli jedete někdo s lanem, tak přes tu malou je to dost spolehlivý - slańit do galerie. A kdyby měl nějakej blázen chuť tam lýzt bez lana, tak ho proboha zastavte...
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    FOSILIE: mrzne fest,,, a ty jsi kde že to nevíš? :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: zima má bejt do konce února pokud bude trochu mrznout tak by se to dalo!!!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Je v čechách velká zima? ==) hodně ledu? jinak se budete muset plazit :-))
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: Jdu!
    snad nebudu kácet strom v Pardu! ale to zařídim!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    FOSILIE: je to prostě boj :-DD ale ted bych to fakt zkusil přez ten led a po andělských nahoru.. tak třeba za 14 dní víkend... pár lidí bych taky sehnal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam