• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSOFTPoznej počítačovou hru podle jakéhokoliv detailu - HARDCORE sekce
    PEKK
    PEKK --- ---
    #29 Fort apocalypse
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DAVESADE: A kdy jsi to bydlel v bratislave? :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    #29 Nebyl to Airwolf?
    LASICE78
    LASICE78 --- ---
    DAVESADE: tak to jsem hrál ale fakt netuším jak se to jmenovalo
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    #30 - A opravdový hardcore. Když jsem bydlel v Bratislavě, tak jsme chytali rakouské vysílání. Tam běžely perfektní reklamy na tu dobu a:

Skupina mladých lidí pořádá párty, nějak u toho chlastaj nebo co a v centru dění je nějakej komp (patrně nějaké novější Atari) a hrají tam nějakou závodní hru, kterou bych nejvíce připodobnil Outrunu, ale s kamerou postavenou trochu výše, (patrně) vektorovou grafikou a obecně se jelo na dvouproudovce, kde byly i vozy v protisměru. Jezdilo se autem a předjížděli se další auta, klasika. Náhle se jeden mladý muž s někým pohádá nebo je prostě příliš opilý, vyjde ven z domu a sedne za volant vozu, kterým jede. Záběr do jeho očí, pak na noční silnici a hlavně - předjíždí další vozy, kdy se záběr kamery přepíná na záběry ze hry zmíněné výše - s tím rozdílem, že grafika hry reflektuje realitu - zatímco v původní hře byly jen automobily, tak zde se objeví v reálu autobus a v upraveném herním záběru také, to samé s náklaďákem. Pointa reklamy byla, že mladík považoval realitu za počítačovou hru a více za volantem riskoval, což vyústilo v bouračku. Už ani nevím, jestli šlo o varování před chlastáním nebo hraním.

Pamatuji se, že jsem pak později zmíněnou hru hrál (a opravdu tam byly jen automobily, žádné větší vozy) a dlouho jsem se domníval, že šlo o Test Drive. Ten to ale není. Nemá někdo ponětí, o jakou hru mohlo jít?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    #29 - A máme tady zase nějaké ty ořechy. Takže hledám hru, která je klonem Chopliftera, ale s tím podstatným rozdílem, že krom na povrchnu bylo možné létat do PODZEMÍ, uzounké chodby, kde byli patrně horníci, které jsme zachraňovali a vozili na povrch. Hru jsem hrál cca 1988 patrně na C64, nejsem si jistý. A nemohu si vzpomenout na název a nedaří se mi to vygooglit.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    GURBONTRAGED: nevadi no:) sem si aspon pripomel starou gamesku.. tohohle jsem se neeeeeco naparil:)

GURBON
    GURBON --- ---
    TRAGED: :)) tak kazdej celou dobu myslime jinou hru
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    NOIZER: Rozhodne to je ten co jsem mel na mysli ja!
    GURBON
    GURBON --- ---
    NOIZER: neni, tohle ma moc pater na obrazovku, v tom co myslim byly 2, max 3
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    neni ten pozarnik #25 Infernal Combustion?

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    F29 Retaliator :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    DAVESADE: to me pripomina "high noon":)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DAVESADE: Ale nebyl jsi tu :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVESADE: akorat me obcas dostane kdyz na ty hry koukam ze sem je na tech kazetach mel pojmenovany nekompletne, treba ace byl ace a na na moby je to ace: ...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak ACE bych poznal taky ;).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRAGED: ja to mel na c64 sem premejslel ze bych to zas zkusil vytahnout akorat si matne vzpominam ze ty ovladace uz byly celkem slusne unaveny:(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVESADE: linknul sem obrazek z moby a neslo to ale traged na to kapnul :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    POHODAVOLE: :))) A to znam jen ZX verzi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam