• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSOFTPoznej počítačovou hru podle jakéhokoliv detailu - HARDCORE sekce
    Smyslem klubu je v první řadě zábava. Kdo se nebude bavit, bude vyloučen. Sekundární smysl klubu je pomoci ostatním identifikovat hru, o které někde slyšeli, hráli ji v dětství a mají jen útržkovité informace - a hrozně rádi by si hru dneska zahráli, kdyby jen věděli, jak se hra jmenovala. Takové debaty a upřesnění se vedou v rámci klubu, aniž by se přerušovala soutěž.

Provoz klubu se skládá ze zadání otázky TUČNÝM písmem a očíslováním otázky - to pro zajímavost, abychom věděli, kolikátá v řadě to již je a abychom se mohli případně na číslovaná zadání odkazovat. Nemusí se hádat vždy jen název hry, ale lze i naopak ptát se na konrétní detail, autora a podobně v uvedené hře. Zadáním může být cokoliv. Citát, screenshot nebo výřez, hudba, popis nějakého detailu, ale i třeba přesmyčka nebo rébus, fantazii se meze nekladou. Takto zadané otázky jsou soutěžní, každý smí hádat jenom jednou, pokud neurčí zadávající jinak. Nápovědy může dávat zadávající dle uvážení jakýmkoliv způsobem. Pokud někdo hádanku uhádne, smí zadat vlastní zadání. Pokud se hádanka neuhodne do tří hodin a zadávající neposkytne nápovědu (neboli utichne hádací aktivita), je automaticky považována za zrušenou a smí zadávat kdokoli další. Proces se takto opakuje do zblbnutí.

HARDCORE je klub ze dvou důvodů. Za prvé - nejsme omezeni na platformu, jazyk ani žánr! Smí se zadávat hry z konzolí, MMORPG, japonské hry, které nikdy nebyly v USA ani EU, polomechanické automaty a tak dále - fantazii se meze nekladou! Ani není potřeba se odvolávat na relevantní zdroj existence hry. Ale nezapomínejte na smysl klubu! Nejde tedy o to dokázat ostatním, že jste vygooglili neznámý titul, který nikdo nezná, ale o to rozšířit si obzory, pobavit je a udělat pohled na věc jiným způsobem. Druhý důvod je obtížnost zadávání. Rozhodně by zde neměly být otázky na klasické hry, které zná každý, i méně pokročilý hráč, leda by byly formulovány z takového úhle, který není typický (takže za screenshot z Dooma řežu palce).

Systém bodování je ujetý. Jeho přesnější rozbor naznačuji na nástěnce. Není nutné se jej držet, pokud vás hra bude bavit.

Přeji příjemnou zábavu.
    rozbalit záhlaví
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    TRAGED: Jasnej Harrier Attack, paříval jsem na CPC464 :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    TRAGED: Nějaký Battleships?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Poznej hru z fakt mizerne fotky :-)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Bioderm facility
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    _PARVATI_: mimochodem puvodne cely serial s celkem zajimave konstruovanym svetem a charakterama :)

The Trapdoor Series 1 Episodes 21-25
    https://www.youtube.com/watch?v=igzmWIxK4_U
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Tak kolik a ktere krome SW her najdete?

Disney/Pixar's X-WINGS Movie Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=AZ3n_D1zBrg
    _PARVATI_
    _PARVATI_ --- ---
    TRAGED: Dík! Jj, to je ono ;)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    (Ale mozna si hral na C128, ktere bylo PC, ale ne na DOSu :)

TRAGED
    TRAGED --- ---
    _PARVATI_: Trap door. Ale nevim jestli je i na PC.

Trap Door
    http://www.ysrnry.co.uk/articles/trapdoor.htm

_PARVATI_
    _PARVATI_ --- ---
    Zdravím! Nepamatujete si někdo na pc hru, ve které se hlavní hrdina ocitne na hradu (to je jediný úsek, co si ze hry pamatuju..), kde plní úkoly pána (ten je nahoře), např. mu musí uvařit nějaké jídlo a poslat mu je nahoru výtahem? Pak mohl pokračovat dál, ale už vůbec nevím, co následovalo.
    ABGD
    ABGD --- ---
    jj tak to bylo rychlé :-)
    SID311
    SID311 --- ---
    ABGD: Centauri Alliance?
    ABGD
    ABGD --- ---
    Tohle mě nedávno pobavilo, možnosti importu postav do hry (ergo COPAK JE TO ZA HRU ?):

J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    PAPRIKODLAK: jojo. to jsem dokonce i dohrál :D a poslední boss je strasně vtipnej
    Dink Smallwood ~ Final Boss ~ Seth
    https://www.youtube.com/watch?v=9Cdw6ckqvZ0
    SID311
    SID311 --- ---
    PAPRIKODLAK: Nikdy jsem to nehral, ale nekde jsm cetl, ze ss na zacatku krmi prasata, takze to byl jediny detail, podle ktereho jsem to dokazal poznat :-)
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    SID311: Noooooo jo. Měl jsem pocit, že tam byl nějaký will, wood nebo tak. Ale Dink by mě fakt nenapadl. Dík moc.
    SID311
    SID311 --- ---
    PAPRIKODLAK: Dink Smallwood?
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    Zdravím.
    Hledám hru, kterou jsem za svých mladších let (asi tak před šesti lety, ta hraje ale byla o dost starší). Pamatuju si akorát klíčové informace.
    Bylo to izometrické RPG. Název měl myslím dvě slova a bylo to hádám jméno hlavního hrdiny. Bylo tam myslím něco jako Jake, nebo tak.
    Byl to open world. Začínalo se ve vesnici. Nevím, jaká tam byla zápletka. Ale byla tam ohrádka s prasaty, které se mělo krmit nějakým zrním z pytle. V té vesnici nebylo moc lidí, tipoval bych tak pět. Velikost té vesnice byla tak čtyři obrazovky, možná šest. Mám pocit, že tam byl nějaký týpek, co ho hlavní hrdina neměl rád. Taky tam myslím byla studna. Z té vesnice se vycházelo myslím na sever a muselo se něco udělat, aby se mohlo odejít.
    Nevím, co tam bylo za potvory. Ale mám pocit, že nějaké pekelné. Byly tam nějaké melee zbraně a luk, ze kterého se dalo střílet power shoty. Ty mi hrozně nešly.
    Hlavní věc, co si pamatuju, je, že v druhé lokaci, což bylo myslím jakoby asi celé to království, nebo něco. Byly tam myslím občas nějaké stavení - barák a taky. Ale to hlavní bylo, že v celé té hlavní lokaci dokola hrálo Ave Maria.
    Na konci tam myslím v nějakém jiném rozměru byla nějaká potvora, kterou jsem nebyl schopný zabít.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SLEDGE: JJ :)
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    Harrier Attack? :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Neco z archivu :) Co pak je na obrazovce?

J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    TRAGED: dik ;) DEAD CONNECTION to je
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam