• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    na prezentovani z db mas primo webparty - "business data catalog". k prezentaci ve wiki muzes udelat na sharepointu stranky a ty pak treba framem zobrazit na jira. jira pouzivame taky, confluence jsme zvazovali, ale zavrhli.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    zdravim. u sharepoint serveru jsem novy. a mam par otazek vzhledem k ukolu ktery jsem ted dostal.
    mame od Confluence aplikace Wiki a JIRA. zadani je ze sharepoint (2003) by se mel dotazovat k SQL databazi JIRA a prezentovat vysledky jednak u sebe a jednak ve Wiki.
    ma nekdo zkusenosti s produktama od confluence? na jejich webu jsem nasel plugin na propojeni k sharepointu ale funguje to jen wiki/jira -> sharepoint. a ja to potrebuji implementovat opacne.
    dekuji.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    PETVAL: za tohle mohlo verzovani knihoven...

ale ted mi worfklow maily neposila vubec. pritom alert maily, co si nastavuji uzivatele na sledovani zmen v knihovnach, listech atd.. funguji. logy mlci, web zatim taky nic.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ted bojuju s tim, ze maily o novych tascich obsahuji odkazy ve tvaru http://server, i kdyz je v AAM namapovano https://FQDN a takhle se na to i pristoupi prohlizecem a z tehle adresy se ukol zada. trosku jsem experimentoval s nastavenim AAM a ty maily prestaly pro jistotu chodit uplne ;/
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    znate/pouzivate nejake hezke nastroje na analyzy vyuziti? advanced usage analysis processing mam uz nejakou dobu zapnute, ted to chci zacit vyhodnocovat.
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    Ahoj.

Tak další věc :)

Mám n seznamů různých typů. Každý z nich obsahuje formuláře NewForm.aspx, EditForm.aspx a DispForm.aspx. Potřebuju aby u každého formuláře bylo v levém panelu zobrazené quick launch menu, stejně jako u ostatních stránek webu používající standartní layout default.master. U jedné instance seznamu to zvládnu tím, že všechny tyhle formuláře projdu a LeftNavBar placeholder nasetuji na default a je to. Ale jak to udělat obecně pro formuláře všech seznamů najednou, včetně seznamů, jež se teprve budou vytvářet?

_catalogs/masterpage/Forms/ obsahuje
    DispForm.aspx a EditForm.aspx které jsem považoval za předlohu těch, které se vytváří pro nové seznamy, ale jejich úprava nepomůže (kromě toho, že se vyřadí z definice webu, nemůže být to problém?)

Každopádně za každý hint díky :)
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    Užitečné auditko :)
    K0TEL
    K0TEL --- ---
    Chci se zeptat jestli mátě nějakou zkušenost s Reportama z SharePoint 2007.

Potřeboval bych konkrétně export obyčejných Listů do Excelu.

Díks
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    Tak teda, když už je na to auditko :)

Řeším spoustu píčovin, co si navymýšlel zákazník. Zatím jediné rozumné řešení na které jsem přišel je udělat si na veškerou požadovanou funkcionalitu vlastní WebParty.

Tak pár příkladů:
    1.) Chce přesunout dialog uploadu souboru k záznamu v libovolném seznamu přímo na formulář (NewForm.aspx) a nikoliv v dialogu ukrytém za tlačítkem attachementu ... Zatím jsem nepřišel na to, jak to korektně udělat. Nechci řešení, spíš funkčni tip v pár bodech :)

2.) Jaké jsou zásady pro editaci NewForm.aspx, EditForm.aspx a podobně? Podaří se mi většinou vložit custom sharepoint form a ten oeditovat, ale ve většině případů to dopadne tak, že vůbec nefunguje, nefunguje správně, nebo nefunguje něco jiného na tom seznamu :) klidně rozvedu, pokud se nad tím bude někdo podivovat.

3.) Vypínání Spellcheck buttonu. Umím provést odstraněním z xmlka solution(nebo feature, ted nevím), ale je to zásah do souborů instalace SharePointu, což a) nepovažuji za korektní b) Pro zákazníka nepřípustné.

4.) Seznam s velkým počtem položek. Konkrétně mám seznam Obce, s obcemi resp. pobočkami pošt. Na v obcích mám lookup na okresy a v okresech lookup na kraje. V seznamu Obce je 16900 položek. V sharepointu samotném to funguje v pohodě(zobrazování prvků, paging, vytváření pohledů). Ale když si v kódu tento seznam otevřu jako SPList, tak SPList.Count trvá 25 sekund a odstranění jednoho SPListItemu trvá 35 sekund. :D Vůbec nechápu proč. Každopádně to je pro mě průser. Čtení je v pohodě.

5.) Ve svých webpartách používám drop down listy, kde vybírám Kraj->Okres->Obec. To funguje v pohodě. Ale ve formuláři sharepointu to na lookup políčko do seznamu obcí vyrobí nějaký SharePoint custom javascript drop down list s filtrováním. Když zadám první písmenko, browser ztuhne na minutu a pak se teprve objeví obce začínající tímto písmenkem. Další výběr je v pohodě (relativně). Ale ten delay mě vážně straší. Udělat si na to tři drop down listy jako ve webpartách jsem myslel, že by neměl být problém (popř. vlastní filtrovaný dropdownlist), ale narážím na problém č. 2.

Jinak, všechno co dělám dělám na MOSS 2007. Budu vděčný za jakékoliv tipy, nadávky, nebo vyjádření soustrasti :D
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    klub o vsem, co souvisi s nasazenim, administraci, kustomizaci sharepointu a vyvojem pro nej.

pristi tyden se snad dostanu k vytvoreni zahlavi, zatim muzete hlasovat v ankete a podelit se o odkazy na sve oblibene sharepoint zdroje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam