• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    jak jste tady probirali stsdev a vse for sharepoint:

WSPBuilder
    A SharePoint Solution Package (WSP) creation tool for WSS 3.0 & MOSS 2007

No more manually creating the manifest.xml file.
    No more manually specifying the DDF file.
    No more using the makecab.exe application.

http://www.codeplex.com/wspbuilder
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    neznate nekoho kdo by se zabival integraci MOSS ENT funkci do SharePoint Services? jde mi o integraci funkcionality FormsServeru za min nez za CALless licenci.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hm, jeste koukam ze tam mam chybu, ma byt item['ContentType'] = list.ContentTypes[0] :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JACHYMKO: fajn, dik, se hodi pro budouci referenci... jen pro info, ma to nejakou introspekci? ze by ti po tecce ve web ukazal membery?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KERRAY: pocitam s tim, ze to svuj duvod mit bude...jak rikam, koukam na to webarskejma (sql) ocima...potrebuju, aby mi je nekdo otevrel :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GARFIELD: jj, taky mi to zprvu prislo divny, nicmene po nejakem case se sharepointem mi to prijde jako celkem logicka vec, vzhledem k tomu, jak je to usporadany... hlavni otazka je, proc to vlastne chces udelat, ceho tim chces dosahnout, a od toho se pak kdyztak odviji reseni
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KERRAY: dik za odpoved..po celodennim hledani jsem dospel k podobnemu nazoru :( je to docela zvlastni, pac takovehle joinovani mi pride jako standartni vec (ale mozna na to koukam moc ocima sql databazi a klasickejch web aplikaci)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    tzn. ve zkratce, jednoduchy zpusob jak udelat "join" dvou SPListu a ziskat SPList neni
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GARFIELD: spatne jsem to pochopil... tohle byl postup na slouceni dvou seznamu, jedenkrat a natvrdo, ale jestli jde o zobrazovani dat ze dvou seznamu v jednom, tak to taky standardne nejde

pokud jde jen o to nejak zobrazit data z vic seznamu, v MOSSu je na to content query webpart, pripadne nejake externi komponenty typu http://www.kwizcom.com/ProductPage.asp?ProductID=702&ProductSubNodeID=703

on SPList neni uplne dynamicka vec, imho musi byt navazany na web
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    teda samozrejme SPList
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KERRAY: dik, ale to neni zrovna optimalni reseni...

ja bych potreboval idealne jako vystup List, takto jsem schopny dostat napr. DataTable a to mi bohuzel nepomuze...je to vubec mozne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jinak něco takového půjde i v powershellu, ale s tím si netykám
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GARFIELD: žádnej nástroj tam na to není, podle mně je nejjednodušší na serveru spustit IronPython, pustit konzoli, na ní se přihlásit do sajty a přes objektovej model to zkopírovat položku po položce

pro rychlejší start podobných experimentů:
    import System, clr
    clr.AddReferenceToFileAndPath(r"c:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\ISAPI\Microsoft.SharePoint.dll")
    from Microsoft.SharePoint import *

site = SPSite("http://server")
    web = site.OpenWeb()
    seznam1 = web.Lists["JmenoSeznamu"]
    seznam2 = web.Lists["JmenoSeznamu2"]

def add_item(values, lst):
        item = lst.Items.Add()
        item["ContentType"] = lst.ContentTypes[0].Id
        item.Update()
        for key, value in values.items():
            item[key] = value
        item.Update()

for item in seznam1.Items:
        hodnoty_ke_zkopirovani = { "Title":item["Title"], "Neco":item["Neco" }
        add_item(hodnoty_ke_zkopirovani, seznam2)

web.Dispose()
    site.Dispose()

KERRAY
    KERRAY --- ---
    nemáte někdo nasbírané nějaké opravdu kvalitní tutorialy pro vyrábění sharepointové masterpage?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    netusite jak v sharepointu 2k7 provest join nad dvouma listama? (podobne jako v sql databazich?)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TENCOKACISTROMY: no, protože co jsem to potkal naposledy, tak stsdev proti tomu byl značnej pokrok...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KERRAY: Alespon ja jsem o tom presvedcen. Ja uz ji nemam vubec :).
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    SharePoint utility – díl 1.: Nástroje pro dokumentaci prostředí a odhalování jinak skrytých informací
    http://kamiljurik.spaces.live.com/?_c11_BlogPart_BlogPart=blogview&_c=BlogPart&partqs=cat%3DSharePoint
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TENCOKACISTROMY: je řeč o visual studio extensions for sharepoint? asi mám starou verzi :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KERRAY: VSe je rozsireni pro Visual Studio, ktery ma prave slouzit k tomu, aby se clovek se STSDev nemusel parat, a ono mu to ty balicky udelalo samo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam