• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    KUBIS: aha. a ty formulare k listum? je to fakt takovej opruz je vyrabet/modifikovat, jak to vypada? (ty ruzny JS injection a tak se mi fakt tezce nelibej)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    FONTAN: no on je sharepoint obecne takova cerna skrinka:) ale mas pravdu s tema infopath services ze bezi i na sharepoint serveru, nicmene na foundationu zapomen
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    KUBIS: no (uz jsem to zkousel) - form library to vytvori, ale pracovat s formulari muzes jen v lokalni instanci info path (to plati i pro sharepoint standard)

ja mam ted nejvetsi "problem" s tim, ze nevim, jak snadne/slozite je tvorba a uprava formu pro listy (ty default formy vypadaji naprosto neupravitelne)? myslim tim nejake podminene zobrazovani jednotlivych controls, omezovani vyberu z list boxu, disable/enable zalozeny na aktualnim stavu listu a tak. priznam se, ze me google skills dostaly trochu na zadek a nejsem schopn nalezt neco, co by mi skutecne pomohlo.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    FONTAN: na foundationu jsou ti infopath formulare k nicemu, protoze infopath form services jsou snad jen v enterprisove edici...
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    zdravim
    ted me v praci navazeji do toho udelat asi dve az tri mensi veci v sharepointu. jsem tim docela slusne nepolibeny, ale zacinam mit podezreni, ze moznosti uprav "prednastavenych" formularu a podobne jsou v kombu "foundation server" & "sharepoint designer" (2013) dost omezene a tlak na to mit nejakou placenou verzi + dalsi doprovodne veci (vs2013 pro, info path) se mi zda docela velkej. nebo se mylim?
    mohl bych se pripadne zeptat na nejake konkretni veci, na kterych se zasekavam?
    dik
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    to obvykle pouzivam, ale pres Sharepoint Manager http://spm.codeplex.com/ mi to u content type nefungovalo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: vidíš, to mně mohlo napadnout, že by to mohlo být dostupný přes objektovej model... prostě jen přepnout Hidden property na fieldu...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: behold the mighty tripple-click and awe!

How to hide the “Workspace” checkbox on a calendar without code or form customization - Viewpoint - Rightpoint Consulting
    http://www.rightpoint.com/...orkspace-checkbox-on-a-calendar-without-code-or-form-customization.aspx
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Automating SharePoint Deployments in Windows Azure using PowerShell - Windows Azure - Site Home - MSDN Blogs
    http://blogs.msdn.com/...24/automating-sharepoint-deployments-in-windows-azure-using-powershell.aspx
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: asi mi nic jineho nezbyde ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: custom javascriptem :p nebo mozna by to slo pres custom formiterator
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    nevite, jak se v new/view/disp formu seznamu spojenem s typem obsahu, zbavit volitelneho sloupce toho typu obsahu, ktery neni klikatelny v nastaveni toho TO v danem seznamu?

konkretne u kalendare, TO Udalost, misto konani je nepovinne, a da se vypnout. Ale Cely den, Opakovani a Pracovni prostor klikatelne nejsou a nastaveni ShowIn*Form na false, ktery pouzivam u custom seznamu, tady nefunguje. udelal bych si normalni seznam s calendar view, ale potrebuju calendar overlay, ktery je jen u built-in kalendare

NIXX
    NIXX --- ---
    Tak April 2013 Cumulative Update pro SP2013 je tu už také pro SharePoint Server... (minulý týden jsem koukal a byl jen pro Foundation)
    Updates | SharePoint 2013 | cumulative updates, patches | TechNet
    http://technet.microsoft.com/en-us/sharepoint/jj891062.aspx
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: máme na to vlastní, už dost rozsáhlé řešení, které konfigurační data ukládá v seznamu... momentálně ho překopávám tak, aby bylo ještě podstatně silnější a zároveň uživatelsky přívětivé, a pak bych to ideálně začal prodávat, protože na jiné podobné řešení, které by umělo takové věci, jsem zatím nenarazil...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ktery zpusob ukladani konfiguracnich dat vasich reseni, uzivatelskych voleb atd, se vam nejvice osvedcuje a proc?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    další zářez na pažbě... v timerjobu otevřu seznam, jeho contenttypy, a chci content type podle jména - seznam hlásí "nemám"
    koukám v nastavení, content type tam je... zkouším to v konzoli, content type otevřu... timerjob ho nevidí
    vylistuju si content typy v timerjobu... je tam, ale jméno má anglicky
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Šlo o SP2010, a samozřejmě to byla spíš chyba moje než chyba Sharepointu, mám funkce, které mi z SPListItem získají Dictionary s obsahem, a když se to aplikuje na AfterProperties, kvůli konzistentnosti (v AP např. vůbec nebudou klíče, jejichž hodnoty se nezměnily, a další vyfikundace) tam probíhají operace, které řeší, aby ten slovník získaný jakýmkoliv způsobem vypadal stejně

no a jedna z poznámek v kódu říká, že v AfterProperties se může vyskytnou to stejné pole dvakrát - jednou pod DisplayName a jednou pod InternalName, a že správná hodnota bývá (teď nevím v kterém) a ta druhá hodnota to tím pádem nesmí přepsat

jenže v tomto případě to bylo přesně naopak, takže teď řeším, jestli je blbě komentáře, nebo jestli mi, když to obrátím, začne havarovat v nějakých jiných případech, a jestli to třeba ještě nezávisí i na typu pole...

protože v jednom poli je integer hodnota - ID lookupované položky, a to je ta nová, co tam má být, a v druhém poli je textem vypsaný default toho lookupu...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Starter Master Pages for SharePoint are a clean, commented starting point for creating your own SharePoint branding.
    Starter Master Pages for SharePoint - Home
    http://startermasterpages.codeplex.com/
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: asociovalo mi to tu kampan "but on meth it is"
    NIXX
    NIXX --- ---
    KERRAY: Jen ze zvědavosti: SP2010 nebo 2013?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam