• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hah, věděli jste, že když máte textové pole se zapnutým "append changes", tak se stává, že i když při ukládání bylo prázdné, bude se ve výsledku zobrazovat tak, jako že tam ten člověk, který ho uložil prázdné, znovu napsal poslední hlášku z doby, kdy prázdné nebylo?

Column comments are repeating in sharepoint list.
    http://social.technet.microsoft.com/...3b82f95e4bf2/column-comments-are-repeating-in-sharepoint-list
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: jo, je potřeba otevírat na to novou SPSite
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    duvod je v otevirani z SPContextu. predelal jsem to na vytazeni url z SPContext a otevreni new SPSitev using a funguje:

SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(delegate() {
      string siteUrl = SPContext.Current.Site.Url;
      string webUrl = SPContext.Current.Web.ServerRelativeUrl;
      using (SPSite site = new SPSite(siteUrl)) {
        using (SPWeb web = site.OpenWeb(webUrl)) {
        }
      }
    }));
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    mam aplikacni stranku, kterou vola jina aplikace a podle parametru zaklada/aktualizuje knihovny dokumentu. podle toho, jak rozumim elevaci, by nasledujici melo fungovat, protoze to zalozeni probehne pod systemem. no ale kdyz tu stranku vola uzivatel, ktery nema pravo zakladat KD, tak mi to ukaze stranku s nedostatecnymi pravy. kdyz to zavolam jako uzivatel, kt. prava ma, tak ve vysledku vidim, ze to zakladal on a ne system, coz mi nedava smysl. netusite nekdo, v cem je zrada? SP 2010.

zestrucneny priklad:
    //SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(delegate() //zkousel jsem toto i nasledujici radek
    SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(() =>
      using (SPSite site = SPContext.Current.Site as SPSite) {
        using (SPWeb web = SPContext.Current.Web as SPWeb) {
          SPList dlCustomer = null;
          web.AllowUnsafeUpdates = true;
          web.Lists.Add(guid, description, SPListTemplateType.DocumentLibrary);
          web.Update()
          dlCustomer = web.GetListFromUrl(guid + "/Forms/AllItems.aspx");
          dlCustomer = web.GetListFromUrl(guid + "/Forms/AllItems.aspx");
          dlCustomer.RootFolder.SubFolders.Add("Adresar");
          dlCustomer.Update();
          web.Update();
        }
      }
    });
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

používáte někdo SharePoint online? Nevíte, jestli je licenční smlouva podmíněná ročním závazkem (jako většina velkých office365 plánů), nebo je možné ho koupit např. jen na půl roku a ještě v ideálním případě každý měsíc zahýbat s počtem licencí?
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    CAML Designer for SharePoint 2013 « Karine Bosch’s Blog
    http://karinebosch.wordpress.com/my-articles/caml-designer-for-sharepoint-2013/

CAML Designer for SharePoint 2010 « Karine Bosch’s Blog
    http://karinebosch.wordpress.com/my-articles/caml-designer/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CABANNOS: tak hodně štěstí a pevné nervy při vývoji :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    DEMONOFANARCHY: Díky, to je ono!

CABANNOS: Rozchodil jsem i SP Foundation na lokálu.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    CABANNOS: staci si ze sharepoint serveru preklopit registry

Build SharePoint code without SharePoint installed - Nik Brendler's Blog | IncWorx Consulting
    http://blog.incworx.com/blog/nik-brendlers-blog/build-sharepoint-code-without-sharepoint-installed
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Zkusil jsem jít cestou SharePoint 2010 Foundation na lokálním stroji. Vypadalo to slibně, než jsem narazil na problém, kdy mi to hlásí po zadání adresy http://server:port/default.aspx not found.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CABANNOS: No pokud mas SP na serveru tak mas jeste jednodussi si cely kolotoc rozjet tam a jen se tam pripojovat pomoci RDP.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    CABANNOS: Driv (verze 3.0) stacilo vzit ty assembly od sharepointu a zaregistrovat je do GAC. Nevim jak ted :|.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Zdravím, jsem v oblasti vývoje pro Sharepoint na samém začátku. Zajímalo by mě, zda-li existuje možnost vyvíjet ve VS bez nutnosti mít nainstalovaný SP na lokálním stroji, tedy pouze SP na serveru. Díky.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    heh, my o vlku

NECROMAN --- --- 14:13:44 4.6.2013 --- 26:52 :: diskuze :: Programovani v C#, F# a dalsich jazycich
    TENCOKACISTROMY: asi tak, v SharePoint bylo bezne volani reflexi treba internal metody pro zakladani SPListu, protoze verejne API neumoznovalo vse potrebne. Pak byl treba problem, ze SP3 pro SP2007 zmenil signaturu tohoto internal interface a aplikace prestala fungovat, jo, take jsem od toho rad utekl :)

TENCOKACISTROMY --- --- 13:47:39 4.6.2013^
    VIRTUALVOID: Tak ja nepredpokladam, ze bych neco takovyho pouzival v produkcnim kodu. To by musel bejt fakt hodne extremni pripad. Hacky jsem do produkce musel nasazovat zatim jen u Sharepointu a od nej jsem utekl.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ARIAEL: nevypadá to zle, ale to sharepoint na první pohled taky nevypadá zle... každopádně to jejich api vypadá, že má hlavu a patu, narozdíl od toho SP paskvilu, na kterým by se dalo vyučovat jak se api dělat nemá, na všech frontách
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KERRAY: Zkousim zrovna ten Sensenet, jako nahradu za sharepoint. Nevypada to vubec spatne
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    tak nastesti to nakonec pouzivat nebudeme. i ten zbezny pohled mi docela stacil
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Protože to je za trest, to programování, a málokdo schopný a při smyslech u toho zůstane... a když jo, tak většinou proto, aby to, co udělal, mohl prodávat jiným, a ti se s tím pak nemuseli tak srát :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Hm to ani ne... Tady me furt nekdo otravuje s programovanim pro sharepoint za horentni sumy. A ze na to nikoho nemuzou sehnat, ze je to velice nedostatkove zbozi.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ARIAEL: je to mozne, pokud jsou ale extremne dobri:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam