• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    po instalaci VS 2013 Update 2 RTM mi hlasi, ze nemam nainstalovany SP 2010 a nemuzu deployovat solutiony. jsem zvedavy, jestli pomuze cfg wizard nebo posledni CU
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Introducing codename Oslo and the Office Graph | Office Blogs
    http://blogs.office.com/2014/03/11/introducing-codename-oslo-and-the-office-graph/
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    zas tak hluboko do toho nevidim, ale co si posadit http modul do iis jeste pred sharepoint a prejmenovat to tam?
    LITTLE_FARMER
    LITTLE_FARMER --- ---
    LITTLE_FARMER: Respektive, Validátor by šel asi odebrat uplně, kdyby to bylo ošetřený tim regexem...
    LITTLE_FARMER
    LITTLE_FARMER --- ---
    PETVAL: Díky za opdověď! Pomocí Visual Studia sleduju breakpointy a to co píšeš jsem vyzkoušel znovu, a opět narazil. ItemAdding event se nespustí, protože validator ty ilegalni znaky pozná a zastaví to ještě dřív než SP skočí do ItemAddingu. A ještě: není někde manuál/dokumentace těch properties - respektive k jakym promenejm pristupuju v tom ItemAddingu a jak? Už s tim bojuju fakt dlouho v kuse a pořád končim na tom samym. Díky za pomoc. Nemohl bys dyštak uvést příklad jak třeba všechno na tvrdo přejmenovat na "ABC" ? Regex si napíšu sám. A jak obejít ten validátor netušíte někdo?

namespace nyxTest.EventReceiver1
    {
        public class EventReceiver1 : SPItemEventReceiver
        {
            public override void ItemAdding(SPItemEventProperties properties)
            {
                {
                   // SPListItem item = properties.ListItem; ?? :)
                    base.ItemAdding(properties);
                 }
            }
        }
    }

PETVAL
    PETVAL --- ---
    LITTLE_FARMER: ItemAdding v event receiveru v site wide scope feature, asociovat receiver na patricnou ListTemplateId, nejspis tedy asi knihovny dokumentu?
    LITTLE_FARMER
    LITTLE_FARMER --- ---
    Ahoj,

Mám otázku, jak udělat automatické přejmenování při nahrávání souborů do Sharepointu 2010?
    Jde mi o to aby se odstranili ilegální znaky a nějaké se nahradily.

Už jsem hledal kde se dalo a už si nevím rady. Soubor s kódem jsem vždy nahrál do Solutions v Site Settings.

Dělám něco špatně? Máte někdo odkaz na to kde to je popsané, nebo nějakou osobní radu/řešení?

Děkuju moc.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    btw a co kombinace VS2013 a SP2010? Pouzivate nekdo, nejake trable?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    NIXX: je to 2013... máme Enable just my code, 1-2 breakpointy, symboly máme povolené jen pro svoje knihovny, MS symbol servery se nepoužívají, Require source files to exactly match zapnuté...
    NIXX
    NIXX --- ---
    KERRAY: http://stackoverflow.com/questions/3249449/vs2010-debug-entry-very-slow
    asp.net mvc - Visual Studio Debugging/Loading Very Slow - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/12567984/visual-studio-debugging-loading-very-slow
    Overlooked reason for debug step slow-down in Visual-Studio - CodeProject
    http://www.codeproject.com/Tips/515168/Overlooked-reason-for-debug-step-slow-down-in-Visu
    Třeba něco z toho pomůže...
    NIXX
    NIXX --- ---
    KERRAY: tak to je slušný...
    Napiš, jestli se vám to povede vyřešit!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    NIXX: konkrétně toto, co se změní z 600 na 15000 je jen funkce, která projde všechny políčka v už načtené položce, občas udělá nějakou normalizaci, a zapíše je do slovníku... když narazí na lookup, jde rekurzivně do hloubky

vtip je v tom, že to je to samé, co na 2010 běží jak z praku i se zapnutým debuggerem

teď tu kolega zápasí s tím, že breakpoint na onload eventu jeho webparty se se zapnutým debuggerem aktivuje cca za 4 minuty...
    NIXX
    NIXX --- ---
    KERRAY: Ještě me napadá, jestli by to nemohlo být tím, že se výsledek dotazu načte někde do nějaké cache, pak vypneš debug, dotaz zopakuješ a najednou to odpoví rychle díky tý cache... Ale to je jen takovej brainstorming.
    Co je to vlastně za dotaz? SPQuery, LINQ2SharePoint nebo něco jinýho?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    NIXX: jojo
    NIXX
    NIXX --- ---
    KERRAY: Máš na mysli s Visual Studio debuggerem attachnutým na w3wp.exe procesy?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KERRAY: No spis vyzkousej strcit tam SSD... Necekane to dava znacne lepsi vysledky. A to opotrebeni SSD taky neni nijak zavratny pokud tedy samozrejme udrzujes tech max 40% vyuzivane kapacity
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: má to teď 16 GB, není tam zapnutej search apod., ale mělo to 24 a na pomalosti debugování to nic nezměnilo

no aspoň je motivace dodělat do našeho skriptovacího modulu i debugování a vývoj ve VS z větší části opustit
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KERRAY: Je proste cas si rict o novy server :)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    kolik pameti?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SharePoint 2013 a VS2013: při vypnutém debugování trvá rekurzivní načítání dat jedné položky a na ni napojených lookupů 400ms

při zapnutém debugování, po nastavení všech možných doporučení co ještě všechno kvůli pomalému debugu nastavit, trvá načtení té stejné položky 15 vteřin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam