Včera jsem měl docela zajímavej zážitek s naší služební Fabií ftédéíčku. Jedu po D8 z Reichu a před Ústím koukám - značka IP24 "Únikový pruh". Říkám si:"Hm, dopravní inžinýr z Prahé a ještě jsem to neviděl z blízka." No tak přijedu až k tomu štěrku a všude cedule ve třech jazycích "Nepokoušejte se vyprostit uvízlé vozidlo vlastními silami!" No to bych se na to podíval a šel jsem do toho. No jako byl jsem rád, že jsem to v těch kulatejch kamínkách nepoložil na břicho. Už jsem se viděl, jak budu někde shánět nějaký klacky nebo prkna nebo něco. Ale dopadlo to dobře. Fabka se pomalinku prohrabovala kupředu, až se mi podařilo vyjet zase ven. V práci jsem si vyslechl, že mám pěkně blbý nápady a že musím zkoušet zrovna takovýhle kraviny. :)))
Ale napadla mě jedna věc: SUBARU!!! Což takhle využít prodlouženého víkendu, vzít několik Subaru a vlítnout s nima do únikovýho pruhu a schválně jak si s tím poraděj! Pokud by snad někdo uvíznul, tak ho jiný Súbo vytáhne. Pokud by jel někdo s automatem, tak můžeme sledovat, jestli se to bude chovat jinak než manuál. Jenom bychom se museli tak trochu modlit, aby do nás zrovna nevlítnul nějakej kamion se selhanejma brzdama, ale to se asi moc nestává. Nebo myslíte, že je to blbost a že by stejně nikdo nejel až někam k Ústí, aby se hrabal s autem ve štěrku? No za zeptání nic nedám, že jo. ;)
Únikový pruh na mapě