• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Uf! Díky kluci!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: jasný :)

moje spojka má 215 tis. a furt to jde :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: mne teda na forestru parkrat zasmrdela i pri beznym parkovani zadkem do kopce treba... je to procte citlivka hlavne pri zpatecce. Zatim mi nic neshorelo nicmene.

ad 1023: mne se tyhle starsi libej vic nez ty novy (samo, technika je jina vec, ale takhle na pohled)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Takže mam bejt klidnej, že se to hned tak nespálí?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: jojo, subaru je na ten smrad ze spojky náchylný .. mě to v zimě taky smrdí furt :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: Jestli se budeš registrovat na ten subaruclub.cz, tak tam nezapomeň dát nějaký fotky a údaje o autě! ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Včera jsem se cpal do podélnýho parkovacího stání přes závěje a i s redukcí mi chvilku docela smrěla spojka, tak doufám, že to něco vydrží! Rád bych koupil nový letní gumy a ne spojku. :)
    1023
    1023 --- ---
    IKSIK: Super děkuji.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: Super! Manuály v angličtině najdeš třeba tady: http://www.subaruclub.cz/ nebo tady http://subarufanclub.cz/ , ale musíš bejt zaregistrovanej.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    1023: Vypada pekne, i kdyz je starsi typ, palec nahoru :).
    1023
    1023 --- ---
    Zdravím všechny, tak už jsem se taky přidal do klubu. Včera jsem si přivezl tohohle mazlíka Outback 2002 2.5l. Je to teda starší typ, než jsem chtěl, ale co

Výjezd k baráku zvládl Otík na jedna. Jen tak pro představu

Ještě jsem chtěl poprosit, neměl by jste někdo k tomuto autu český, a nebo alespoň anglický manuál třeba v PDF. Já jsem k tomu dostal jenom manuál v němčině a bohužel nešprechtim. A když to zadám do Google překladače, tak z toho vyleze ještě vetší zlo, než je v tý němčině.

TOMYK
    TOMYK --- ---
    PALMEX: jojo, tenhle smích znám už moc dobře!:-)
    4PTO
    4PTO --- ---
    trochu v úletu..
    YouTube - Subaru Impreza WRX STI POV 1.5 action camera testing on road 116
    http://www.youtube.com/watch?v=JjtQNtYQZ24&feature=related

a jinak tam má dobrý videa..
    + jejich web http://www.awdoc.cz/drupal/

to samý auto ale už při RZ, nevíte co to je za HW a SW?
    YouTube - Rallycup 2010 - Rallye Strela Nemcovice - RZ9 HD
    http://www.youtube.com/watch?v=hpLWwINXwvk
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    Ke stěračům: zamrzají pouze při určité teplotě a vlhkosti...většiou to je takle při prvním sněhu, během zimy už se to pak neobjevuje...ale mrdka je to strašlivá.

Nedotáčivost a přetáčivost vystihl krásně COMMANCHE:, prostě pořád pod plynem a pokud máš před zatáčkou dobře odbržděno tak trhnout volantem a šlapat plnej...

Kůže - nejhorší věc...ještě jsem neseděl v koženejch židlích, který by neklouzaly, pokaždý jsem v tý židli vlál jak hadr na holi...pravda nenosim kožený gatě a nahej do auta taky nelezu...to by to možná drželo...
    Výhodou je asi fakt jen ta omyvatelost...je pravda že dětský blitky se z textilních dostávaj ven blbě.

Vyhřívaný sedačky jsem vždy odmítal, ale je pravda že někdy to potěší...nevlastnim, o nákupu neuvažuju, ale kdybych to někdy v autě měl, asi bych to nevyndaval...

a včera jsem se smál od ucha k uchu celý odpoledne....neni nad to když mužeš v kopci v klidu zastavit, zeptat se z okýnka kolem stojících pitomců v předohrabech s letňákama proč nejdedou a pak dát jedna a ukázat jim jen oblak bílýho prachu za sebou
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak, pred zatackou pribrdit, v zatacce uz mirne pod plynem.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    COMMANCHE: dobře.-) ale furt pod plynem.. jinak ti to klouže. to je jasná
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Chtelo by to nejake zasnezene parkoviste, protoze stale nemam dobrou predstavu o tom, jak se chova AWD v kritickych situacich :).
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Jinak, taky jsem si uzil jizdu v snehu. Vcera vecer byla pritelkyne dlouho v praci, tak jsem se nabidl, ze pro ni prijedu. Prece jen je kalamitni stav, na taxiky se cekaly velke fronty a MHD moc nejela. Vyrazil jsem po pul desaty z Cimic, zrovna v nejvetsim pekle - vitr a snih na planich na severni hranici Prahy, to je neco uplne jineho nez uprostred mesta :). Kazdopadne uz u Kobylis to zacalo vypadat nahnute - jel jsem po siroke hlavni silnici a bylo tam odhadem 10-15 cm snehu, tj. pluh tudy jeste nejel :). V Holesovickach bylo to same. A potkaval jsem pouze dva druhy ridicu - prvni strasne priposrany (i kdyz jeli treba v SUV), jeli 20-30km/h po prehledne rovince, druha skupina - klasicky hovada, co to hasili 60+km/h v hlubokaci (ve felicii) a lepili se kazdemu na zada.

Kazdopadne, long story - short, u Vltavsky byl najezd na "dalnici" zablokovan uvizlym nakladakem a kolony byly presmerovany k nabrezi kap. Jarose. Tak jsem to otocil, pritelkyne jela metrem a ja ji vyzvedl na Kobylisich :).

Kdyz zrovna nikdo kolem nejel, zkousel jsem si v zatackach drifty a dosel jsem k nasledujicim poznatkum:
    - kdyz zatacim "priposrane" bez plynu, se projevuje nedotacivost
    - kdyz na to slapnu v zatacce, tak to jde do pretaciveho smyku, ktery se da dobre srovnat a hlavne clovek ma z toho super pocit :)
    - je dulezite mit kola vzdy pohanena, kdyz jedu setrvacnosti, tak se snadno dostavam do smyku, ale jakmile kola zaberou, tak se to srovna
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: Jo, moje predchozi auto bylo taky mondeo (V6 2.5i) a vyhrivane predni okno bylo velkym plusem :). A ackoliv bylo z roku 1997, musim rict, ze melo lepsi topeni, nez Outback z roku 2005 :).
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    CROSS: Vyhrivane sedacky ocenuje hlavne pritelkyne, ktere je vzdy zima :). Idealni je, kdyz po celodennim lyzovani, clovek nasedne do auta a pusti teplo pod zada a prdel :). Jinak je to asi blbost no...

A co se tyce kuze, vzdycky jsem si rikal, co na tom muze byt, ale ted si to pochvaluju - nemel jsem problemy ani v lete, ani v zime, je to prijemne na sezeni a taky se nezasvini snadno, jak rika T_MAX.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam