• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CROSS: prostě ty nový jsou takový oteklý divně hranatý. to co má maxík působí takovou lehkostí, hravostí. na to je krása pohledět, ale tyhle nový, na dojmem těžkopádný kombíky prostě nejsou tolik elegantní..
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: nevim, ty nový OTB a Legacy mi už nepřijdou tak hrozný, jak to furt potkávám na silnici. Nečekl bych, že by to byla až taková příšernost, ale prostě už to nemá tu tvář Subaru z minulých let.

Exiga je sedmimístná, a proč se v Evropě (ani v USA ostatně) neprodává, nevim. Tipoval bych emise, ale to by vysvětlilo spíš Evropu, ne USA.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CROSS: no ono už stačí třeba legacy, otb na spaní. je delší!
    a když do toho budu skládat sebe, ženskou a ještě dvě sjezdový kola tak už mam hodně velkej problém :))

máš pravdu, chvíli to trvá než se do něj zakoukáš, zase ale se ti rychle neokouká jako třebas VW atd.. ale na tohohle forestera si asi nikdy nezvyknu. to samý ty nový otb a legacy. je to kvalitní příšernost! :))

jo a proč se to tu neprodává?? to mělo být snad až pro devět lidí né??
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: Mně se třeba Forester dostal na shortlist nikoli kvůli vzhledu (třeba Vitara MY2007 se mi tehdy líbila víc), ale nějak jsem si na ten design navyk a teď ho prostě miluju. Ten novej se mi nějak extra nelíbí, ale ani mě neuráží, i když ztratil určitou originalitu. Koncepčně mi akorát vadí, že už to neni zvedlej malej kombík, ale amorfní SUV, ale i to bych překous (do garáže se mi vejde). Vzhledem k tomu, že čas strávenej s autem trávim zpravidla vevnitř, to, jak vypadá z venku mě zase tak moc nebere (ale jistě, nikdo si asi nekoupí auto, který se mu vysloveně nelíbí).

Já v něm teda moc často nespim, ale jelikož nejsem žádný čahoun, vejdu se v pohodě. Na spaní ;-] by asi byla ideální Exiga, ale ta to nějak nikdy nezmákla na evropský trh.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CROSS: ano máš pravdu! když si pujdu koupit auto tak za 1. chci aby to jezdilo dobře, ale za 2. aby se mi i líbilo.
    což zrovna u toho posledního modelu říci nemůžu.

nejhezčí karoserii měl ten z roku 04-05.. ale stejně, je to moc malý pro mě. docela často spim v autě a do forestera se 100pro nesložim.

kéž by dělalo sůbo velkou dodávku 4x4... :))
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: Subaru snad nekupujes proto, jak vypada, ale proto, jak jezdi.

Jako souhlasim, mne se minula generace taky libi vic a vzhled ty novy je jeden z duvodu, proc jsem zatim neinovoval (krome toho teda, ze muj soucasnej Forester jezdi bez problemu), ale co nadelas, lepsi to uz IMHO nebude.

Spis by me zajimalo, jak se takovej Forester dostane zrovna do acek (prijde mi, ze Forestra si clovek nekupuje impulsivne, aby se ho za 40tkm zbavil).
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: a hlavně se ti do toho sotva kočárek vejde :))
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: jo kup si jiný auto :)) stejně už to nevypadá jako subaru..
    starý auto, poctivý a hezký auto. já bych chtěl zase LC hdj 80 ale to tu nebudu rozebírat, na to je klub vedle..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: Dobře, takže si kvůli tomu, že je hnusnej, mám koupit jinou značku, než subaru? Sežeň mi tu starší verzi s km tak max. 50 tis. a aby to nebylo někde v prdeli na moravě a já si ho koupim vole, taky se mi líbí víc ..
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: tak tenhle forester je příšernej! imho na tom autě neni nic hezkýho. generace před tim byla designově lepší. dyt to vypadá jak vocucanej hnůjdáj.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    4PTO: Mám dotaz .. jak to probíhalo v těch áčkách? Nabízej teďka docela príma auto: http://www.aaaauto.cz/cz/subaru-forester/car.html?id=2149317 a dokonce mi řekli, že není problém ho dovézt do Carpentera nechat prohlídnout (maj ho teda v ostravě, ale prej by ho přivezli) a odkoupili by protiúčtem mýho OTB ..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Máme přezuto. Jede to hezky. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Gumy jsem koupil Bridgestone Turanza ER300. Zejtra to jdu přezout. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: V pohodě. Máme na to oba jinej pohled. Někdo má auto jako dopravní prostředek a někdo jako hobby. ;)

WASHO23: V pohodě si tam lehneš. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: yy, i see your point, jak se říká, ale dívám se na to asi tak, že vliv svícení na spotřebu začnu zkoumat, až začnu jezdit v klobouku s platem vajíček.

Na mý spotřebě se nejvíc projeví, jestli si přivstanu a jedu do práce piánko, případně celou cestu devadesátkou v koloně, nebo jestli vstanu pozdě a živím iluzi zrychlený cesty do práce sprintama od radaru k radaru. Tohle u mě rozhoduje o tom, jestli bude průměr do devíti nebo nad devíti, rozdíl třeba i kolem litru na sto. No a jak si na tohleto posvítim je už v zásadě jedno. ;-]

T_MAX: tak já sjíždim třeba subarufanclub fórum, ale co člověk, to nejmíň dva názory. Před Forestrem jsem jsem moc zkušeností nenabral, když nepočítám pár let na sovětsk ruských gumách Barguzin 3. ;-]

WASHO23: vyspíš se tam v pohodě.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    ještě mě napadla jedna věc - když u kombíka složíte zadní sedačky, je tam rovina nebo nějaký dementní hrboly?
    jedna z věcí který chci je, abych se v tom mohl v klidu vyspat když bude nějakej průšvih s počasim až budu někde kempit..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: Odštípával konce lanek kvůli hmotnosti je asi extrém, ale ony se takový blbosti klidně můžou nasčítat. Stokrát nic umořilo osla. ;-)

Je to věc názoru - ty dva halogeny společně se zadníma světlama, parkovačkama a hromádkou kontrolek budou mít přikon nějakejch 150W, když to znásobíš účinnostma na cestě benzín -> světlo, tak si vážně myslim, že to už může bejt znát i na spotřebě. Kdybych si kvůli spotřebě vyndaval ty kontrolky, tak chápu, že to bude k smíchu, ale žhavit v létě halogeny mi přijde celkově tak nějak pitomý.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: taky budu kupovat nový letní, tak až na něco narazíš, dej vědět :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: jako už jsem zažil leccos - týpka, co na silničce odštípával lanka hned za uchycením, aby ušetřil na váze a tak, ale aby někdo montoval na auto diody kvůli spotřebě, to už by bylo fakt moc. ;-]

Chystám se vyhodit po čtyřech sezónách tovární Geolandary, nějaké tipy na letní gumy? Jezdim převážně po asfaltu, měly by dobře zvládat vodu, případně nějaký teplotní výkyvy při ježdění po Alpách.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: Aha, já myslel, že je to prvoplánově kvůli tý spotřebě :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Jasný. ALE, nový gumy už to chce tak jako tak (stávající jsou sjetý), převodovej olej má taky na čase (kdoví, jestli tam není ještě původní), diody jsem dostal od Ježíška (ještě je tam namontovat) a ty dva tisíce za obě lambdy už mě nezruinujou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam