• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    COMMANCHE: Ale je to vidět, neboj. Přijď se podívat. ;)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    IKSIK: Prave, ze to svetlo neni moc videt, pokud zrovna nejsi blizko a presne naproti. Takze to neplni svuj ucel.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Diody u audin jsou OK, jsou videt z dalky a vypada to i dobre. Ale takove ty dodelavane diody dole mi prijdou uplne zbytecne - z dalky nejsou videt vubec a kolikkrat si reknu "hele, tenhle nesviti". Ale zda se, ze je to nejaka modni zalezitost :).
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Respektuju vaše názory.
    Je to ale určený pro jízdu ve dne a to vás to zas tak neoslní, ne? Že je to světlo takový pichlavější, o tom žádná, ale jedoucí auto to ve dne zvýrazní a o to jde.
    Mě teda víc oslňuje každej blbeček, co si nedokáže ty halogeny trochu slušně seřídit a v noci mi s tim svítí rovnou do xichtu.
    Co vlastně řikáte na xenony? Ty vás neoslňujou?
    Btw, když začínaly halogeny, tak si prej taky každej stěžoval, jak jsou oslňující. ;)

A vůbec, je to legální způsob, jak nemuset zbytečně svítit ve dne a má to homologaci a mě se to líbí a trhněte si nohama. :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    AXTHEB: já chápu smysl přisvětlování, stejně jako chápu smysl mlhovek třeba, ale obojí mě sere, když tim na mě někdo svítí za dobrý viditelnosti zcela zbytečně. Ona taková střešní rampa s extra osvětlením může bejt taky super, ale když tim na tebe bude někdo svítit v garáži pod supermarketem, poklepeš si nejspíš na čelo.

Co se týká těch diod, mně je jasný, jakej to má účel, co komentuju je vedlejší efekt. Zrovna na Audinách mi přijde, že to je podstatně silnější, než by bylo třeba, ale nějak moc mě to neruší. Proto jsem napsal, že mě to spíš dojímá. Ostatně jako lidi, co si tim svítěj i za šera, neřku-li za tmy. I když to je spíš problém mezi volantem a sedačkou.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AXTHEB: jasně v noci .. jenže tady na tebe bliká každej debil, co vyjíždí z benzínky ..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CROSS: Pruhy diod v audinach mi prijdou ok, vem si ze denni sviceni nema ucel osvetlovat, ale upozornit na protijedouci auto - a to tyhle delaji. Taky maj tech diod trikrat tolik, s relativne sirokym vyzarovacim uhlem a mensim svetelnym tokem nez ty bezny pridelavaci diodovky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CROSS: Prisvedcovani do zatacky je vazne super vec, z pozice za volantem. Implementace VW je tragicka, o tom zadna. Ja sem to videl na par amerikach, kde na to bylo zvlast svetlo a zadny vyhrady k tomu.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: Jo, taky mi to přijde jak kokotina .. Nejspíš potřebovali udat 5 milijonů žárovek, tak to tam naprogramovali :D Svícení potkávačkama mi naopak přijde příjemný, že nikoho nepřehlídneš ..
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: mně dojímaj takový ty pruhy diod přes celou masku, jako maj některý Audiny... ale obecně mi vaděj předevšim ty mlhovky v zatáčkách, přinejmenším mercedesům a VW se to rozsvěcí na každym kruháči, o podzemních parkovištích nemluvě, občas si řikám co na mě ten blbec bliká, a on o tom nejspíš ani neví.

Jako svítit potkávačkama ve dne mě nijak neobtěžuje, zvlášť když výměnu žárovky jsem už za 4 roky solidně natrénoval (BTW kdo máte novýho Forestra, jak snadno to jde vyměnit?)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: Já bych teda mezi náma zakázal i xenóny a podobný variace na zlo do očí ..
    CROSS
    CROSS --- ---
    AXTHEB: mně vůbec přijde, že designéři všelijakejch bazmeků pro denní svícení, stejně jako autor nápadu s přisvětlováním mlhovkama do zatáčky, nikdy neviděli auto ve zpětným zrcátku.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: slyšel jsem že to jezdí dobře i v terénu..
    nárazníky upadaj a je z toho offroad jak víno :))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    T_MAX: Normalni svetla svitej lip, tohle bud oslnuje nebo to prehlidnes.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: Že bysme mu to maličko zprasili? :D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: Já ti dal palec nahoru, ale překliknul jsem se, soráč .. naprosto upřímně, mě se ty diody taky moc nelíběj a navíc je fakt, že to je dost nepříjemný v zrcátku - ty normální světla nesvítěj tak zle, ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: A další oslňovač.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    4PTO: kdy bude den otevřených dveří a volných jízd?? :))
    4PTO
    4PTO --- ---

T_MAX
    T_MAX --- ---
    4PTO: Je to krasava :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam