• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    4PTO
    4PTO --- ---
    To je na subaru paráda. Nejdřív jsme se pozdravili na dálnici když jsem je předjížděl, pak jsem zastavil na benzince, kluci co vezli toho závoďáka dojeli, pokecali...pohútka :)

PALMEX
    PALMEX --- ---
    zpráva ze subaru clubu:

Davam plosne vedet info o tom, ze prevodove oleje Shell nejsou a vyhledove nebudou! Je to oficialni info, Shell se stahl z CR, vse se vozi i pro autorizovane dealery z Hamburku, ale prevodaky a dalsi oleje nejsou proste vubec. Dokonce tato situace hrozi do roku 2013-14, kdy se to bude pro zmenu vozit z Kataru. Myslim ze je to uzitecna informace, ty oleje sem tam nekde sehnat lze, ale je to problem. Vse nam sebral rusky trh. ERIK
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: jasne jasne, ja jen doplnuju. Ze problemy s dodavkama meli, to koneckoncu rikal i ten dealer.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: Jak je to teď nevim, to co jsem psal bylo po Tsu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Bavil jsem se tedka s mistnim prodejcem a ten mi tvrdil, ze problemy s vyrobou byly, ale uz nejsou, a dodavky novejch aut se srovnaly do normalu. Otazka je, jak moc o tom vi, ale jako sef prodeje snad neco jo. Ovsem ciste pro zajimavost, ze dvouzonovou klimosku maj (Forestery) jenom benziny a diesly z nejakyho duvodu ne se udajne dozvedel az z meho dotazu. Prej se ho na to jeste nikdo nikdy neptal. :-]

Sondoval jsem taky, jak s tim XV, ale prej dodavky nejdriv v unoru a cenik jeste nemaj. Krome toho jsem se jeste dozvedel, ze novej diesel (silnejsi) v planu na 2012 neni, maximalne upravej ten stavajici smerem k nizsim emisim (jeste jsem neslysel, ze by takova uprava vedla ke zvyseni vykonu).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: Je to přesně naopak - jakoukoliv linku se vyplatí nechat puštěnou aspoň na 5%, než jí úplně zastavit, protože tím rozhodíš všechno nastavení a najíždět potom všechno nanovo je ztráta jak prase.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: 5%???
    myslím že na 5-ti % by se jim nevyplatilo vůbec něco vyrábět..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    HELMUT: NA 5 % Co mi říkali v Subaru, tak byla fabrika, nebo její část přímo zasažená, navíc většina zaměstnanců je z okolí, tudíž řešili spíš existenční problémy, místo pracovních.

Ale informace mám zprostředkovaný ze Subaru, určitě bych se pod ně nepodepsal :)
    HELMUT
    HELMUT --- ---
    T_MAX: o 5% nebo opravdu na 5%?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23:
    CROSS: Navíc výroba Subaru klesla po Tsunami na 5% ..
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    CROSS: jj myslím, že dřív jak na jaře ten koncept Forestera nebude. Všechno co je z JP je kvůli tsunami a zemětřesení opožděné.
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUFF23: no moc to nevidim s inovací Forestera - sice je tak nějak na řadě, ale nejdřív předpokládám přijdou do prodeje ohlášený nová Impreza, tohleto XV a možná pak... Takže hádám, že i kdyby třeba v Ženevě ukázali facelift, bude trvat další rok, než bude v prodeji.

Vzhledem k tomu, že jsem nenarazil ani na nějaký věrohodně vypadající spekulace (ani na žádný jiný)... Asi půjdu do stávající generace.
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    Líbí a moc, asi nejlepší designový počin za poslední roky. S aktuálním OTB bych to vůbec nesrovnával. Tohle má dynamiku a hatch má pěkné proporce, OTB je tank.
    Jak jsem již psal, pokud se SUBARU vydá po stránce designu touto cestou, tak budu spokojený... a už se těším na nového lesníka, ať mám po starostech jako ID Cross :)
    CROSS: taky jsem slídil, ale zatím nic :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Mě se to docela líbí :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Mě se to nelíbí. Je to obluda jako dnešní Outback.
    A abyste věděli, tak STI se mi líbí víc jako hatchback než jako sedan. :-P
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: tak přesně tohle byla moje reakce, když Subo přišlo s XV loni. Tím spíš, že z nějakého důvodu ta evropská verze není zvednutá, takže skutečně nabízí jen plasty navíc, což je spíš na hovno, že - ve stylu oplastovaných škodovek. (Aspoň že to je furt Impreza.)

Tady u toho konceptu - chystám se vyzvídat u místního dealera, jak je to s příchodem na trh, nedělám si iluze, hlas lidu praví, že kluci japonský maj furt problémy s kapacitou) - to vypadá, že to fakt bude vyšší.

Už před delší dobou jsem si říkal, že něco jako kratší Forester (třeba RAV nebo Vitara se dělaj i třídvéřový) by mi možná vyhovovalo víc, i když jsem si už dávno zvyknul, koneckonců Forester neni žádnej gigant a všude se vejde. Ale třeba mojí ženě by to mohlo sedět líp, přitom ta si zakládá na tom, že je to vyšší a je z toho líp vidět.

Já jsem na to docela zvědavej, i když jsem už začal slídit po novým Foresteru, což by mě zase na nějakej čas zbavilo starostí s výběrem. ;-]
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    KROTITEL: Prijde mi to celkem logicky. Minimalnimi zmenami Subaru ziska mini SUV, mnohem hodnotnejsi nez nejake Quaskaie atp.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Subaru zvedlo a oplastovalo imprezu, výsledkem je nové XV – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/auto/244658-subaru-zvedlo-a-oplastovalo-imprezu-vysledkem-je-nove-xv.html

tvl co to je???
    4PTO
    4PTO --- ---
    http://rallyshow.cz/ subarek tam bude dost :)
    KOSIC
    KOSIC --- ---
    4PTO: 22B

KROTITEL: zjistim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam