• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BOB_GALLOWS: Malinko na ně zrovna koukám. A jak píšeš. Tohle vypadá jako minimální hniloba...
    Ale co si budem povídat. Vždycky je to o tom si auto pořádně prolézt sám.
    Někdy na fotkách je to hnusná štětka. Ale v reálu zdravý auto... A naopak :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    TOMBRIDER: Je otazka, jestli bude vic volezla hniloba Niva nebo Samurai/Jimny, minimalne z geopolitickych duvodu mi vsak bude japonsky auto sympatictejsi. Tzn. Suzuki je, samozrejme, ve hre a ten kousek co jsi poslal vypada i celkem solidne. Nahoda nebo jsi ty inzeraty i trochu prolejzal?
    SPM
    SPM --- ---
    BOB_GALLOWS: S uzaverkou nepochodis. Historicky neco staryho melo uzaverku na mezi naprave a neco melo pripojovaci druhou napravu natvrdo bez diferaku, ale oboji je uz dost stary, kategorie spise veteran, takze na tohle nevhodny. Uzaverku na naprave nemelo IMHO nic.

Forester jinak sedi na identickym podvozku co Impreza (u tech starsich), je to velky jenom do vysky. A narozdil od sedanu ho nemusis zvedat :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    A ja taky budu mit dotaz. Shanim okolo komina (zde doslova - presouvani materialu vozejkem po lesich a loukach okolo domu) "zahradni traktor" s tažnym. Mame dum ve specificky lokalite (ve svahu), misty jsou ostry zahyby, velky stoupani a uzky prujezdy. Takze nejakej miniaturni off-road nebo hodne schopnej 4x4 sedan. Chci jen aby to jelo, pozadovana vybava: 4x4 (idealne s uzaverkou), tazny, volant, kola a pryčna na sezeni. Legalni verze s TP ale nutna (nakup materialu v nejblizsim meste). Samozrejme levnejsi = lepsi a servisovatelny (idealne kladivem...).

Existuje neco takovyho i od Subaru? Co ja vim, přizvednout starou Imprezu sedan...? Forejs uz mi prijde velkej.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PYKIX19: EJ20. Z sestivalcu ujde H6 180 kW (ze spec. B - je dost slusnej, ale ne legendary).
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HERR_FLICK: EJ20 nejede? :)
    SPM
    SPM --- ---
    No jestli to ma byt jako Porsche, tak stejne jedina varianta je EZ30D, protoze jinak to vsechno ma spatnej pocet valcu :-) (ty navic co jsem videl, tak pomerne drzi, kdyz clovek akceptuje, ze tesneni pod hlavou je spotrebni material... ale jo, nedavalo se to nikdy do okruhovych aut, nikdo s tim nelita kazdy vikend na okruhu a podobne... a jeste problem je, ze drtiva vetsina z nich je s automatem)
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    HERR_FLICK: super díky, přesně jsi to odhadl , ze na Porsche nemám 😀👍
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    PYKIX19: jedinej naprůměrnej motor, který Subaru kdy vyrobilo, je EJ20, a to pouze verze s kovanejma vnitřnostma aka např. EJ207 V7 a taky Ej22 z 22b
    Montoval se skoro výhradně jen do spec. jdm verzí STI, převážně GC8 jako Type R/RA etc.
    Sehnat ho není easy a už vůbec ne levný

Všechno ostatní od Subaru je v lepšim sotva průměrný (nejede to, žere to jak debil, ale extra se to nesere)
    Nebo je to zgarb

Ty bys měl schopnej si motor poskládat, pak je to trochu jiná věc
    Základ je mít rovnej blok (subaru motory se i přes pouze 2 válce hodně rády kroutěj)
    Pak si tam dáš aftermarket kovaný vnitřnosti a jde pak mít celkem rozumnej motor (jde to i z novějších FA/FB), když už nutně musíš mít plochej motor a nemáš na lepší motor od Porsche (protože ty nejlevnější starší atmo flat, třeba 3.2 z Boxstera sou taky celkem zgarb)

Pokud ti nejde jen o motor, ale celý pohonný ústrojí
    Sehnal bych pravostranný 2.0t jdm STI, co bude nejlevnější, jestli Reza, Lego, nebo Forester
    Dá se relativně použitelný od cca 200k Kč
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    Čau, poradíte který boxer je obecně branej, jako ten best of, “legendary engine”?:) čtyřválec, šestiválec? A do kterych typů se montoval? Případně kdyby někdo znal i prevodovky?
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    ZUILOK: popravde modifikace na subaru, a obzvlast imprezach me osobne vzdy odrazujou :)
    ZUILOK
    ZUILOK --- ---
    Tak kterej do inzerátu pánové? K autu dám pak oba ale říkám si že to bude vypadat líp s tím kanónem. Je výrazně víc sranda jezdit s tím hlasitým pokud není třeba jezdit dlouhý cesty po dálnici.

ZUILOK
    ZUILOK --- ---
    viděl bych to tak na 55k ale až to dám dokupy tak si samozřejmě udělám inzerát za 70.
    4PTO
    4PTO --- ---
    ZUILOK: a co za to budes chtit?
    ZUILOK
    ZUILOK --- ---
    Zdravím Subaru lidi, chystám se prodávat svojí Hawkeye Imprezu, mám jí pět let, jezdila s tím převážně přítelkyně, je poťukaná od krup , prakticky každý panel je buď škráblý, ťuknutý nebo narezlý. Je v tom bohužel EL15 motor takže to ani moc nejede.
    Já to teď pomalu začnu opravovat do tzv. bazarové vůně ale než se do toho víc pustím tak to nabídnu tady.
    Mechanicky je naprosto v pořádku, jsou tam nový zadní tlumiče, přední brzdy, střední díl výfuku. Olej/filtr je zralej na výměnu ale to k autu přidám protože to už mám nebo v brzké době udělám sám.
    Mám k tomu i pár dalších dílů navíc takže kdyby někdo chtěl pomalou trochu ošklivou ale naprosto spolehlivou Imprezu tak mi napište.

EZEE
    EZEE --- ---
    RONDALUS: Uz je prodana, jel jsem kolem a byl se podivat. :)
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj! Nemate tu nekdo BRZ nebo 86? Premyslim ze poridim, ale jeste mi vrta hlavou i30N. Tak by me zajimalo jestli tu nekdo nema zkusenosti. Diky :)
    PARALLAX
    PARALLAX --- ---
    Ahoj, kdyby náhodou někdo sháněl, tak prodávám svoje Subárko.
    Prodám Subaru Levorg 2018 91000km - SubaruFanClub.cz
    https://subarufanclub.cz/forum/viewtopic.php?t=10746
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam