• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Co ti hlasi /var/log/X*
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    Tak ty Xka na alixu ne ne fungovat, nemate nekdo zkusenosti s Xserverem na Geode LX video ? mam to cerny a ani pres Alt+Ctrl+F1 se nedostanu do konzole
    ITAL
    ITAL --- ---
    PLNT: DÍKY, je to tak, jak říkáš - hned je to páteční ráno takové nějak radostnější :-)

No tak jdu zase bádat...
    PLNT
    PLNT --- ---
    ITAL: http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/KamikazeConfiguration
    config interface wan
            option ifname   eth0.1
            option proto    dhcp
            option hostname MyRouter  #This is only used if the proto is dhcp otherwise it is ignored.
    v pripade openwrt na rb133 bych videl nastaveni takhle (/etc/config/network):
    config interface lan0
            option ifname   eth0
            option proto    dhcp
            option hostname MyRouter
    pokud by si chtel spoustet dhcp klienta rucne, zkus udhcpc:
    root@OpenWrt:/# udhcpc --help
    BusyBox v1.8.2 (2008-01-14 22:02:18 EET) multi-call binary

Usage: udhcpc [-Cfbnqtv] [-c CID] [-V VCLS] [-H HOSTNAME] [-i INTERFACE]
            [-p pidfile] [-r IP] [-s script]

-V,--vendorclass=CLASSID        Set vendor class identifier
            -i,--interface=INTERFACE        Interface to use (default: eth0)
            -H,-h,--hostname=HOSTNAME       Client hostname
            -c,--clientid=CLIENTID  Set client identifier
            -C,--clientid-none      Suppress default client identifier
            -p,--pidfile=file       Store process ID of daemon in file
            -r,--request=IP         IP address to request
            -s,--script=file        Run file at dhcp events (default: /usr/share/udhcpc/default.script)
            -t,--retries=N          Send up to N request packets
            -f,--foreground Run in foreground
            -b,--background Background if lease cannot be immediately negotiated
            -S,--syslog     Log to syslog too
            -n,--now        Exit with failure if lease cannot be immediately negotiated
            -q,--quit       Quit after obtaining lease
            -R,--release    Release IP on quit
            -v,--version    Display version
    PLNT
    PLNT --- ---
    SARGONOUT: http://bcm43xx.berlios.de/ , podpora pro bcm4318 je unstable - viz list of supported devices. nejsem si jistej, jestli umi master mode, ale ve foru openwrt o tom byla zminka.
    ITAL
    ITAL --- ---
    Čau,
    mám dotázek, po dvoudením zápolení se mi podařil najít pořádnej návod pro blbce jak do Mikrotiku RB133 nacpat OpenWRT.

Takže linux běhá, ale nějak neumím pochopit, jak na konfiguraci eth rozhraní.

K dispozici je soubor /etc/config/network, jehož význam nechápu - zdá se mi že změna nic neprovede (vyřešeno jednoduše přidáním sekvencí potřebných nastavení do /etc/init.d/network - ifconfig..., route...).

ALE na co nemůžu zatím vůbec přijít je - jak nastavím třeba na eth0 dhcp klienta? Nikde jsem nenašel žádněj balíček třeba nejlépe s "dhclient"em.

Neviděli jste ho někdo? Kompilaci bych raději zavrhnul, ale stejně jsem nenašel ani zdrojáky. Co zase dělám blbě?

Jsem z toho jelen, zlatej slackware. Ještě že jsem tam nacpal alespoň Midnight Commander ;-)

REKAPITULACE: Jak v OpenWRT získat IP a DNS a GATEWAY apd. z DHCP serveru? Dík za nakopnutí správným směrem...
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    SHORTY: madwifi je pre atheros chipset ... skusim nieco pohladat ... je pravda ze mi to moc nehori :) a vcera som to hladal len okrajovo :)... ked nieco najdem pastnem sem :)
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    SARGONOUT: zkus hledat, co madwifi ?
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    ake su vase skusenosti s Broadcom BCM4318 pod linuxom ?
    chcel by som ju pouzivat ako master (AP) ale jedine co som nasiel a funguje
    je ovladac cez ndiswrapper a ten master nezvlada :(
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    BREBER: co potrebujes, tam na to mas celkem pekny graficky udelatko plus konzoli nebo ssh.
    BREBER
    BREBER --- ---
    mate nekdo zkusenost z konfiguraci Mikrotuku s Routerboard OSem?
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    SARGONOUT: jeden z cz repozittaru : http://ftp.cz.debian.org/debian/
    snad neni voyage moc upravenej aby ti to vsechno slo ok.
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    SHORTY: dnes s ami podarilo robehnut openvpn na voyage ...trvalo to asi 10 min :) ... btw nwmas linky na nejake ceske depozitare ? ja som v debiane novice ... mam pocit ze kebize mam ceske depozitare tak bi mi to tahalo rychlejsie
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    SHORTY: ano monitor mam k tomu normalne pripojeny ... a na X-ka sa chystam aj ja ale mam pocit ze mozno bude treba vyhrabat nejake stare x-ka V3.cosik a na ne rozbehnut nejaky windowmaker ... proste nieco co nezere vela pamate ... tie nove modularne x-ka sa mi nepozdavaju
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    SARGONOUT: zkousel jsi k tomu pripojit VGA ? rad bych totiz ted k jednomu alixovi uchodil Xka, jen se s tim ted tak trochu peru.
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    SHORTY: tak som to cez weekend skusil a voyage facha perfektne ... akurat ze ja nie som moc zvyknuty na debian :( ale budem sa musiet naucit ... dakujem
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    tak tam zkus ten voyage linux ja jsem s nim na alixech spokojenej, az na to ze jsem musel prekladat jadro kvuli sw raidu ;)))
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    ja mam doma nieco taketo ... http://asm.inshop.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=810651
    o weekendu se chci na to podivat :) budu tam taky mit CF kartu
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    SHORTY: proc rusit ?... ja si myslim ze to chce len cas ..
    SHORTY
    SHORTY --- ---
    VASE ZKUSENOSTI ?

//zda se mi ze se tento klub neujal, budu ho nejspis do tydne rusit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam