• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    EMIS: dekuji. si pripadam jak prvnacek co si doma zapomnel kalhoty a jde do skoly v trenkach...
    EMIS
    EMIS --- ---
    LEXXA: dalsi google ;) Takze pres skripty napr. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=9&t=23363 plus dalsi inf je v manualu mikrotiku, osobne jsem to nepouzival, takze cteni je na tobe

NETWORK: thx, to je parada, du to objednat
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    EMIS: na 20Mhz kanalu se da udelat i 50M+ na 40Mhz kanalu i 90Mb
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    EMIS: super...ale jak?
    EMIS
    EMIS --- ---
    Jo vymenil jsem na AP RB532 za 433AH, cpu load klesl ve spickach ze 100% nekam ke 5-10 :) parada :)

Tak me tak napada, ze bych dal koupil jeste dva na dua Nstreme a vyhodil dementni rocket M5. CM9 karet tu mam kupu. Nemate nekdo zkusenost kolik by se pres to tak dalo protlacit? Nekde na netu jsem videl 40FD, ale zkusenost z praxe by napovedela asi vic
    EMIS
    EMIS --- ---
    LEXXA: to neumis, prvni odkaz ;) http://www.routerboard.com/pdf/rb433ugA.pdf

Power LED
    Power LED is on when the board is powered.
    User LED
    User LED may be programmed at user's option. It is lit by default when the board starts up, then it is turned off when the bootloader runs kernel.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    panove, jsem asi debil a neumim googlovat ale nedari se mi najit popis tech dvou LED diod u RB433AH. jedna urcite bud eindikovat napajeni ale co ta druha... a hlavne kde je je muzu managovat popripade vypnout.
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    LUNIX: staci ji kolemdokola riznout na konektoru , takze muzes zabrat pak trochu sjet dolu a nasledne to rukou svliknout. ale jo na strese je to sranda, ja si tedy zvykl a vzdy kdyz jsem ji svlikal tak bylo videt jak dokonale kopiruje povrch a jak je celistva...
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    u vulkanizacek dost zalezi na kvalite te pasky a kvalite provedeni izolace. pokud nepocitam pripady, kdy jsem mel debilni pasku, ktera se po 2 letech sama rozpadla, nebo pripady kdy to bylo blbe obaleny, tak mi do vulkanizacky nikdy nic nenateklo. ale sundavani je opruz, to kazdopadne.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: cim vic acetonu, tim to lip drzi ;) ale je docela sranda, jak visis na stozaru, drzis se jednou rukou a nadechnes se vyparu z toho silikonu ;);)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: bacha na primesy acethonu :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: tak v te nahrivaci pistoli neni silikon ;) pouzivam ten v tube, co se pouziva v koupelnach...
    EMIS
    EMIS --- ---
    GRAMAC: Tak ja si je muzu tak maximalne uriznout sam sobe ;)) Laboroval jsem prvni dva roky se vsim moznym a pak zustal u tohohle. Na spojich kde dam kabel a dal na to nesahnu pokud to nekdo neukopne, tak tam mi to prijde idealni. Jen pretru mista kde muze zatect voda a je to. Povolit to jde taky a rychle narozdil od sundavani vulkanu, jen prvni protoceni musis vzit jemne konektor kombinackama coz mu neublizi pokud za to nerves jak blazen. Samozrejme to nikomu necpu, kazdej at si sam zkusi co mu vyhovuje ;) Ale dost jsem se kvuli par kapkam vody, narezal vulkanu na mistech kde jsem se sotva drzel, takze tohle je pro me zlate
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    EMIS: je pravda ze orezavani letitejch vulkanu je peknej omrd ale s tim lakem na nehty si to nejak nemohu predstavit jak to muze vypadat.Kdybych tohle na siti nekde udelal tak by mi kolega asi uthnul koule
    EMIS
    EMIS --- ---
    NETWORK: ja celkem uspesne zatiram konektory na paterich lakem na nehty, sice na povoleni musim vzit kleste, ale nemusim se s nicim orezavat tesni to super lak je malej do kapsy a je to hned.
    U koncaku uz nedavam nic, utazene Nko tesni samo o sobe a vic oseru jsem mel se sundavanim zateklejch vulkanu

GRAMAC: bych ty konektory nacpal i za cenu vetsi bedny dovnitr pres pruchodky, kdyz to tam bude par let, tak je rozdil neskutecnej pokud je to v suchu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: silikon ve smyslu takovej ten srac na spary mezi dlazdicema v koupelne nebo silikon jako takovej ten srac co jde s nahrivaci pistoli? ne ze by se me to nejak tykalo jen me to tak nejak zajima :)
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    NETWORK: samo ze izoluji.Pouzivam vulkanizacni pasku.Akorat pri porizovani fota to jeste nebylo zaizolovany.A pukud se vse dobre zaizoluje tak by tam nemela nateci.Az se nekdy dostanu na jedno misto tak vam hodim foto skupinove izolace:-D od konkurence neb jak zailovat 10 N kdyz se ti nechce.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    JENDAVB: pac nemate pouzivat vulkanizacni pasky ale silikon ;) bezbarvy, univerzalni ;) zasilikonujes vetsi vrstvou a nikdy nic nikde nezatece... a sundat to jde taky docela dobre, proste to odrezes ostrym nozem.... enjoy.. ;)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    PACHOLEQ: ;-] i Pistoli na okna sem ji zapejkal neznas sewer :-]]] proste vis nez 3 roky nevidrzi total shit zlata 10
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    JENDAVB: kdyz to 3x omotas vulkanizacni paskou a nechas 2 hodiny zapect na slunci tak ti tam nikdy nic nezatece
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    NETWORK: ja jiz taky ne to skurveny vulkanizacky zatejke voda a neodparise takhletam zatece a pak zas odtece
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam