• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    FAJL: uz si to asi poresil, ale doporucuji pouzit na zacatku voyage linux, usetri to cas s lazenim. Pokud mas cas, tak si s tim pohraj. OpenVPN zatez jsem jeste nemeril, ale bude zalezet na poctu pripojeni.
    ATAN
    ATAN --- ---
    XADAS: 4.13
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: co jsi mel za verzi predtim?
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak hlasim, ze se problem vyresil upgradem na 5.0RC3.
    ATAN
    ATAN --- ---
    XADAS: sit jsem zkontroloval a je domaci. zkousel jsem fw vypnout uplne a take nic.
    XADAS: ma to neverejnou adresu. ale dik. vecer to jeste zkusim poresit.

normalne nejaky akta x.
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: taky me napadlo, ze win7 a visty kdyz je pripojis k novemu ap tak se automaticky prehodej na public a vypnou sdileni..., ale predpokladam, ze tohle mas osefovane...
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: pokud chces, muzu se ti na to zkusit podivat jestli neco vykoukam..., kdyztak posta
    ATAN
    ATAN --- ---
    zadny neni. je to novy, cisty RB, kde jsem nastavil jen tech par veci. asi ho zkusim resetnout.
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: tak to budes mit pravdepodobne nekde spatne firewall...
    ATAN
    ATAN --- ---
    broadcast neprochazi bridgem z ether1 za kterym je samba server. dhcp jde primo z AP.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: tak pokud ti funguje dhcp, tak ti snad broadcast prochazi, jinak bys nedostal IP adresu........
    ATAN
    ATAN --- ---
    XADAS: no to mi ani nerikej. ja kdyz zapojim blbyho ovislinka tak to krasne funguje. ale pres mikrotik klient v okolnich pocitacich nevidi vubec nic. je tam obycejny bridge ve kterem je ether1 a wlan1. k tomu dhcp pro klienty.
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: Opravdu? Zajimave, ze me to funguje :-)
    ATAN
    ATAN --- ---
    sere me ted na mikrotiku jedna vec. podle vseho neumi preposlat broadcast v bridge pokud je v tom wlan. jednoduse bezdratove klienti nevidi sdilene slozky samby v lance. :(
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    umi mikrotik menit payload paketu? asi ne co...achjo:)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    XADAS: pravdu díš, jde to externě přes klasifikátor
    ATAN
    ATAN --- ---
    YAPLIK: ok. necham si to jako vlastni know-how. :)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    ATAN: sfq hashuje srcip+dstip+proto+srcport+dstport, takze ve skutecnosti dostavas stejnym podilem pridelenou rychlost pro spojeni, nikoliv pro klienty (klient1 99 spojeni, klient2 1 spojeni -> 99% pro klienta1, 1% pro klienta2), to co hledas je pcq, coz je sfq upravena mikrotikem tak, ze lze vybirat podle ceho se hashuje
    ATAN: jinak sfq se shapovanim podle ip v jadre 2.6.36 neni a podle gitu ani nikdy nebylo
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    ATAN:
    /queue type add name=sfq kind=sfq sfq-allot=1514 sfq-perturb=5
    /queue simple add name=inet interface=inet queue=default-small/sfq
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam