• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: dyt pisu, ze s packet markem bude vsechno a bez jenom simple.
    OGMIOS: znefunkcni.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    hele ted sem si to vsiml..co to udela s NAT?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: bude fungovat i s packet markem... ja tak tedy markuju (bez connection) a neni s tim problem...
    ATAN
    ATAN --- ---
    OGMIOS: simple queue bude i bez markovani uplne. queue tree jen s markovanim vsech packetu. protoze nepujde rozlisovat spojeni.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ATAN: aha :D hehehe :D
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: nebude fungovat jen connection-mark, mark-packet bude.

OGMIOS: jak kdy. :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    takze queues budou fungovat nebo nebudou?
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: tak muzes markovat kazdy paket. ale zase nevim jak je to vykonove narocny.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: tak to se omlouvam - mel jsem zato, ze connection tracking ma vliv i na mark-packet (vyzkousel sem to hned na testovacim routeru co tu mam a i pri vyplem conntrackingu to opravdu markuje packety)... kazdopadne to nic nemeni na tom, ze ty packety musis omarkovat pokud chces pouzivat qtree...
    ATAN
    ATAN --- ---
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Connection_tracking
    List of features affected by connection tracking

* NAT
    * firewall:
    o connection-bytes
    o connection-mark
    o connection-type
    o connection-state
    o connection-limit
    o connection-rate
    o layer7-protocol
    o p2p
    o new-connection-mark
    * p2p matching in simple queues
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: prosim? jak markovat nic nemusis? jisteze musis...
    ATAN
    ATAN --- ---
    simple queue je to same jako tree. a prioritizovat se da i podle obsahu hlavicky packetu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: markovat nic nemusis.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: tak queue tree taky samozrejme nepujde, jelikoz nepujde markovat packety... a simple queue to netusim - ony to sou vlastne schovane queue tree, ale jak tam maji poresene markovani packetu to nevim...
    ATAN
    ATAN --- ---
    tyka se to jen fw
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: ok kouknu :) a co vsechno pak nepujde? firewall bue mimo. co queues?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: ip firewall connections tracking
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    kde se to vypina connection tracking?
    XADAS
    XADAS --- ---
    NETWORK: a zkousel jsi vypnout connection tracking? To je totiz docela zabijak... bez nej ti zase nepojede stavovej fw...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: jasne - ono ros na x86 je vzdycky alchymie... na kazde zeleze to chodi jinak a bohuzel nekdy to chodi jinak i na stejnych deskach, staci treba blbe nastaveny bios
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: jak jsem rikal, s ROS jsem zkousel spojeni nejdriv na IP bridge z 1-3 jinych systemu. potom jsem testoval jen prochazejici traffic skrz ten bridge mezi 2mi a 2mi systemy(tedy 4porty, 2 spojeni). zkousel jsem tohle nahodit na mikrotik foru a tam mi poradili ze si mam poridit switch hehehe :D ale ja sem zvedavej kolik muze clovek dostat z takovyho serveru pod ROS. HW by teoreticky mel obstarat vsechno v mnohem vyssich rychlostech(respektive vsech tech 10portu). ja se snazim prijit na to kde je chyba konceptu ze to davalo tak malo bandwidthu. proc sem zaseklej na ROS je proto ze ja rad mikrotiky a nechce se mi ucit naka linuxova distribuce co by delala to samy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam