• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jaky miniPCI karticky fungujou na Mikrotiku nejrychlejc s Nkovym protokolem? chtel bych udelat rychlejsi spoj na +- 1km, jakou rychlost bych mohl dostat? cim vic, tim lip.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    nevite nekdo, jak je na tom mikrotik s IPX?

pořebuji zarizeni, které umoznuje navázat wireless bridge proti síti zabezpečené certifikátem a přenos IPX paketů

nějak jsem nenašel, jestli je to na mt mozné

díky za pomoc
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    HASH: nebo si vytvor simple queue s danou IP a limitem treba 100M (ne unlimited, nepojede to) a bude ti to delat statistiky a kdyz si to povolis tak i grafy ;)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    HASH: tools torch
    HASH
    HASH --- ---
    jak na mikrotiku nejjednoduseji sledovat traffic jednotlivych vnitrnich IP?
    staci v realnem case...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ATAN: zkousel jsem prepnout a/b konektor a to taky nepomahalo.
    BREBER
    BREBER --- ---
    NETWORK: tak nevim, stahnul jsem to origo stranek a RESOLVER. EXE mi ESET smazal, jakoze obsahuje Trojana.... :-(
    BREBER
    BREBER --- ---
    LENNOX: IP s NAT by mi mozná ani nevadilo, pokud za tím nebude celá síť.

NETWORK: mám problém s downloadem, ale zkusim
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    BREBER: to nelze snadno zjistit, leda by ti to rekl primo provozovatel toho natu, navic za predpokladu, ze za nim uz je skutecne skutecne nejakej konkretni klient a ne dalsi ispcko s natem.
    BREBER
    BREBER --- ---
    NETWORK: ve zkratce - mam IP nekoho a chci vedet koho, chapu, že se ale dostanu jen na NAT (pokud nekam) a chtel bych vedet, kde ten NAT je...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    BREBER: coze to chces? O_O
    BREBER
    BREBER --- ---
    sice to sem nepatří, ale vy víte o co jde...

mám otázku, mám nějakou možnost, jak zjistit kde se "nachází" verejná adresa? Vím už jistě, že je to gateway, za kterou je víc userů. Vím, ze je z rozsahu pridelenem velkemu ISP, a používá jej subISP, dopátral jsem se i zhruba lokality - tedy díky pokrytí toho lokal ISP, ale stále je to velká lokalita a potreboval bych další krok...nehodlám klepat tomu cloveku na dvere, to neni ucel...spís jde o overení domenky a prípadne toto pak resit právní cestou, tam uz si ho najdou o tom neni pochyb...logy jsou logy...ale je to v tuhle chvíli priliš...

nejake napady?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: popr. prepnout a/b konektor v RoSu
    ATAN
    ATAN --- ---
    a mas to na R52 zapojeny do spravneho konektoru? jsou tam dva a normalne se pouziva jen jeden. druhy se da zapnout pro druhou antenu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    mam takovou vec a nevim jestli delam neco spatne nebo mam vadnou R52H kartu. bezi mi v klidku na 2,4Ghz uz nakej ten patek a ted jsem si poridil 5Ghz antenu a vymenil spoj a ejhle R52H potom co ji prepnu na 5Ghz mi nedetekuje zadne site pri scanu. soupl jsem tam CM9 a ta jede bezproblemu na tech 5Ghz. tak si rikam je to mnou ci tou kartickou? nekdo nakej napad?
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: jako poslat dodveta korenovy certigikat CaCertu mi prijde blbost...pokud chces uderzet tu VPN na uzde...

radius nemam, takze stejne musim ty usery tvorik na MK - je jich par
    ATAN
    ATAN --- ---
    nemusis, je to na tobe, staci tam treba nahrat korenovy certifikat CaCertu a at si kazdy uzivatel generuje u nich certifikat sam, a overeni provadet pomoci jmena hesla pres radius. navic pokud potrebujes zmenit ty routy tak musis vsem zase poslat konfiguraky. dalsi vopruz.
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: neřekl bych nepoužitelný, prostože stejně klinetům musíš generovat certifikáty a poslat konfigurák modifikovaný pro jejich soubory, ale je to práce navíc...
    ATAN
    ATAN --- ---
    je to neuveritelne, ale on to fakt neumi. takova zakladni vec. dela to z nej na openvpn nepouzitelny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam