• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: na kolika % mas cpu pri max. toku? jinac tohle by ten RB mohl dat docela v klidu.. mam ho odzkouseny na 20/10 s docela hustym FW a nejakym QT si to dava do 30%, problem sou ovsem sifrovane VPN, tady dostava pohuleno uz i pri 10Mbitech...
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak to vypada na chybu pripojeni. upload je 40mbps, ale download jen 20mbps.
    ATAN
    ATAN --- ---
    vypnul jsem markovany conn a packetu a zadna zmena. ani vypnuti queue nepomohla, a procesor na mikrotiku je jen na 15%.
    ATAN
    ATAN --- ---
    a je tam dvouradkove queue tree, pro global-in a out s pcq.
    ATAN
    ATAN --- ---
    dst-nat, src-nat, mark connection, mark packet.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: co vsechno na tom delas?
    ATAN
    ATAN --- ---
    nemate zkusenosti s tim kolik uroutuje 450G? mame nove 45mbps linku a nejak to vic nez 20mbps nezvlada.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ATAN:
    diky, vypada to, ze to funguje
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak v novejsich OVPN staci do klienta pridat radek
    redirect-gateway def1
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ATAN:
    a poradis jak na to ? v tehle vecech jsem trochu panic
    zmeny v route tabulce systemu neprinesly efekt, jaky jsem si predstavoval - obvykle pri zmene ip na default gateway prestalo jit vse...
    ATAN
    ATAN --- ---
    HAWKS: Pokud chces, aby se u klienta zmenila brana po pripojeni k ovpn u mikrotiku, tak to na strane mikrotiku nejde, neumi PUSH. Musis to up skriptem nastavit u klienta sam.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    poradi mi, prosim, nekdo jak nastavit v ovpn mikrotiku presmerovani brany ?
    chci, aby kdyz se pripojim notebookem nekde z internetu, tak veskery internetovy provoz byl presmerovan do tohodle VPN pripojeni - kdyz se pripojuji na hotelu apod, aby nebyly videt odesilane informace.
    diky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Tak martyrium je u konce. Po zásahu tajemného muže s pájkou a výměně proražené diody se mikrotik konečně skamarádil s konzolí
      MMM      MMM       KKK                          TTTTTTTTTTT      KKK
      MMMM    MMMM       KKK                          TTTTTTTTTTT      KKK
      MMM MMMM MMM  III  KKK  KKK  RRRRRR     OOOOOO      TTT     III  KKK  KKK
      MMM  MM  MMM  III  KKKKK     RRR  RRR  OOO  OOO     TTT     III  KKKKK
      MMM      MMM  III  KKK KKK   RRRRRR    OOO  OOO     TTT     III  KKK KKK
      MMM      MMM  III  KKK  KKK  RRR  RRR   OOOOOO      TTT     III  KKK  KKK

Fuck yeah !
    EMIS
    EMIS --- ---
    FATBOZZ: jo to jsem se kdysi domnival taky, ale jedine info co jsem zjistil je to nize uvedene. I manual zminuje jen:
    Power LED -LED is on when the board is powered
    User LED -User LED may be programmed at user's option. See RouterBOARD 500 SDK for more details.
    MiniPCI LEDs -2 pairs of MiniPCI LEDs are connected to MiniPCI slots (two LEDs per slot) according to standards.

Jinak 48V poe ti RB 532a nastavenej na 24V odpalit muze samotnemu se mi to bohuzel kdysi povedlo. Ikdyz je fakt, ze jednou mi to prezil, ale pri druhem pokusu uz ne a dalsi jsem nedelal ;)

I manual pro RB 500 series:
    CAUTION! If JP3 and JP4 are switched to the 2-3 position, and a standard (48V) PoE injector is used, the board will be irreparably broken and exchange will not be covered by the warranty.

http://www.freewrt.org/docs/rb500-UserManual.pdf
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    NETWORK: nene, mam to jen po byte na AP... thx!
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ELPASO: tak poecko je uplne jedno... jakekoliv pasivni poe.. samozrejme je idealni kdyz pouzijes FTP kabel a oplet uzemnis - pro tohle se hodi napr. POE od UBNT http://dealer.penta.cz/poe-ubiquiti-networks-napajeni-24v-1-a-cz-_d46406.html tech 24W by ti melo stacit, pokud nepouzijes 3x high power karty a das je na default... s 3x R52 (a podobnyma) by nemel byt problem
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    NETWORK: POEcko
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ELPASO: jako trafo nebo POEcko? Pokud se ptas na trafo, tak mam dobre zkusenosti s timto: http://dealer.penta.cz/adapter-wattac-24-v-1-6a-pro-rb-36w-spinany-s-kabelem-sitovym-k-pocitaci-1-8m-_d51566.html
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    prosim vas kterej poe adapter koupit k RB433AH? DEKUJI!
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Dostal pry tafku kdyz byl najumperovany na 12v a dostal tak 2-3 minutky 48v. Dle navodu by to mela deska prezit, ale ted jde o to jestli to chapou jako celek, nebo ze papa pojistky ci stabilizatore. V navodu je to psany takhle
    -
    RouterBOARD 500 series boards are equipped with a reliable 24W onboard power supply that accepts a wide
    range of input voltage from either the power jack (5.5mm outside and 2mm inside diameter, female, pin
    positive plug) or the first Ethernet port. Both power inputs are always active. JP3 and JP4 choose input
    voltage (1-2 for 25..60V DC, 2-3 for 6..22V DC). Note that because of wire resistance, PoE requires higher
    voltage (it is recommended to use 11V minimum). The low voltage mode has overvoltage protection circuit,
    so you will not damage the board if jumpers are set incorrectly, but the power is within 6..60 V DC range.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    EMIS: Docetl jsem se, ze by meli RB vydavat nejaky zvuky, ale jak na nej koukam, tak zadnej speaker nevidim. Proto se domnivam ze se takto semnou snazi dorozumet co se mu nelibi.

Kdyztak mrka na me takhle
    RB532 blinking led diodes blue amber, poe green - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=s9roRhUo0PA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam