• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj, mam takovou zvlastnost. Naklikal jsem si do DNS static adresy zarizeni... treba webcam pro kameru a tomu priradil adresu kterou mu davam pres dhcp ( statickou )...

Problem je ze nejaky servery nejdou. Zadam do prohlizece http://webcam/ a melo by se zobrazit web rozhrani. Nedeje se tak. NSLOOKUP vsak preklada. Nevim kde by v prohlizeci mohla byt chyba.

HARVIE
    HARVIE --- ---
    ERRORLEVEL: jaky to ma vyhody proti OpenWRT? (krome toho, ze se to da instalovat prakticky jenom na PC a kompatibilni zarizeni)
    ERRORLEVEL
    ERRORLEVEL --- ---
    www.ipfire.org - Home
    http://www.ipfire.org/
    ERRORLEVEL
    ERRORLEVEL --- ---
    juknete na IPfire
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: ...je log na ROS do pameti...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    TABORACEK: Prvni problem mne napadne ze standardne je log dhcp do pameti, ta je omezena a pri restartu se maze.
    Takze to muze byt dobrou pomuckou, ale imho jen kdyz si nastavis log dle toho, protoze jinak nemusis mit data v tom logu kdyz je budes potrebovat. A otazka zda to stoji za to...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    AHARAZ: z logu DHCP serveru?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    FATBOZZ: WOL je jen v terminalu.
    Seznam mac adr je v MK imho jen na urovni /ip arp. Kde by /tool wol melo smysl jen u statickych zaznamu - ale neni tam.
    Pokud je to jen par stroju, ktere budis a tak si jednou MAC zjisti a udelej si na to script.

Nejsem si jist jak bych v siti hledal MAC adresy, vypnutych PC, ktere cekaji na WOL...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Najdu nekde ve winboxu WOL ? Nepamatuju si mackovky, vim ze jde v prikaz radku. Neco jako adresar mackovek a vedle toho cudlik Wake... ? nebo pripadne aliasy pro mac v tom prikazovym radku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo. Psal jsem na Mikrotik, jestli porad vyvijeji Dude. Posledni beta je uz pres rok stara. Dostalo se mi odpovedi.
    -
    Hello,

Yes, Dude is still under development, and next release should be in 2-3 months.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: no to by slo...-zkusim to nastavit na ten "vnejsi" interface...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ:
    teda za predpokladu ze dotazy prichazi jen pres jeden iface... pokud pres vic, tak by se muselo pro kazdy udelat to pravidlo zvlast...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: nejde misto dst-address pouzit v definici toho natu in-interface?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: jeste me napadlo- da se to nejak osetrit pro dynamickou ip? ne ze by se mi menila nejak casto ale je to vopruz... nejak to nascriptovat nebo dst-nat udelat podle neceho jinyho....?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: mas recht - stacilo fakt tak malo... :-) dik za hint...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: Nestaci mit u toho NAT pravidla nastaveny src-address-list ? Pokud jsem to pochopil spravne ze port knock mas na RB a ten je drzi v ip firewall address-list...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    spis dst-nat se udela driv nez pravidla firewallu (tzn ten knock) tak ze ten paket tam pak uz jako by prjde z vnitrni site a proto uz se na nej pravidlo nevztahuje... ne?
    jak to ale poresit?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AQUARIUS: jakej to bude mit efekt?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MARECEK: nastavit port forward na vsechny porty, na ktery se ma klepat?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    resim easy vec ale nevim si s tim rady...-mam doma na siti server ale chci ho po ssh zpristupnit i z venku.
    zkusil jsem udelat normalni NAT pres dst-nat na venkovni ip z portu na port a funguje to ok.
    problem je ale v tom ze mi tohle reseni z nejakyho duvodu obejde port knock kterej mam a kterej bych rad zachoval a rad bych aby se nejdriv muselo knocknout a v pripade ze by se ip ze ktery se knocknulo dostala do seznamu thrusted adres, teprv pak by se dalo navazat to ssh spojeni...
    jak na to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam